OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

177 Hotels in Lanzarote

 

Reisgids Lanzarote - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Lanzarote is het eiland dat behoort tot de Canarische Eilanden. Het is gelegen in het oosten van de archipel en ten het noorden van Fuerteventura.
Lanzarote is ook bekend als "het eiland van de vuurspuwende bergen". Op Lanzarote zijn ongeveer driehonderd vulkanen gelegen. In het najaar van 1730 heeft hier, de eruptie van dertig vulkanen op hetzelfde moment plaatsgevonden. De uitbarsting duurde zes jaar. Vanwege dit feit is een derde van het eiland bedekt met as en basalt, waardoor het onmogelijk is om op deze plaats te leven.
De belangrijkste bezienswaardigheid van Lanzarote is de grot "Cueva de Los Verdes Cave", die is gelegen op het noorden van het eiland onder de lava massa van de Corona vulkaan. Deze grot is de grootste in de wereld - de lengte is 6 kilometer en sommige ruimtes van de grot zijn 24 meter breed en 15 meter hoog. De grot is ontstaan tijdens de stroming van de verzengende lava uit de vulkaan rechtstreeks in de zee. Zo hebben de verschillende ruimtes en tunnels zich door het kokende water kunnen vormen. Een van de hallen werd later als concertzaal gebruikt.
De stad "Puerto del Carmen" is het grootste toeristische centrum van het eiland. Op zijn grondgebied zijn talrijke hotels, nachtclubs en restaurants gevestigd. De duurste hotels en entertainment centra zijn in de buurt, inde stad Costa Teguise geconcentreerd.
Het eiland heeft ook tal van bezienswaardigheden. Dit zijn prachtige stranden, rotsen, de cactus tuin, de La Corona berg met mysterieuze vulkanische buizen "Jameos del Agua" en "Cueva de los Verdes". Het waarnemings plein "Del Rio" biedt een prachtig uitzicht op de archipel van de Chinijo eilanden.
Toeristen kunnen ook veel interessante dingen aan de "Los Hervideros" kustlijn zien, waar ze mysterieuze foto's vangestolde lava kunnen maken en van een bezoek van de prachtige groene krater "El Golfo" kunnen genieten.
  De hoofdstad van het eiland is het charmante stadje Arrecife. Het zal een beroep op diegenen die graag interessante historische sites ontdekken tijdens hun vakantie. Hier zijn twee prachtige oude forten die tijdens de Middeleeuwen zijn gebouwd om het havengebied te beschermen. Als je door de straten van de stad wandelt, zie je veel prachtige traditionele gebouwen waarin generaties eilandbewoners al meer dan honderd jaar wonen. Dit pittoreske stadje is ook beroemd om zijn vismarkt en restaurants, waar unieke gerechten worden bereid met lekkernijen uit de zee.
In de stad Puerto Calero kunnen toeristen het ongelooflijk interessante Museum van Walvissen en Dolfijnen bezoeken. De expositie is volledig gewijd aan deze verbazingwekkende mariene inwoners. Het museum bevat fragmenten van skeletten van zeedieren, interessante foto's en verschillende thematische exposities. Dit natuurwetenschappelijk museum is vooral populair bij vakantiegangers met kinderen.
In de stad Las Coloradas kan het bewonderen van de natuurlijke schoonheid en strandvakanties worden gecombineerd met wandelingen in interessante historische plaatsen. Het belangrijkste symbool van dit resort is een 400 meter lang strand bedekt met zwart vulkanisch zand. Zelfs op het hoogtepunt van het toeristenseizoen, kan men zijn kalme en onbewoonde atmosfeer ontspannen. Het belangrijkste historische symbool van de stad is het Fort van Castillo de las Coloradas, dat in de 18e eeuw werd gebouwd om het kustgebied te beschermen.
Op het eiland kunt u zeer ongebruikelijke architecturale monumenten zien. Een uitstekend voorbeeld is het Villa Lagomar-museum, dat werd gebouwd in een prachtige bergkloof. De steile rotswanden in veel kamers en gebouwen vervullen de rol van natuurlijke muren. Deze villa heeft een zeer complexe en ongewone vorm. Bijna alle elementen van het interieur zijn wit. Deze originele designer villa is gebouwd voor een van de rijke inwoners van het eiland - Omar Sherif. Hij was echter slechts een dag eigenaar, omdat hij deze in de kaarten verloor. Nu is de villa open voor bezoekers. Er worden zeer opwindende excursies georganiseerd.
Niet minder interessant is het Museo Cesar Manrique. Dit museum is niets meer dan een omgebouwde oude boerderij. Tegenwoordig is het een luxueus voorbeeld van moderne designkunst. Tijdens de tour zullen toeristen de meest verborgen hoeken van deze stijlvolle villa kunnen zien.
Dit artikel over Lanzarote is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Lanzarote

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Lanzarote:


Playa Blanca - 24.4 km
Dit resort zal perfect passen bij de toeristen die van het stadsleven willen ontspannen en van de natuur genieten. Playa Blanca is een gerenommeerd centrum van gezinsvriendelijke rust. De sfeer is hier rustig en kalm,...
verder
Fuerteventura - 81.6 km
Dit eiland ligt niet ver van de kust van Afrika. Het is een waar paradijs voor strandliefhebbers. Wit zand, turquoise zee en de mooie natuur trekken duizenden bezoekers naar dit prachtige resort. Een hoog niveau van...
verder
Las Palmas de Gran Canaria - 201 km
Las Palmas is een stad op het eiland Gran Canaria. Dit de hoofdstad van het eiland, de grootste stad van de hele archipel en de grootste haven van Spanje. De bevolking van de stad telt 370 duizenden mensen.

...
verder

Onze diensten
 Lanzarote foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Lanzarote, Spanje. Het plannen van een trip naar Lanzarote met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.