OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

57 Hotels in Salamanca

 

Reisgids Salamanca - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Dit is het grootste culturele centrum van Spanje, een beroemd universiteits gebied en gewoon een prachtige oude stad. Uw rust in Salamanca zal aangenaam en interessant zijn. De keuze van de attracties in Salamanca is zo groot dat zelfs het vermelden van allemaal, een ongemakkelijke taak is.
Een van de meest ongewone architecturale bezienswaardigheden is het Huis, versierd met Schelpen. Dit prachtige herenhuis is gebouwd in 1514, de gevel is versierd met echt honderden schelpen. De oudste culturele instelling van de stad blijft het Bisschoppelijk Museum, dat een verzameling van schilderijen en beelden heeft, als meest waardevolle ervan, wordt een figuur van de Maagd Maria, gemaakt van ivoor erkend. Opmerkelijk is ook de oude kerk "Catedral Vieja", waarvan de bouw plaats vond in de 12e – en de13e eeuw. Het gebouw is gemaakt in de beste tradities van de Romaanse stijl.
Een andere prachtige creatie van de middeleeuwse architecten is de gevel van dit gebouw, die is versierd met elegant houtsnijwerk. Het altaar van de kerk, die grenst aan de architectonische complex, zal bijzonder interessant zijnvoor bezoekers. Het altaar is versierd met fijne handgeschilderde verguldedelen. Het altaar is de creatie van de beroemde beeldhouwer Jose de Churriguera en zijn beste leerlingen.
De beste plaats om te wandelen, Plaza Mayor, is gelegen in het centrum van de stad. Op het plein worden vaak ceremonies en openbare evenementen gehouden. Daar ishetaltijd erg drukmetbezoekersdie wordengefotografeerd meteen achtergrond van mooie huizen en de lokale bevolking, die zich ondertussenecht langzaam ontspannen met een kopje koffie bijdeopenlucht restaurants. De meest bezochte culturele instelling blijft het Provinciale Museum van Schone Kunsten. In negen zalen van het museum zijn er werken van beroemde Spaanse schildersvan de 16etot en met de 20eeeuw.
Dit artikel over Salamanca is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Salamanca

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Salamanca:


Valladolid - 108.9 km
Eens was Valladolid de hoofdstad van Spanje. En tot op de dag van vandaag is deze mooie stad een belangrijk industrieel centrum met een uitstekende architectuur en gastvrije sfeer.

De Santiago straat ligt in...
verder
Madrid - 175.1 km
Madrid is de hoofdstad en ook de grootste stad van Spanje, tevens is het de hoofdstad van de autonome provincie met dezelfde naam. Het huidige aantal inwoners is ongeveer 5.5 miljoen mensen. Madrid is onlosmakelijk...
verder
Leon - 181.7 km
Leon is een stad aan noord-oosten van Spanje. Het is gelegen aan de oever van de Bernesga rivier aan de voet van het Cantabrische Gebergte. De bevolking van deze stad telt 122,7 duizenden mensen in 2004.

Leon...
verder

Onze diensten
 Salamanca foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Salamanca, Spanje. Het plannen van een trip naar Salamanca met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.