OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

45 Hotels in Ibiza

 

Reisgids Ibiza - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Ibiza is de jongste mediterrane badplaats, die beroemd is om zijn fantastische gastvrije sfeer, prachtige natuur, ruime keuze aan amusement en beste nachtclubs en disco's in Europa. Dit is een waar paradijs voor toeristen die van actieve rust, wandelingen onder de maan en lawaaierig amusement genieten.
Het resort ligt aan een van de pittoreske eilanden op de Middellandse Zee. Voor het gemak is het eiland verdeeld in verschillende wijken, elk van hen is bekend door een aantal onderscheidende kenmerken en voordelen. Het zogenaamde "Ibiza-stad" wordt beschouwd als het historische centrum van de stad. Hier bevindt zich het merendeel van de bezienswaardigheden en oude architectonische gebouwen. Deze wijk is erin geslaagd om haar middeleeuwse sfeer te houden. Het is omgeven door dikke beschermende muren, waarachter zich aantrekkelijke kleine schattige huisjes, mooie wegen, geplaveid met kinderkopjes, en een geweldig prachtig dennenbos bevinden.
In Ibiza-stad zijn het Archeologisch Museum en het Museum van Kunst gelegen en de plaatselijke kathedraal wordt beschouwd als een echte diamant van deze wijk. Toeristen met kinderen kunnen naar Portinatx wijk gaan waar ze rustigste en goed uitgeruste stranden vinden. Dit is ook de mooiste wijk van Ibiza, waar de diepe bossen en parken in de buurt van de kust zijn gelegen. De meest stille, rustige en comfortabele wijk van Ibiza is Santa Eulalia des Riu, waar u tal van wandel-zones, parken met palmbomen, diverse markten en handel paviljoens vindt. Toeristen, die entertainment zoeken op Ibiza, moeten naar de wijk Talamanca gaan, die ligt niet ver van het centrum van de stad. De ruime keuze aan disco's, nachtclubs en restaurants zullen u helpen om de ideale plek voor bijzondere gekke wensen te vinden. Ten slotte kunnen de toeristen, die alle bezienswaardigheden van deze prachtige plek willen bezichtigen en van onderhoudende excursies genieten, de wijk Sant Antoni bezoeken, waar er, volgens statistieken, de meerderheid van de excursie routes zijn.
  Een origineel historisch monument is de begraafplaats Puig des Molins. Het werd gesticht door de Feniciërs in de 7e eeuw. Het gebied van deze historische begraafplaats is meer dan 500.000 vierkante meter. Zoals de onderzoekers konden vaststellen, werden de allereerste begrafenisrituelen hier gehouden in het tijdperk van het Romeinse rijk. In 1999 werd de begraafplaats erkend als UNESCO-werelderfgoed. Vandaag kunt u dit unieke historische gebied volledig gratis bezoeken.
Een van de meest ongewone attracties van het resort is het aquarium Cap-Blanc. Het was uitgerust in een natuurlijke grot, die honderden jaren geleden werd gebruikt voor het kweken van vis en kreeft. In 1989 was deze grot uitgerust met een aquarium. De bezoekers kunnen veel zeldzame vissoorten en andere bewoners van de zeebodem zien. Er is ook een tandbaars, zeldzame soorten zeeschildpadden, maar ook schaaldieren en zeesterren. In het aquarium zijn er cognitieve excursies, inclusief excursies voor kinderen.
In de directe omgeving van Ibiza is er een uniek historisch dorp Balafia - een echt openluchtmuseum. In dit dorp zijn slechts zeven woonhuizen en prachtige uitkijktorens bewaard gebleven op zijn grondgebied. Op de top van een van de torens werd een kruis bewaard. Locals geloofden dat het helpt om boze geesten uit het dorp weg te jagen. Honderden jaren geleden werd het kustgebied vaak aangevallen door piraten en Turkse veroveraars, wat de lokale bevolking ertoe aanzette tal van verdedigingswerken te bouwen. Naast de torens van het fort in dit dorp zijn er ook ondergrondse schuilplaatsen, waar de lokale bevolking zich verstopte voor de veroveraars.
Voor fans van cultureel amusement is er in het resort een zeer interessant etnografisch museum. Het is gelegen in een ongelooflijk mooi historisch gebouw. Eerder behoorde deze villa tot een van de rijkste families op het eiland. Onder de exposities van het museum zijn traditionele kostuums van de lokale bevolking, huishoudelijke artikelen en decoraties, werken van lokale ambachtslieden en muziekinstrumenten. In de oude villa is er ook een wijnkelder die ook is omgebouwd tot een themahal. Hierin wordt bezoekers verteld hoe wijn in het verleden op het eiland werd gemaakt. Het museum organiseert vaak tentoonstellingen van hedendaagse kunst en entertainment.
Dit artikel over Ibiza is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ibiza

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ibiza:


Formentera - 23.2 km
De lengte van dit pittoreske eiland is slechts 19 kilometer. De naam "Formentera" kan letterlijk worden vertaald als "graan". De stad werd gesticht door de Romeinen nog in de prehistorie. De vruchtbare bodem van deze...
verder
Paguera - 112.7 km
Sommigen noemen deze stad "Klein Duitsland", want er zijn altijd zo veel Duitse toeristen in Paguera. De eerste stedelijke nederzettingen begonnen hier te verschijnen in het begin van de 20e eeuw. Rijke Spanjaarden...
verder
Palma de Mallorca - 129 km
Verschillende mensen hadden hun invloed op de ontwikkeling en de cultuur van de stad. Dit feit maakt de bijzondere ongewone sfeer van deze plaats. Het centrale deel van Palma de Mallorca lijkt op een mooi klein dorp....
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Ibiza
 Ibiza foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ibiza, Spanje. Het plannen van een trip naar Ibiza met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.