OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Leon

 

Reisgids Leon - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Leon is een stad aan noord-oosten van Spanje. Het is gelegen aan de oever van de Bernesga rivier aan de voet van het Cantabrische Gebergte. De bevolking van deze stad telt 122,7 duizenden mensen in 2004.
Leon is een belangrijk transport kruising met goed ontwikkelde mijnbouw-, leder-, silicaat-, keramiek-, chemische-, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie en machinebouw.
De Oude Stad is gedeeltelijk omgeven door een muur, die is gebouwd door de Romeinen. De "San Isidoro" basiliek is een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van de Romeinse tijd. De basiliek werd gebouwd in 1055; haar westelijk deel is de locatie van het 'Pantheon der Koningen", onder het dak van die zijn er unieke muurschilderingen.
De "Santa Maria de Regla" kathedraal is een prachtig voorbeeld van vroeg gotische architectuur stijl. De kerk, die is gebouwd door de Franse meesters, is het beste gotische gebouw van Spanje. De gevel van het gebouw is versierd met twee torens en drie portalen, die worden bekroond door beelden en roosvensters geglazuurde rozen. De interieur decoratie van de kathedraal heeft verbazingwekkende gotische fresco's van Nicolas Frances. De ramen in de kathedraal zijn bijna volledig ingericht door glas in lood. Deze kathedraal heeft geen equivalent in Spanje.
Het Klooster van San Marcos is een voormalig opvanghuis voor pelgrims in Santiago de Compostella. Het klooster werd gesticht in XII eeuw. De gevel is gemaakt in de plateresco stijl.
De andere bezienswaardigheden van de stad zijn het "Casa de los Botines" en "Casa de los Guzmanes" paleizen.
Ongeveer 30 kilometer van Leon ligt de prachtige kerk "San Miguel de Escalada". Het werd gebouwd door de mozaraben.
Toeristen worden ook aangeboden aan het museum van de "San Isidoro" basiliek met de meesterwerken van de kerkelijke kunst van XI-XII eeuw, het Bisschoppelijk Museum, het Provinciaal Museum, het Museum van Naturaal Historie and de salon van Kunst.
  Tijdens een wandeling door de stad zie je veel mooie paleizen en herenhuizen. Een van de meest opvallende is het Guzmanes Palace. Eens, behoorde dit prachtige paleis tot de familie van Guzmanes, die een van de rijkste en meest opvallende in de regio was. Het is gebouwd in 1560 en tegenwoordig wordt dit paleis beschouwd als een van de mooiste monumenten in renaissancestijl. Sinds 1882 behoort het gebouw tot de regering van Leon en in 1963 werd het erkend als een historisch monument van nationaal belang.
Fans van hedendaagse kunst zullen geïnteresseerd zijn om het MUSAC Museum te bezoeken. Het is ook gevestigd in een zeer opvallend gebouw, waarvan de gevel is versierd met kleurrijke glazen panelen. De opening van dit museum vond plaats in 2005. De basis van de expositie zijn kunstwerken die werden gemaakt aan het begin van de 20e - 21e eeuw. Hier kunt u niet alleen foto's van beroemde hedendaagse kunstenaars zien, maar ook prachtige sculpturen, fotocollecties en werken van beroemde ontwerpers. Het museum houdt vaak tentoonstellingen en andere interessante culturele evenementen.
Onder de beroemde bezienswaardigheden van de stad is het Museum Gaudi Casa Botines van bijzonder belang. Het werd gebouwd in de late 19e eeuw en is een uniek architectonisch meesterwerk in de stijl die kenmerkend is voor Antoni Gaudi. Bekend om zijn niet-standaard projecten, begon Gaudi aan dit gebouw in 1891. Een groot mooi huis werd gebouwd voor rijke kooplieden van Leon, waaronder een goede vriend van de wereldberoemde architect. Momenteel vinden experts het moeilijk om de stijl van het oorspronkelijke gebouw nauwkeurig te bepalen. Het lijkt op een klassiek middeleeuws gebouw, aangevuld met elementen in de art nouveau-stijl.
Wandelaars in Leon zijn geïnteresseerd in het Humedo Quarter, dat zich in het historische deel van de stad bevindt. Hier kunt u bij elke stap prachtige historische huizen zien op de eerste verdieping, waarvan populaire restaurants, bars, winkels en souvenirwinkels zijn. Voor degenen die willen genieten van de populairste snacks, is het de moeite waard om naar dit gebied te gaan. Op het grondgebied van deze historische wijk zijn verschillende middeleeuwse gebouwen bewaard gebleven. Een wandeling door de straten kan een opwindende excursie worden. Tegelijk met het bezoeken van unieke bezienswaardigheden, kunt u interessante souvenirs en handwerken kiezen.
Dit artikel over Leon is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Leon

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Leon:


Oviedo - 88 km
De stad werd nog in de 8e eeuw gesticht op het grondgebied van een Romeinse nederzetting. Dit resort is beroemd om zijn schilderachtige schoonheid, grote keuken en ruime keuze aan entertainment. Oviedo is al lang...
verder
Gijon - 104.9 km
Tegenwoordig staat Gijon bekend als een van de belangrijkste steden aan de Cantabrische kust. Vanaf de mooie curve van de kustlijn kunt u het unieke beeld bewonderen van rotsachtige kliffen die zijn gecreëerd door en...
verder
Valladolid - 126.8 km
Eens was Valladolid de hoofdstad van Spanje. En tot op de dag van vandaag is deze mooie stad een belangrijk industrieel centrum met een uitstekende architectuur en gastvrije sfeer.

De Santiago straat ligt in...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Leon
 Leon foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Leon, Spanje. Het plannen van een trip naar Leon met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.