OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

14 Hotels in Albacete

 

Reisgids Albacete - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze stad ligt aan de zuidoosten van het land en verwelkomt jaarlijks duizenden toeristen. De reizigers komen om de prachtige natuur van Albacete te zien, om historische plaatsen te bezoeken en om de unieke monumenten te zien. 
U kunt kennis maken met de stad vanaf Museum de Albacete. In de zalen van het museum grote collecties van archeologische vondsten en kunstwerken uit totaal verschillende tijdperken. Als u een liefhebber bent van pittoreske natuurgebieden, maak dan een wandeling in Abelardo Sánchez park. Dit park is met name interessant voor kinderen, omdat hier normaal veel boeiende en leuke activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Deze activiteiten leren de jonge bezoekers over de bijzonderheden van de natuur en de dierenwereld. Als u architectonische bezienswaardigheden wilt zien, moeten we u aanraden Castillo de Almansa en de oude wijken Villena en Chinchilla de Monte-Aragón, die in de buurt zijn gevestigd, te bezoeken. Hier vindt u vestingwerken, woon- en herenhuizen die enkele eeuwen geleden zijn gebouwd. Deze wijken werden gebouwd in de tijd dat de Moren regeerden over Albacete, zodat de architectuur totaal niet lijkt op de traditionele Spaanse buurten. 
In de gemeente Chinchilla de Monte-Aragon kunt u een kasteel vinden, deze is nog gebouwd in de 15e eeuw . Een ander prachtig voorbeeld van Mauritaans architectuur is te vinden in de Cuenca wijk. Wanneer u genoeg heeft van historische bezienswaardigheden, is het hoog tijd om één van de talrijke restaurants te bezoeken en te genieten van de kookkunsten van de plaatselijke chef-koks. In Albacete zijn er vele bioscopen, sportcentra en attractieparken, die zeer aanbevolen zijn voor toeristen met kinderen. 
De meerderheid van de reizigers kiezen voor het huren van een auto, omdat een groot deel van de bezienswaardigheden van Albecete buiten de stad liggen. U kunt een ritje maken door de schilderachtige landschappen, wandelen door de wijken van Piemonte, of deelnemen aan een excursie naar één van de lokale nationale parken. De beste tijd om te Albacete te bezoeken is tegen het einde van september omdat in dat periode van het jaar de beroemde stads festival plaatsvindt. De hele stad is dan 10 dagen lang in een sfeer van feest en vreugde.
  Het belangrijkste historische symbool van Albacete is de kathedraal. Tijdens zijn bestaan ​​slaagde het erin om zijn unieke architecturale verschijning en binnenhuisarchitectuur te bewaren, en vandaag wordt een deel van de oude kathedraal omgezet in een museum. Het herbergt een interessante verzameling van oude muurschilderingen en manuscripten, en zelfs enkele wonderbaarlijke iconen, die worden geassocieerd met een heleboel verbazingwekkende verhalen. De kathedraal bevindt zich in Cathedral Square, dat al vele jaren de belangrijkste locatie voor officiële feestdagen en evenementen is.
Park Martelaren is erg populair onder degenen die van de natuur houden. Ondanks zijn intimiderende naam is dit park ongelooflijk mooi en geliefd bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Het park onderscheidt zich door zijn indrukwekkende gebied en er zijn meer dan 12.000 pijnbomen alleen geplant. Tegenwoordig is het park uitgerust met veel gebruiksvriendelijke routes om te wandelen en fietsen in de warmere maanden, met veel attracties voor kinderen die hier ook werken, maar er zijn ook enkele picknickplaatsen aanwezig in dit park.
De stad heeft verschillende interessante musea en er is het Gemeentelijke bestekmuseum gelegen aan het Kathedraalplein (ook bekend als het Messenmuseum). In de loop der jaren was de productie van messen een van de belangrijkste ambachten in Albacete; in de jaren 80 was het mogelijk om kunstenaars te ontmoeten en hun unieke producten op straat aan te bieden. Helaas is de handel de afgelopen jaren in verval geraakt, vandaag zijn de prachtige oude bladen in het museum te bewonderen. Het gebouw dat het inneemt is gebouwd in 1912, met een oppervlakte van ongeveer 450 vierkante meter. In dit historische gebouw dateert het museum uit 2004, de collectie bevat een verscheidenheid aan historische periodes.
Op het grondgebied van Martyrs 'Park is niet minder interessant Provinciaal Museum van Albacete, de opening vond plaats in 1927. Het museum werd verplaatst naar het recente gebouw in 1978, en is conventioneel verdeeld in twee delen - archeologie en kunst. Een enorme verzameling van archeologische voorwerpen beslaat tien zalen, bezoekers kunnen oude sculpturen, kunstwerken en voorwerpen uit het dagelijks leven van onze voorouders zien. Het belangrijkste deel van de tentoonstelling, gewijd aan de kunst, zijn werken van de beroemde kunstenaar Benjamín Palencia.
Dit artikel over Albacete is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Albacete

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Albacete:


Murcia - 128.2 km
Murcia is een klein provinciestadje in het zuiden van Spanje. Oorspronkelijk was het gebied vrij desolaat en levenloos, maar in het begin van de 8e eeuw heeft de creatie van een kunstmatig systeem van irrigatie het...
verder
Alicante - 138 km
Alicante is een oude en mooie stad aan de kust van Costa Blanca. Dit is niet alleen een populaire badplaats, maar ook een beroemd cultureel centrum en heeft vele kostbare monumenten en...
verder
Valencia - 138 km
Valencia is een pittoreske badplaats aan de kust. Het resort is omgeven door grote olijf-en sinaasappelbomen. De stad heeft een mild klimaat en is geschikt om tot rust te komen. Vanwege hoge berg massa's die de stad...
verder

Onze diensten
 Albacete foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Albacete, Spanje. Het plannen van een trip naar Albacete met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.