OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

280 Hotels in Gran Canaria

 

Reisgids Gran Canaria - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Gran Canaria is de meest populaire van alle eilanden van de Caribische archipel en is gelegen in het zuidelijke deel. Voorafgaand aan het veroveren door de Spaanse kolonisten, werd deze plaats ingenomen door stammen van de Guanchen. Het eiland veranderde langzaam tot een kolonie en werd later een van de meest afgelegen, verbazingwekkende en prachtige provincies van Spanje.
De aard van de Canarische eilanden is het beschikken over de breedste verscheidenheid van landschappen. Het is zelfs verrassend om zoveel verschillende landschappen op zo'n klein gebied te zien. De natuur is werkelijk prachtig en vol contrast. Woestijn zones liggen dicht bij rotsachtige heuvels en grenzen met ruime zandstranden die zijn omgeven door valleien van de bananenplantages.
Er zijn veel bezienswaardigheden in Gran Canaria. Dit zijn de oude wijk Vegueta aan de zuidkant van de stad die interessante architectonische en historische monumenten heeft, zoals het St. Anna plein, bevat waar de kathedraal, het huis van Christoffel Columbus, dat nu wordt geopend als het museum van de Eeuw van Grote Ontdekkingen, en het museum van Canarische eilanden, dat zich kenmerkt door voorwerpen uit de oude Canarische beschaving, deze zijn het bewijs van een beschaving op Canaria. De hoofdstad van het eiland, Las Palmas de Gran Canaria, is ook een van de grootste havens in de Atlantische Oceaan. Bijna de helft van de bevolking van het eiland woont hier.
Zodra u aankomt op Gran Canaria, vergeet dan niet om Canteras Boulevard te bezoeken, die is vol met restaurants, hotels, café's en winkels. Er is ook nog La Cueva Pintada - een Grot van tufsteen met rotstekeningen en rotsschilderingen die meer dan tweeduizend jaar geleden zijn gemaakt.
  Er zijn veel interessante natuurlijke monumenten op de eilanden. Een van de meest ongewone is Roque Nublo. De zogenaamde rots, bevindt zich in het hart van het eiland. De hoogte is ongeveer 60 meter. Met zijn contouren lijkt de rots op een opgeheven wijsvinger. Locals hebben veel interessante legendes die ermee verbonden zijn. Voor veel toeristen is de belangrijkste attractie het beklimmen van de klif, vanaf de top zie je een prachtig uitzicht over de stad.
Een van de mooiste plekken op het eiland is de duinen van Maspalomas. Deze zandduinen liggen voor de kust van de oceaan en zien er ongelooflijk mooi uit. Dit ongewone natuurgebied is uitgeroepen tot een natuurreservaat. Het gebied is meer dan 400 hectare groot. Op het eerste gezicht lijkt dit gebied volledig verlaten. In werkelijkheid kunt u hier zeldzame insecten en trekvogels observeren die hier in de winter stoppen.
In de omgeving is er nog een interessante site - Vuurtoren van Maspalomas. Deze vuurtoren werd al in 1861 gebouwd. Pas 30 jaar later werd deze vuurtoren echter voor het beoogde doel gebruikt. De historische vuurtoren is nog steeds operationeel en de laatste jaren is het een populaire toeristische bestemming geworden. Dichtbij de vuurtoren is uitgerust met verschillende ruime observatieplatforms, uitstekende restaurants en cafés, evenals souvenirwinkels met een nieuwsgierig assortiment van goederen.
Een van de meest mysterieuze bezienswaardigheden van het eiland is de Grot van de Guanches. Honderden jaren geleden dienden ze als een thuis voor een van de meest mysterieuze mensen op aarde. Het belangrijkste kenmerk van deze stam bestond uit een Europees uiterlijk dat atypisch was voor deze plaatsen. In een paar jaar tijd werd de mysterieuze stam volledig verwoest door de Spaanse conquistadores. Tegenwoordig is alleen een mysterieuze grot overblijfselen als herinnering aan hun unieke cultuur. Het is erg groot; alleen bij geschatte schattingen konden tot twintig families in deze grot wonen.
Er zijn verschillende prachtige kastelen op de eilanden. Een van de meest interessante is het Castillo de la Luz. Dit fort werd gebouwd om het eiland te beschermen tijdens de vroege Middeleeuwen, en in 1599 werd het volledig verwoest door piraten. Een paar jaar geleden werd het fort gerestaureerd en in zijn muren het Navigatiemuseum geopend. Een deel van het historische gebouw wordt gebruikt voor verschillende tentoonstellingen en culturele evenementen.
Dit artikel over Gran Canaria is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Gran Canaria

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Gran Canaria:


Las Palmas de Gran Canaria - 24.8 km
Las Palmas is een stad op het eiland Gran Canaria. Dit de hoofdstad van het eiland, de grootste stad van de hele archipel en de grootste haven van Spanje. De bevolking van de stad telt 370 duizenden mensen.

...
verder
Tenerife - 105 km
Dit Spaanse eiland imponeert zijn bezoekers echt door het aantal mooie plaatsen en bezienswaardigheden. Onder hen vindt u oude gebouwen en moderne culturele centra, evenals adembenemende en opvallend mooie...
verder
Puerto de la Cruz - 107 km
Dit is een eeuwenoude stad met een rijke geschiedenis. Het belangrijkste verschil van Puerto de la Cruz met de naburige resorts is het feit dat het niet met opzet voor toeristen is gemaakt. Het is de gewone thuisbasis...
verder

Onze diensten
 Gran Canaria foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Gran Canaria, Spanje. Het plannen van een trip naar Gran Canaria met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.