OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Murcia

 

Reisgids Murcia - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Murcia is een klein provinciestadje in het zuiden van Spanje. Oorspronkelijk was het gebied vrij desolaat en levenloos, maar in het begin van de 8e eeuw heeft de creatie van een kunstmatig systeem van irrigatie het mogelijk gemaakt om de landbouw naar een nieuw niveau te brengen. Dit heeft de omgeving tot een bekend agrarisch gebied gemaakt. Daarnaast werden belangrijke handelsroutes gecreëerd nabij de stad, zodat de handel in deze regio zich net zo snel als de landbouw heeft ontwikkeld.
Tegenwoordig is dit een echte stad van contrasten: nabij woestijngebieden kunt u weelderige boomgaarden zien, en oude mooie huizen, die grenzen met ultra-moderne gebouwen. Het resort is perfect voor die bezoekers, die graag naar het strand gaan, om te ontspannen of om rustig te wandelen. De stranden zijn schoon en ruim, en elk van hen zal u zeker verschillende restaurants en bars bieden. Gezellige pleintjes, die u in de stad kunt vinden, zijn gewoon ideaal voor wandelingen.
In het centrum van de stad vindt u de meest ongewone historische gebouwen. Deze straten zijn altijd druk met veel mensen, dus het verkeer is er beperkt. Er zijn vele oude paleizen en kerken in Murcia. Het belangrijkste architectonische monument van deze plaats is de kathedraal. De bouw van dit prachtige gebouw, dat zich kenmerkt door de barokke stijl, duurde van de 14e tot 16e eeuw. De hoogste toren van de kathedraal, die 92 meter is, is gemaakt in de stijl van de Renaissance.
Het "Francisco Salzillo" Museum is een van de populairste en meest bezochte musea. Deze faciliteit werd geopend ter ere van de geniale beeldhouwer. Hier kunt u de werken van deze meester vinden, die in de 18e eeuw zijn gemaakt. Een andere opmerkelijke bijzonderheid van de stad is de uitstekende keuken. Lokale chefs bereiden ware wonderen, en lokale gerechten van vlees en vis zijn het hoogste lof waard. Bovendien heeft de stad diverse wijnhuizen, de producten waarvan, allemaal wijn voor kenners zal zijn.
  Een opvallend 18e-eeuws architectonisch monument is het bisschoppelijk paleis niet ver van de kathedraal van Murcia. De meest getalenteerde architecten en handwerkslieden van Spanje waren betrokken bij de constructie en decoratie. Het belangrijkste kenmerk van het paleis is altijd geweest zijn fresco ornamenten op de muren. Ze laten het gebouw eruitzien als een typisch luxueus Napolitaans paleis. Het paleisinterieur heeft een even chique inrichting.
Murcia heeft veel vestingwerken die dateren uit de Middeleeuwen. Een opvallende herinnering aan die verre tijden is Monteagudo Castle dat op de top van de heuvel oprijst. Het allereerste fort werd meer dan duizend jaar geleden op zijn site gebouwd, het kasteel werd voortdurend uitgebreid en herbouwd. In de 11e eeuw werd het omgezet in een gevangenis, maar later kreeg het de status van een verdedigingsstructuur. Het historische gebouw is sinds de 15e eeuw vrijwel onveranderd gebleven. Het aangrenzende grondgebied van het kasteel biedt bezoekers een geweldig uitzicht op de lokale omgeving.
De stad heeft een zeer informatief archeologisch museum, een van de grootste in Spanje. De uitgebreide collectie van het museum, vertegenwoordigd in 16 kamers, begon zich in het midden van de 19e eeuw te vormen. Het museum werd officieel geopend in 1867. Vandaag de dag kunnen bezoekers oude werktuigen, zeldzame mineraalspecimens en unieke exposities uit de bronstijd bewonderen.
Een populair religieus monument is het Santa Clara-klooster, dat momenteel onderdak biedt aan het gelijknamige museum. Dit klooster, gesticht in de 14e eeuw, is gehuisvest in een voormalig koninklijk paleis, dat ooit toebehoorde aan islamitische heersers. De architectuur van het paleis is vrijwel volledig ongewijzigd gebleven, het heeft ook een prachtige binnenplaats en een couloir in gotische stijl behouden. Het museum dat een deel van het historische gebouw bezet, bevat een interessante verzameling islamitische kunstwerken en christelijke religieuze voorwerpen.
Een belangrijke architecturale versiering van Murcia is het stadhuisgebouw. De allereerste regeringszetel op zijn site werd gebouwd in de 13e eeuw. Het stadhuis dat we vandaag zien, werd gebouwd in de 19e eeuw. Het is een opvallend monument in neoklassieke stijl. Het historische gebouw is open voor het publiek, het interieur blijft ook voor meer dan 150 jaar onveranderd.
Dit artikel over Murcia is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Murcia

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Murcia:


La Palma - 36.4 km
La Palma is een klein eiland op het noord-westelijke deel van de Canarische Eilanden archipel. De totale oppervlakte van het eiland is 728 vierkante kilometer. La Palma is een uitzonderlijk mooi eiland, de vorm doet...
verder
Alicante - 68.8 km
Alicante is een oude en mooie stad aan de kust van Costa Blanca. Dit is niet alleen een populaire badplaats, maar ook een beroemd cultureel centrum en heeft vele kostbare monumenten en...
verder
Benidorm - 106.2 km
Benidorm is het Spaanse Manhattan, iedereen besteed er aandacht aan. Deze stad ligt aan de kust in de buurt van Denia. De stad is de thuisbasis van meer dan 67.000 mensen, maar natuurlijk in de zomer, is de hoeveelheid...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Murcia
 Murcia foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Murcia, Spanje. Het plannen van een trip naar Murcia met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.