OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

12 Hotels in Guimaraes

 

Reisgids Guimaraes - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Guimaraes is gelegen in het noord-westen van Portugal. Dit is een belangrijke historische stad, met een bevolking van ongeveer 53 duizend mensen. Guimaraes staat bekend als de eerste hoofdstad van het land. Zelfs vandaag de dag is deze plek de symbolische eerste stad in Portugal. Dit feit wordt bewezen door tal van historische monumenten, kastelen en torens die het Portugese embleem zijn geworden en die op de vlag van dit land zijn te zien.
Guimaraes is een prachtige stad met een eigen traditionele geschiedenis, een groot aantal unieke monumenten en architectonische bezienswaardigheden. De stad bestaat uit oude straten en pleinen die goed bewaard zijn gebleven. Een van de beroemdste bezienswaardigheden van Guimaraes is het Koninklijk Paleis, dat lang geleden is verlaten. Het was pas vernieuwd in XX eeuw en gebruikt als residentie van de president van het land. Het Paleis van Paço dos Duques de Bragança, de St. Francisco kerk en het Nossa Senhora Oliveira klooster bevatten verzamelingen van historische en religieuze waarden. Daar kunt u het pantser van koning Don Juan I zien. Het klooster is vernoemd naar de olijfboom die hier nog in 672 werd geplant. Guimaraes wordt omgeven door dichte bossen en berghellingen en het is een prachtig groot gebied voor recreatie van toeristen.
  Het belangrijkste symbool van de historische stad is het kasteel van Guimaraes. Het is een van de oudste kastelen in Portugal en is bedekt met een halo van interessante legendes. Meer dan duizend jaar geleden was op de plaats van het kasteel een oud klooster. De allereerste vesting die ernaast gebouwd werd, werd gebouwd in de 10e eeuw. Tweehonderd jaar later werd het kasteel zwaar herbouwd. Veel van zijn elementen bleven intact, zelfs na 800 jaar. Tegenwoordig kunnen toeristen bijna het hele grondgebied van het kasteel bezoeken en langs de muren lopen, van waaruit een aantrekkelijk uitzicht op de omgeving wordt geopend.
Onder de mooiste religieuze monumenten van de stad, is het vermelden waard de Nossa-Senhora da Oliveira kerk. Het werd gebouwd in de 14e eeuw. Deze prachtige kerk is een levendig monument in de gotische stijl. Enkele jaren later bleven er veel interessante artefacten binnen de muren van de kerk. Daarin overleefde een prachtig altaar dat in de 18e eeuw werd geïnstalleerd en dat ook een schilderij aan het plafond sierde.
Een zeer interessante site is de kerk van São Miguel de Castelo. Deze miniatuurkapel in Romaanse stijl bestaat uit massieve steen en ziet er zeer indrukwekkend uit. De exacte geschiedenis van de verschijning van dit religieuze monument is onbekend. De eerste vermelding van de kapel dateert uit de 12e eeuw. Volgens sommige historische gegevens was het in deze kapel dat de toekomstige koning van Portugal, Alfonso Enriquez, werd gedoopt. Als je deze legendes gelooft, is de kapel bewaard gebleven in de kapel die werd gebruikt voor zijn doop.
Voor degenen die interessante culturele instellingen willen bezoeken, is het de moeite waard om naar het Martins Sarmento Museum te kijken, een van de oudste en grootste musea van Europa. Dit museum is genoemd naar de beroemde archeoloog en werd gesticht in 1885. Gedurende vele jaren verkende de archeoloog het grondgebied van de stad en haar omgeving. Tijdens de expedities wist hij honderden interessante artefacten te vinden. Ze worden allemaal vandaag in het museum gepresenteerd. Het is vooral interessant vanwege de uitgebreide numismatische verzameling. Sinds de oprichting van het museum is de collectie voortdurend aangevuld, omdat archeologisch onderzoek in de buurt van Guimaraes al meer dan honderd jaar continu wordt uitgevoerd. Onlangs is de expositie van het museum uitgebreid. Momenteel presenteert het een interessante verzameling kunstschilderijen die dateren uit het midden van de 20e eeuw.
Dit artikel over Guimaraes is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Guimaraes

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Guimaraes:


Braga - 15.7 km
Net als alle oude steden trekt Braga bezoekers door zijn grootse keuze aan interessante routes en tal van bezienswaardigheden. Conventioneel wordt de stad verdeeld in Oud en Nieuw. De Nieuwe stad wordt beschouwd als het...
verder
Porto - 42.6 km
De stad Porto droeg ten tijde van de Romeinen de naam "Portus Cale", "haven van Calais", was de belangrijkste stad van het land en later gaf het land zijn naam. Porto is gelegen op beide oevers van de rivier de Douro,...
verder
Vigo - 93.7 km
De havenstad Vigo is gelegen in de buurt van de monding van de rivier met dezelfde naam. Dit is een groot industrieel en toeristisch centrum. Hier vindt u verschillende soorten van rust. De keuze van het aantal opties...
verder

Onze diensten
 Guimaraes foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Guimaraes, Portugal. Het plannen van een trip naar Guimaraes met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.