OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

5 Hotels in Ourense

 

Reisgids Ourense - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze stad, Orense, is omgeven door majestueuze bergketens, het is een belangrijk centrum voor de wijnbereiding en een alom bekend resort. Orense is rijk aan iconische plaatsen, en het aantal tour routes is niet gering, zelfs naar de hoofdstad. De eerste vermeldingen van de stad vindt u in de 5e eeuw. Voor vele eeuwen zijn deze vruchtbare gronden de oorzaak van oorlogen geweest, en het grondgebied is dus meerdere malen van eigenaar veranderd. De eerste kolonisten waren de Romeinen. Later werd het gebied veroverd door de Visigoten, en vervolgens door de Sueven, de Moren en de Noormannen.
Tegenwoordig is het oude deel van de stad de locatie van een van de belangrijkste bewaard gebleven architectonische monumenten uit de Romeinse tijd - de oude brug. Een andere belangrijke attractie is de Romaanse kathedraal, waarvan het westelijke portaal wordt beschouwd als de mooiste. Het is versierd met prachtige sculpturen, de schoonheid ervan wordt alleen overschreden door het interieur van de kathedraal. Hier kunt u ongewone lichten, vergulde standbeelden en gebeeldhouwde sarcofagen zien.
Niet ver van de kathedraal begint de zogenaamde "street of bars", door deze straat te doorlopen, bereikt u de grootste galerie van de stad - "Klaustro de San Francisco". Hier vinden regelmatig talrijke tentoonstellingen plaats, en u kunt er dus werken van hedendaagse schilders en fotografen zien. Een van de mooiste pleinen van de stad, genaamd "Plaza do Ferro", ligt gewoon in de buurt. Rond het plein vindt u kleine houten huizen, gebouwd in de middeleeuwse periode.
In uw reisprogramma moet u zeker ook een excursie naar het Archeologische Museum opnemen, als meest waardevolle collecties ervan worden beschouwd, de Romeinse en Gallische sculpturen. Het mooiste natuurgebied van deze plek is "Rio Sil Canyon". Hier kunt u in dennenbossen en eikenbossen wandelen, van boottochten op de rivier genieten en een aantal oude kerken zien.
  Veel interessante architectonische bezienswaardigheden zijn geconcentreerd in de buurt van de Plaza Mayor. Hier valt een spectaculair gebouw in de stijl van de Jugendstil uit de late 20ste eeuw op. De structuur is opmerkelijk vanwege het feit dat het werd gebouwd op de ruïnes van oude Romeinse gebouwen. Vlakbij het plein kunt u het prachtige 19e-eeuwse stadhuisgebouw zien. Ernaast is een architectonisch monument uit een veel eerdere periode - het 12e-eeuwse bisschoppelijk paleis.
Ourense heeft verschillende prachtige oude kerken en de kerk van Santa Eufemia is een van de meest pittoreske. De bouw van deze chique barokke tempel begon in de 17e eeuw en duurde bijna 150 jaar. Tegenwoordig is een van de belangrijkste kenmerken van de kerk de originele gevel, vakkundig versierd met een stenen beeldhouwwerk. Als je naar de kerk kijkt, merk je wat asymmetrie. Het punt is dat een van de zijtorens van het gebouw onafgewerkt bleef.
Niet minder interessant monument in barokstijl is de kerk van St. Mary gebouwd in de 18e eeuw. Het is opmerkelijk voor zijn prachtig oud altaar dat het beeld van Heilige Mary afschildert. Dit altaar bevindt zich sinds de oprichting binnen de muren van de kerk. De prachtige barokke kerk werd gebouwd op de plaats van een eerdere kerk. Het interieur bevat nog steeds enkele elementen van de oude tempel.
Een populaire toeristische attractie is Claustro de San Francisco, gesticht in de 14e eeuw. Tegenwoordig is het klooster van het klooster van grote architectonische waarde. Het gebouw bestaat uit 76 dubbele kolommen, evenals 63 bogen. In het oude klooster is er ook een charmante patio, die nu de meest pittoreske is in Galicië.
Weg van het historische district van Ourense is de oude brug Ponte Mayor. Deze brug over de rivier de Minho werd gebouwd tijdens het bewind van de Romeinse keizer Augustus. De eerste grote reconstructie van de brug vond plaats in de 13e eeuw toen het werd aangevuld met een nieuwe uitkijktoren. Tegenwoordig ontbreekt deze toren, omdat in de 18e eeuw werd besloten om de oorspronkelijke look van de brug te herstellen. Omdat de oude brug ver weg is van veel populaire historische straten, wordt deze helaas vaak zonder aandacht achtergelaten.
Dit artikel over Ourense is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ourense

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ourense:


Vigo - 72.2 km
De havenstad Vigo is gelegen in de buurt van de monding van de rivier met dezelfde naam. Dit is een groot industrieel en toeristisch centrum. Hier vindt u verschillende soorten van rust. De keuze van het aantal opties...
verder
Santiago de Compostela - 83.3 km
Santiago de Compostela is een stad van de Wereld bedevaart. Dit is het zogenaamde derde centrum van het christendom met oude architectuur eromheen. Pelgrims uit verschillende delen van de wereld proberen Frankrijk te...
verder
Braga - 99.6 km
Net als alle oude steden trekt Braga bezoekers door zijn grootse keuze aan interessante routes en tal van bezienswaardigheden. Conventioneel wordt de stad verdeeld in Oud en Nieuw. De Nieuwe stad wordt beschouwd als het...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Spanje
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Ourense
 Ourense foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ourense, Spanje. Het plannen van een trip naar Ourense met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.