OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

108 Hotels in Valencia

 

Reisgids Valencia - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Valencia is een pittoreske badplaats aan de kust. Het resort is omgeven door grote olijf-en sinaasappelbomen. De stad heeft een mild klimaat en is geschikt om tot rust te komen. Vanwege hoge berg massa's die de stad omringen, is het weer in Valencia altijd kalm en windstil, er zijn bijna geen stormen aan de zee, en de nachten zijn traditioneel stil en warm. Het toeristische bedrijfsleven is al lang tot een van de belangrijkste bronnen in de economie van Valencia uitgegroeid. De meerderheid van de gebouwen in de stad en de nieuwe entertainment centra zijn opgericht met het doel om reizigers aan te trekken.
Op het grondgebied van bijna elk hotel in Valencia zijn er een ruime stranden, sportfaciliteiten en restaurants. Gasten kunnen genieten van duiken, snorkelen, waterskiën of zeilen op de azuurblauwe golven. In de stad zijn er 18 nieuwe golfbanen, tennisbanen en een racebaan. Liefhebbers van outdoor-activiteiten zullen genieten van een tour bezoek aan het omliggende platteland, van liften op de berghellingen, van paardensport of van vliegsport.
Er zijn ook verschillende historische bezienswaardigheden in Valencia. Onder hen zijn de ruïnes van Alcudia. Er zijn ook de monumenten van het Romeinse Rijk in de stad Sagunto en een groot aantal oude forten en kastelen. In het oude deel van de stad kunt u de monumenten van verschillende culturen zien. De poorten Torres de Serrano zijn een symbolische toegang tot het oudste deel van de stad, waar de bewaarde middeleeuwse gebouwen staan. In Valencia is er een van de oudste religieuze gebouwen - de kathedraal, die werd gebouwd in het midden van de 14e eeuw. Valencia is één van de plaatsen, die bekend staat als "de stad van Wetenschap en Kunst". Het Paleis van de Kunst, het Planetarium, het Museum van Wetenschap en het enorme Oceanografische Park bevinden zich hier. Tenslotte zullen kunstkenners veel interessante objecten in het Colegio del Patriarca Museum vinden.
  Een van de meest aantrekkelijke plekken om te wandelen is de Plaza del Ayuntamiento, gelegen in de historische wijk. Rondom het plein liggen veel prachtige historische gebouwen. Hier kunt u het gebouw van het centrale postkantoor zien, evenals het gebouw van de gemeente en de handelshal. Het gemeentegebouw werd gebouwd in de 18e eeuw en wordt beschouwd als een van de mooiste architectonische monumenten in de tuin. Honderden jaren later, op de gevel van dit gebouw, zijn figuurtjes en bas-reliëfs bewaard gebleven, die eindeloos te bewonderen zijn. Op de Plaza del Ayuntamiento worden vaak interessante amusementsevenementen gehouden. Het is bijzonder interessant om er overheen te flaneren op de dag van een van de nationale feestdagen.
Niet ver van de kathedraal is een ander interessant religieus monument - de basiliek van Maria-Tenhemelopneming van Valencia. Voor de lokale bevolking is deze kerk de belangrijkste, omdat deze het beeld van de Heilige Moeder de bemiddelaar bevat - de patrones van de stad. Het beeld van de heilige wordt als wonderbaarlijk beschouwd en wordt geassocieerd met heel wat verrassende verhalen.
Voor degenen die het mooiste monument van de architectuur willen bewonderen, is het de moeite waard om in de reisroute een bezoek te brengen aan het Paleis van de Marques DOS Aguas. Dit gebouw is in barokstijl en maakt indruk met de bekwame decoratie van zijn gevel, waarop honderden jaren later, stucwerk en mooie balkons zijn bewaard gebleven. Tegenwoordig herbergt dit prachtige paleis het Nationale Museum van Keramiek en Decoratieve Kunsten, waarvan sommige tentoonstellingen dateren uit de 16e eeuw. Het prachtige paleis is ingericht met unieke antieke meubels en kunstwerken.
Een van de meest interessante symbolen van de stad is het arena-amfitheater van de Plaza de Toros. Het werd gebouwd in de 19e eeuw en is sinds de opening gebruikt om het stierengevecht te houden. Tot 16.000 toeschouwers kunnen tegelijkertijd in deze arena worden ondergebracht. Tegenwoordig is er op het grondgebied van het architecturale complex een interessant stierenvechtenmuseum en er is vaak een feestelijk en amusant evenement.
Voor liefhebbers van natuurlijke attracties is het de moeite waard om een ​​wandeling te maken door de tuin van de Turia. Dit parkcomplex, dat aan de oevers van de rivier werd gebroken, treft de schaal; het strekt zich uit door de hele stad. Het Parkcomplex omvat de Koninklijke tuinen en het heeft een zeer interessante botanische tuin op zijn grondgebied. In het park zijn er veel mooie plekken voor ontspanning en sportentertainment.
Dit artikel over Valencia is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Valencia

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Valencia:


Benidorm - 105.4 km
Benidorm is het Spaanse Manhattan, iedereen besteed er aandacht aan. Deze stad ligt aan de kust in de buurt van Denia. De stad is de thuisbasis van meer dan 67.000 mensen, maar natuurlijk in de zomer, is de hoeveelheid...
verder
Alicante - 124.9 km
Alicante is een oude en mooie stad aan de kust van Costa Blanca. Dit is niet alleen een populaire badplaats, maar ook een beroemd cultureel centrum en heeft vele kostbare monumenten en...
verder
Albacete - 138 km
Deze stad ligt aan de zuidoosten van het land en verwelkomt jaarlijks duizenden toeristen. De reizigers komen om de prachtige natuur van Albacete te zien, om historische plaatsen te bezoeken en om de unieke monumenten...
verder

Onze diensten
 Valencia foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Valencia, Spanje. Het plannen van een trip naar Valencia met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.