OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Pamplona

 

Reisgids Pamplona - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Pamplona is een oude Spaanse stad met een interessante geschiedenis. Deze plaats bezit talrijke opmerkelijke en iconische monumenten. Voorwaardelijk is de stad verdeeld in De Oude - en De Nieuwe Stad. Het oude deel is gelegen in het centrum van Pamplona, hier bevinden zich alle belangrijke attracties en huizen, gebouwd in de afgelopen eeuwen. Het historische centrum van de stad is omringd door moderne gebouwen - zakelijke- en winkelcentra, hotels en restaurants. Er zijn verschillende oude hotels in Pamplona. In een van hen (het "La Perla") heeft Ernest Hemingway nog gelogeerd.
Begint u uw kennismaking met de stad met een bezoek aan de observatie platforms in de buurt van de muren van de Oude Stad. Een deel van de oude muren heeft tot in onze dagen overleefd. Vele jaren geleden hebben deze muren gediend als grens van de oude stad. Aan de oever van de rivier Arga vindt u een van de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden - een kathedraal gemaakt in de prachtige gotische stijl. De kerk werd gebouwd in de 17e eeuw. De innerlijke decoratie van de kamers imponeert gewoon met zijn elegantie en zedigheid. Een van de portalen is versierd met fijn houtsnijwerk en de galerijen zijn voorzien van verbluffend mooie fresco's.
Een andere oude kathedraal, gebouwd in de 14e eeuw, is omgebouwd tot het Bisschoppelijk Museum. Daar zijn collecties van gotische altaren en beelden, evenals een collectie Franse relikwieën die behoren tot de 13e eeuw. Het Paleis van Navarra is een van de meest prominente monumenten van barokke architectuur. De schilderijen, die de zalen van het paleis versieren, zijn gemaakt door Francisco de Goya, zodat de excursie naar het paleis zeer interessant zal zijn voor kunstliefhebbers. Het kasteel is gelegen in het centrum van het "Plaza de Castillo", dat zelf een van de belangrijkste attracties is. Hier kunt u ook vele standbeelden en monumenten zien. Een van de beroemdste musea van de stad is het Museum van Navarra, dat tentoonstellingen biedt van verschillende kunst stijlen, van Romeinse mozaïeken tot en met de werken van hedendaagse schilders en beeldhouwers.
  Pamplona staat bekend om zijn unieke religieuze monumenten, waar de kerk van St. Nicolaas van bijzonder belang is. Gebouwd in de 12e eeuw, lijkt de oude kerk meer op een middeleeuws fort in plaats van een klassiek religieus monument. Het belangrijkste kenmerk van de kerk is het oude interieur in gotische stijl. De muren bevatten ook een oud barokorgel, dat wordt beschouwd als het belangrijkste orgel van de stad.
Een 13e-eeuws religieus monument is de kerk van San Saturnino, die eeuwenlang als fort werd gebruikt en deelnam aan vele veldslagen. Deze kerk heeft zeer krachtige dikke muren, waardoor het gebouw honderden jaren later kon overleven. Het belangrijkste geheim van deze kerk is een bron bij de ingang. Volgens de legende, doopte de Heilige Saturninus, na wie de kerk later werd genoemd, de eerste christenen in de stad in dit voorjaar.
Pamplona kan een groot planetarium aanbieden, waarvan de officiële opening plaatsvond in 1993. Het planetarium dat is gehuisvest in een zeer mooi gebouw met een cilindrische vorm is de belangrijkste attractie van het schilderachtige Yamaguchi-park. Het planetarium organiseert vele interessante tentoonstellingen; Allerlei thematische evenementen worden gehouden en documentaires over de ruimte worden hier elke dag getoond.
De stad is ook beroemd om zijn pittoreske parken, en de grootste is het rivierpark dat zich uitstrekt langs beide oevers van de Agra-rivier gedurende 11 km. Het park ziet eruit als een uitgestrekt groen gebied met veel interessante plekken om te wandelen en verzorgde picknickplaatsen. Een wandeling door dit park kan een opwindende excursie worden: hier ontdekt u verschillende oude stenen bruggen, en landschapsstenen.
Het oudste park in de stad is Parque de La Taconera, dat ongeveer 90.000 vierkante meter beslaat. Dit park ligt in de nabijheid van de muren van de historische wijk. Hier kunt u prachtige oude beeldhouwwerken, eeuwenoude bomen en ongelooflijke landschapsdecoraties bewonderen. Er is ook een minidierentuin in het park, waarvan de belangrijkste bewoners herten en eenden zijn, dus het oude park is vooral populair onder vakantiegangers met kleine kinderen.
Dit artikel over Pamplona is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Pamplona

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Pamplona:


San Sebastian - 62.1 km
Het voormalige vissersdorp Donostia-San Sebastian is tegenwoordig een bekende badplaats in het Baskenland. Tijdens de geschiedenis is deze plaats herhaaldelijk blootgesteld aan verovering. Gedurende twee eeuwen is de...
verder
Biarritz - 74.1 km
Biarritz is het mooiste en meest luxueuze resort van Atlantic. Deze stad ligt op de grens van Frankrijk en Spanje en deze ligging maakt het zeer populariteit onder toeristen. Uiteraard is er een overvloed aan cultureel...
verder
Bilbao - 117.9 km
Bilbao is een prachtige stad, die is gelegen in het noorden van Spanje. Deze stad is de hoofdstad van Bizkaia. Dit is een van de grootste steden in Spanje. Bilbao combineert op perfecte wijze de enorme hoeveelheid...
verder

Onze diensten
 Pamplona foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Pamplona, Spanje. Het plannen van een trip naar Pamplona met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.