OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Braga

 

Reisgids Braga - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Net als alle oude steden trekt Braga bezoekers door zijn grootse keuze aan interessante routes en tal van bezienswaardigheden. Conventioneel wordt de stad verdeeld in Oud en Nieuw. De Nieuwe stad wordt beschouwd als het zakelijke district en belangrijkste culturele waarden en historische bezienswaardigheden bevinden zich in het oude Braga.
U kunt uw observatie van de stad vanaf de kathedraal starten, die is omgeven door een pittoresk park. Dit is een van de meest opmerkelijke gebouwen van het land, waarvan de bouw meer dan tweehonderd jaar duurde en eindigde aan het einde van de 13e eeuw. De gevels van dit gebouw zijn met antieke fresco's en beeldhouwwerken van heiligen ingericht, en in het interieur is de subtiliteit van handgeschilderde en mysterieuze mozaïek patronen opvallend. Op het grondgebied van de kathedraal is een museum geopend. Vijf tentoonstellingszalen van het museum hebben collecties van sculpturen, handgemaakte sieraden en tal van kerkklokken.
De Tuinen van Sint Barbara worden beschouwd als het mooiste park in Braga. Tijdens het wandelen tussen de oude bomen, Krijgt u de kans om mooie fonteinen, het beeld van Sint Barbara en het aartsbisschoppelijk paleis te zien. Onder belangrijke religieuze gebouwen moeten we ook benadrukken, de Kerstman Crus Kerk, de Koimbras kapel (Coimbras Chapel), de kerk van Sint Peter en de Carmo kerk.
Naast de strikte kathedralen en kerken kunt u ook vele musea en expositieruimtes zien. U moet zeker het Biscainhos Museum, het Museum van Pius XII, het Museum Nogueira da Silva en de fototentoonstelling bezoeken. Hier vindt u grote verzamelingen van keramiek en porselein, artefacten gevonden tijdens archeologische opgravingen, evenals de werken van de grote Portugese kunstenaars en beeldhouwers. Wanneer het bewonderen van de bezienswaardigheden van de stad is afgerond, kunt aan de rand van Braga, met ook veel interessante plaatsen wandelen.
  In de directe omgeving van de stad liggen de ruïnes van het Dumio-klooster, daar werden fragmenten van de fundamenten van een oude Romeinse villa ontdekt. Volgens historische gegevens is het klooster hier in de 6e eeuw gebouwd, gedurende honderden jaren is het herhaaldelijk verwoest en opnieuw opgebouwd. Geleidelijk aan raakte het klooster volledig vervallen en tijdens opgravingen hebben specialisten veel waardevolle voorwerpen gevonden. Ze ontdekten fragmenten van oude bogen en het deksel van de sarcofaag, evenals kolommen van de oude basis en andere elementen.
Liefhebbers van de natuur moeten zeker een rondleiding maken in het Nationaal Park Gerês Pineda. Dit park is van groot belang, niet alleen vanwege de natuur, maar ook vanuit een archeologisch oogpunt; op zijn terrein vonden onderzoekers verschillende vindplaatsen van overblijfselen van oude mensen. Tijdens de tour kunnen gasten van het park door prachtige eikenbossen slenteren en zelfs de ruïnes van oude dorpen, kastelen en kloosters zien.
Het paleis van Braga Raju wordt beschouwd als een mooi architectonisch monument, ook bekend bij veel reizigers onder de niet-officiële naam van 'Mexicaans huis'. Ontworpen in de late barokstijl, heeft het paleis een opvallend finesseontwerp. De gevel is een hemelsblauwe tegels versierd met traditionele azulejo, bekwame lijstwerk en grote ramen met gebeeldhouwde decoratie. Al meer dan een eeuw slaagde dit paleis erin de finish van de voorgaande jaren bijna volledig te behouden. Het beschikt over een uitgesneden hoofdtrap en elementen van de gouden afwerking.
Niet minder interessant uit architecturale monumenten is het paleis Biskainyush, in aanvulling op zijn unieke architectuur, het is opmerkelijk voor de aanwezigheid van de pittoreske binnenplaats en aangelegde tuinen. Het is zeer aangenaam om het paleis tijdens de warmere maanden te bezoeken, omdat er in die periode altijd veel ongelooflijke landschapsornamenten in zijn tuin werden gevormd. In deze tuin zijn verschillende prachtige oude sculpturen en fonteinen bewaard gebleven.
Een deel van de oude vestingwerken is bewaard gebleven in Braga, inclusief de prachtige Torre di Menage, die werd gebouwd in de 11e eeuw. Deze toren bevindt zich op het Plein van de Republiek en is een populaire toeristische attractie; aan de bovenkant is het uitgerust met een uitstekend observatiedek. Vanaf de 30 meter hoogte zijn alle iconische bezienswaardigheden van de stad en de pittoreske historische straten duidelijk zichtbaar.
Dit artikel over Braga is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Braga

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Braga:


Guimaraes - 15.7 km
Guimaraes is gelegen in het noord-westen van Portugal. Dit is een belangrijke historische stad, met een bevolking van ongeveer 53 duizend mensen. Guimaraes staat bekend als de eerste hoofdstad van het land. Zelfs...
verder
Porto - 47 km
De stad Porto droeg ten tijde van de Romeinen de naam "Portus Cale", "haven van Calais", was de belangrijkste stad van het land en later gaf het land zijn naam. Porto is gelegen op beide oevers van de rivier de Douro,...
verder
Vigo - 79.5 km
De havenstad Vigo is gelegen in de buurt van de monding van de rivier met dezelfde naam. Dit is een groot industrieel en toeristisch centrum. Hier vindt u verschillende soorten van rust. De keuze van het aantal opties...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Braga
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Braga
 Braga foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Braga, Portugal. Het plannen van een trip naar Braga met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.