OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

724 Hotels in Majorca

 

Reisgids Majorca - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Mallorca is een eiland, dat deel uitmaakt van de eilandengroep Balearen. Mallorca is het grootste eiland, evenals een van de meest prestigieuze, populaire en eco-vriendelijke resorts van de Middellandse Zee. Deze plaats kan een paradijs voor toeristen worden genoemd, want dit eiland is het hele jaar lang geweldig voor rust. In Mallorca vindt u prachtige stranden met fijn goudkleurig zand, een kristalheldere smaragd-blauwe zee en talrijke historische monumenten.
Jarenlang werd Mallorca bezocht door tal van mensen en dit vormde een "leger" van permanente elite vakantiegangers. Onder hen zijn er veel kunstenaars, musici en schrijvers, aristocraten en gewoon mensen die zich deze luxe rust kunnen veroorloven. Elk jaar wordt Mallorca ook bezocht door de Spaanse koninklijke familie die naar het eiland komen om tot rust te komen. Dit eiland combineert de schoonheid van de goed uitgeruste moderne stranden en baaien perfect, met wilde natuurlijke bossen, vruchtbare valleien en torenhoge bergketens langs de kust.
De belangrijkste recreatiegebieden van het eiland zijn de Cala Mayor (Illetas), Arenal (Can-Pastilla) en Palma Nova (Magaluf). Als u op zoek bent naar kalme en rustige baaien, zult u zeker genieten in Santa Ponsa, Andraks en Paguera. Op het grondgebied van Mallorca liggen kleine dorpjes die hun historische erfenis zorgvuldig behouden. Valldemossa is vooral bekend om het oude kartuizerklooster. De middeleeuwse stad Alcudia, die nog steeds wordt omgeven door dikke muren van een fort en Felanitx met zijn grote mooie wijnstok terrassen. De ondergrondse wereld van Mallorca wordt gepresenteerd in twee grotten, Drach en Hama.
  De belangrijkste natuurlijke attracties van het eiland zijn de bergen van de Serra de Tramuntana. Ze stonden op de UNESCO-lijst. Deze bergen vertegenwoordigen een uniek landschap met veel prachtige valleien, grotten en geologische formaties die geen analogen hebben in de wereld. Voor toeristen zijn er veel interessante wandelroutes, waarlangs je de meest verborgen hoekjes van de bergketen kunt bekijken en een aantal bergtoppen kunt beklimmen.
Fans van historische bezienswaardigheden zijn geïnteresseerd in een gedetailleerde rondleiding door de hoofdstad van het eiland - de stad Palma. De hoofdstraat van de stad is Passeig del Born, die met zijn prachtige historische gebouwen aantrekt en een permanente locatie is voor interessante entertainmentevenementen. Terwijl je langs deze straat loopt, kun je luxueuze herenhuizen zien die honderden jaren geleden tot de rijkste inwoners van de hoofdstad behoorden. Nu hebben veel historische gebouwen restaurants en hotels.
Fans van de schilderkunst willen graag een museum genaamd de Pilar en Joan Miró Foundation, dat de naam draagt ​​van een beroemde Catalaanse kunstenaar. Dit museum werd opgericht in 1981. Het herbergt een rijke collectie schilderijen, sculpturen en keramische producten gecreëerd door Juan Miró. De oprichter van het museum is de vrouw van de kunstenaar genaamd Pilar. Ze opende het museum na het overlijden van haar man in zijn voormalige studio. Nu houdt het museum vaak interessante tentoonstellingen en masterclasses.
Van groot belang is het oude La Granja Manor, evenals het historische museum er in. Deze chique villa, omgeven door een weelderige tropische tuin, werd gebouwd in de 17e eeuw. Nu in de muren, wordt een interessante verzameling historische tentoonstellingen bewaard, en op het grondgebied van de villa is er een uitstekend restaurant van de nationale keuken.
Een van de meest grootschalige historische gebouwen van Mallorca, is het vermelden waard de Almudena kathedraal. Het werd gebouwd in de 14e eeuw en is een levendig voorbeeld van Moorse architectuur. Oorspronkelijk was het enorme gebouw de residentie van de Viziers. Later werd het kasteel bezet door de Ridders van Mallorca, en daarna werd het gebouw omgebouwd tot een koninklijke residentie. Deze status blijft zelfs nu nog sterk. Belangrijke politieke evenementen en vergaderingen worden daar gehouden. Al meer dan 500 jaar heeft het fort zijn spectaculaire en ongenaakbare uiterlijk behouden.
Dit artikel over Majorca is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Majorca

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Majorca:


Palma de Mallorca - 24.2 km
Verschillende mensen hadden hun invloed op de ontwikkeling en de cultuur van de stad. Dit feit maakt de bijzondere ongewone sfeer van deze plaats. Het centrale deel van Palma de Mallorca lijkt op een mooi klein dorp....
verder
Paguera - 42.2 km
Sommigen noemen deze stad "Klein Duitsland", want er zijn altijd zo veel Duitse toeristen in Paguera. De eerste stedelijke nederzettingen begonnen hier te verschijnen in het begin van de 20e eeuw. Rijke Spanjaarden...
verder
Minorca - 102.6 km
Menorca is een pittoresk eiland met de verbazingwekkende pracht van azuurblauwe stranden, berglandschappen en smaragdgroene valleien. Menorca wordt vaak "het museum onder de open hemel" genoemd, door het grote aantal...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Spanje
 Majorca foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Majorca, Spanje. Het plannen van een trip naar Majorca met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.