OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Almeria

 

Reisgids Almeria - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De hoofdstad van Almeria is een belangrijke havenstad en een bekend toeristisch centrum, het heeft dezelfde naam als de provincie. De rijke geschiedenis van de stad wordt weerspiegeld in de talrijke historische monumenten, hier kunt u prachtige gebouwen zien en fascinerende musea en tentoonstellingen bezoeken.
De meest bekende attractie is het kasteel Alcazaba, dat werd gebouwd in de tijd van de Moren. Het kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw in opdracht van de Emir Abdarahmana. Nadien is Alcazaba herhaaldelijk verbouwd en uitgebreid, zodat het uiteindelijk een behoorlijk indrukwekkend architectonisch complex is geworden. Het observatiedek is gebouwd op de hoogste toren van Torre del Omen, waarin bezoekers van de stad en de omgeving kunnen genieten. In de buurt van het kasteel is er het dorpje La Chanca, een opmerkelijk feit is dat de bewoners als huizen kleine grotten hebben gekozen. Deze woningen zijn met de nieuwste technologie uitgerust, hoewel de belangrijkste bezigheid van de lokale bevolking gedurende vele eeuwen nog steeds de visserij is.
De kathedraal is een ander belangrijk middeleeuws gebouw, dat in het midden van de 16e eeuw werd gebouwd. In de Middeleeuwen werd de stad vele keren door piraten aangevallen. De kathedraal heeft herhaaldelijk tijdens de aanvallen de bewoners gered. Het lijkt meer op een kasteel of een fort dan op een religieus heiligdom. De kathedraal werd verschillende keren verwoest, dus de vele delen ervan zijn in verschillende bouwstijlen zijn gemaakt. Het bied de mogelijkheid om gotiek, renaissance en classicisme te zien.
U kunt ook een bezoek brengen aan de tempel 'Templo de San Juan', die in de 17e eeuw is gebouwd. Tegenover de kerk bevind zich het gebouw van het mooie en ongebruikelijke stadhuis, dat qua contouren eruit ziet als een prachtig paleis. Degenen die archeologische bezienswaardigheden willen bezoeken, kunnen naar het dorp Gador gaan. Daar werd er een aantal prehistorische nederzettingen ontdekt en er zijn archeologen aan het werk.
  De oude ziekenhuizen zijn moeilijk toe te schrijven aan een van de klassieke attracties, maar het ziekenhuis van St. Maria Magdalena, gelegen in Almeria, is een echte uitzondering. Het ligt in de directe omgeving van de kathedraal en het huidige ziekenhuis is de oudste van de stad. Het werd gebouwd in de 16e eeuw, na enkele honderden jaren blijft de voorgevel volledig ongewijzigd. Het oude ziekenhuis is een verzameling prachtige historische gebouwen, op haar grondgebied is er een kapel en een oud onderkomen. Interessante rondleidingen door dit architecturale complex zijn beschikbaar voor toeristen, waarbij u de talloze verborgen details kunt zien.
Zorg ervoor dat u het hoofdmuseum van de stad bezoekt, het Museum van Almería. Een belangrijk deel van de expositie zijn de archeologische vondsten die werden ontdekt tijdens het onderzoek van de stad en haar omgeving. De opening van het museum vond plaats in 1933, en aangezien de collectie voortdurend werd uitgebreid, verhuisde het museum herhaaldelijk naar nieuwe gebouwen. Tegenwoordig biedt het museum een ​​aantal unieke exposities uit de Paleolithische periode, evenals thematische tentoonstellingen gewijd aan de geschiedenis van primitieve mensen.
Onder de religieuze attracties van Almeria valt de kerk van St. James (zoon van Zebedeüs) zeker op, die werd gebouwd in de late 15e eeuw. Deze kerk was pas in 1559 klaar, en tijdens de jaren van zijn bestaan ​​werd hij herhaaldelijk herbouwd en aangevuld met nieuwe elementen. De laatste reconstructie van de kerk vond plaats in de eerste helft van de 20e eeuw; de gevel versierd met nieuwe bas-reliëfs dan.
In de omgeving van Almeria kunnen reizigers vele nieuwsgierige archeologische gebieden bezoeken en de bezienswaardigheden zien die ongeveer 1000 jaar oud zijn. Een uitstekend voorbeeld is 'Aljibes arabes' - het Arabische aquaduct dat in de 11e eeuw in opdracht van de gouverneur van Almeria - Hairan werd gebouwd. Deze watercommunicatie werd gebouwd om de stad en de troepen te voorzien van een ononderbroken toevoer van drinkwater. De lengte van het ondergrondse kanaal is meer dan 6000 meter, en gezien de tijden waarin het werd ingebouwd, is het echt een grootse structuur.
Dit artikel over Almeria is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Almeria

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Almeria:


Granada - 108 km
Granada is een Spaanse stad van dichters en romantici. Deze plek biedt een panoramisch uitzicht op de bergen van de Sierra Nevada met hun verbazingwekkende landschappen en witte bergtoppen. Dit uitzicht is werkelijk...
verder
Nerja - 127.1 km
Nerja ligt aan de oostkust van de "Costa del Sol". Deze plaats lijkt meer op een typisch Spaans dorp in plaats van een moderne badplaats. Dit is een echt stuk van de wilde natuur die toeristen lokt door ruime stranden...
verder
La Palma - 163.4 km
La Palma is een klein eiland op het noord-westelijke deel van de Canarische Eilanden archipel. De totale oppervlakte van het eiland is 728 vierkante kilometer. La Palma is een uitzonderlijk mooi eiland, de vorm doet...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Almeria
 Almeria foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Almeria, Spanje. Het plannen van een trip naar Almeria met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.