OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

113 Hotels in Porto

 

Reisgids Porto - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De stad Porto droeg ten tijde van de Romeinen de naam "Portus Cale", "haven van Calais", was de belangrijkste stad van het land en later gaf het land zijn naam. Porto is gelegen op beide oevers van de rivier de Douro, die zijn door een prachtige brug verbonden. Het historische centrum wordt door een heel bijzondere sfeer en een poeha gekenmerkt, en overal kunt u de beroemde Portwijn proeven. Porto heeft altijd bekend gestaan vooral als een werkende stad, maar de laatste jaren dat hij snel wordt in een cultureel centrum van het land omgezet.
Ribeira kwartaal.
In de Romeinse tijd is de stadsmuur rond de haven gebouwd. In de veertiende eeuw werd nog een muur rond de kathedraal gebouwd. Deze dubbele muur wordt nu gedeeltelijk verwoest. Echter, op sommige plaatsen is het goed bewaard gebleven, bijvoorbeeld in de oude wijk van de Ribeira (Ribeira), die is gelegen aan de noordoever van de Douro. Deze wijk is vol met steile straatjes met oude, geschilderd in pastel huisjes, smalle en donkere steegjes, met originele binnenplaatsen en mooie terrassen van cafes met lekkere koffie. Hier wonen gewonen mensen, dus het Ribeira kwartaal is tegenwoordig een oorspronkelijk museum van de Portugese cultuur in de open lucht. De gevels van vele huizen van dit gebied vol met kleurrijke tegels "Azulejos", zelfs tekenen met namen van straten zijn van deze prachtige tegels gemaakt. In de 18e eeuw werden in Portugal op grote schaal Delfts blauwe tegels geïmporteerd. Deze waren dan al in Nederland beschilderd met Portugese taferelen.
Praça da Ribeira
. Centrum voor de wijk is een kleine, knusse plein, het Praça da Ribeira (Praca da Ribeira) (toon op kaart ),. In het midden van dit plein is er het product van de moderne kunst, de Kubus (O Cubo) van Jose Rodriguez. Ondanks de chaotische opmaak van de straten, kunt u gemakkelijk door de Ribeira kwartaal navigeren. Als u naar beneden gaan, zult u precies naar de oevers van de rivier de Cais da Ribeira, waar vele bars, cafes, restaurants en souvenirwinkels zijn. Kleine oude schepen afgemeerd aan de kade (barcos rabelos). Deze schepen zijn gebruikt om de Portwijn van de afgelegen dorpen in de stad te vervoeren. Nu worden ze voor toeristische rivierexcursies gebruikt. Voetbalfans mogen zeker naar het restaurant Chez Lapin , dat is een permanente ontmoetingsplaats voor leden van de voetbalclub FC Porto. In de avond vult de Douro rivier promenade aan liefhebbers van het nachtleven.
De kathedraal Se
De kathedraal (Se) werd gebouwd in de XII-XIII eeuw in romaanse stijl op een heuvel Penha Ventosa , maar na verloop van tijd heeft zijn architectuur tal van barokke elementen gehad. De kathedraal werd herbouwd uit een oud fort. Dit is duidelijk en in de tegenwoordige tijd, vooral welsprekend spreken door de tandvormig muren van de kathedraal. Deze verschijning van de kerk is in verband met de noodzaak om zich tegen de moslimste beschermen, omdat het zuiden van Portugal was destijds in handen van de Moren, volgelingen van de islam. De kerk bleef te bouwen tot de XIXe eeuw. Daarom is de hele kathedraal complex een spannende verzameling van vele verschillende bouwstijlen. Bijvoorbeeld, een grafkapel Juan Gordo (Joao Gordo) maakte in de gotische stijl. Vier Lions ondersteunen grafsteen die met afbeeldingen van de apostelen versierd.
Marmeren altaar met houten kolommen, die bedekt met goud, staat in de kathedraal. In de kapel van het Heilig Sacrament kunt u het zilver, rijkelijk versierd icoon zien. Dankzij de schittering van sieraden lijkt het erop dat het icoon beweegt. Een mooie muurschildering is ook de aandacht waard. Kunstwerken wordt in zijn schatkamer verzameld (Tesouro da Se). U kunt daar behalve ornamenten en andere decoraties XIV-XVIII eeuw ook zilver werken en antieke boeken vinden. Naast de kathedraal is er een gotische klooster van de XIV eeuw. Zijn corridor is rijkelijk met geglazuurde tegels van de XVIII eeuw versierd. Op de tegel beschrijft het leven van Maria en scènes uit "Metamorfosen" van de Romeinse dichter Ovidius. Op het plein voor de kerk staat een schandpaal (Pelourinho) met een kroon op de top.
Kerk van San Francisco.
Net zoals de kathedraal heeft de Franciscaanse kerk van San Francisco (Igreja de Sao Fransisco) een combinatie van verschillende bouwstijlen. Het was oorspronkelijk een gotische kerk, wat duidelijk is te zien op haar rug, maar na verloop van tijd het heeft elementen van de barokke stijl voegen. De kerk werd gebouwd in de XIV-XV eeuw. In de zestiende eeuw, werd het naar de doopkapel toevoegen, ontworpen door architect Diogo de Castillo, waarvan het altaar is versierd met een icoon met de scène van Jezus 'doop.
De kerk is vooral bekend ongewone houtsnijwerk in de barokke stijl, overal aanwezig is hier: engeltjes, heiligen, dieren en bloemen zijn te zien op de plafonds, in de gangpaden, langs de ramen en op de colonnes. Helaas, het groot aantal van het beeldsnijden, die vaak met bladgoud bedekt , waardoor het gebouw zelf verwaarloosbaar is. Dit frivole decor (talhas douradas) was zo scherp contrast tot ascetisme die wordt door de Franciscanen gepredikt, dat de plaatselijke geestelijkheid besloten om het gebruik van de kerk als een plaats voor gebed te stoppen! In het linker kerkschip de zogenaamde "Boom Eseya"is gelegen en toont de stamboom van Jezus Christus.
Portwijn als symbool.
Porto is beroemd over de hele wereld in de eerste plaats als de geboorteplaats van een versterkte portwijn. Er zijn meer dan 40 distilleerderijen die van de trots van de omwonenden - Portwijn - produceren. De meeste bevinden zich in de wijk, die ligt tegenover de Ribeira, op de andere oever van de rivier de Douro. Als u zich aanmeldt voor de tour, bijvoorbeeld, in de kelder van een van de bekendste producenten van Portwijn firma Calem, kunt u veel over de geschiedenis en het proces van het maken van Portwijn te leren. U wordt meegenomen langs de grote houten vaten, waarvan sommige kan 60.000 liter wijn houden. Een rondleiding, die ongeveer 20 minuten heeft ook het beste deel, een proeverij en een degustatie.
Dit artikel over Porto is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Porto

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Porto:


Guimaraes - 42.6 km
Guimaraes is gelegen in het noord-westen van Portugal. Dit is een belangrijke historische stad, met een bevolking van ongeveer 53 duizend mensen. Guimaraes staat bekend als de eerste hoofdstad van het land. Zelfs...
verder
Braga - 47 km
Net als alle oude steden trekt Braga bezoekers door zijn grootse keuze aan interessante routes en tal van bezienswaardigheden. Conventioneel wordt de stad verdeeld in Oud en Nieuw. De Nieuwe stad wordt beschouwd als het...
verder
Vigo - 120.7 km
De havenstad Vigo is gelegen in de buurt van de monding van de rivier met dezelfde naam. Dit is een groot industrieel en toeristisch centrum. Hier vindt u verschillende soorten van rust. De keuze van het aantal opties...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Porto
 Porto foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Porto, Portugal. Het plannen van een trip naar Porto met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.