OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Paguera - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Sommigen noemen deze stad "Klein Duitsland", want er zijn altijd zo veel Duitse toeristen in Paguera. De eerste stedelijke nederzettingen begonnen hier te verschijnen in het begin van de 20e eeuw. Rijke Spanjaarden bouwde daar vele mooie huizen. Ze werden aangetrokken door de prachtige natuur en rustige sfeer. Oorspronkelijk was er een kleine nederzetting op de plaats van de moderne stad. De bewoners van deze nederzetting werden meestal bezet in de winning van hars uit tal van pijnbomen die in deze regio groeiden. Later werd de nederzetting veranderd in een militaire vesting, en toen begon het te ontwikkelen als een toeristisch centrum.
Het resort zal zeker geliefd worden door mensen die genieten van strand rust. Paguera is ook goed uitgerust voor diverse sportieve activiteiten. De meest populaire stranden zijn Playa Tora, Playa Palmira en Playa La Romana. Ze bevinden zich zeer dicht bij elkaar, zodat toeristen ze te voet kunnen bereiken. Tijdens uw wandeling naar een strand vindt u vele restaurants van verschillende soorten keukens. Hier bevinden zich authentieke Engels pubs, restaurants met Mexicaanse gerechten, evenals een aantal Japanse restaurants en verschillende bars. De selectie van winkels is hier niet minder rijk. U bent van harte welkom om moderne winkelcentra te bezoeken, waar u uren kunt wandelen, en ook in kleine souvenirwinkels en open markten.
Naast ontspannen op de stranden, biedt het resort een grote verscheidenheid aan wandelpaden, want er zijn vele mooie plaatsen hier. De meeste ervan zijn gevestigd in mooie rustige afgelegen delen van het resort.
Er zijn veel echt mooie hotels van Paguera. De meest populaire is het "Beverly Playa", dat dicht bij het centrum is gelegen. Het is perfect voor de toeristen, die in het centrum van tal van excursies en altijd alle belangrijke gebeurtenissen willen verblijven. Op het grondgebied van het hotel is er een groot strand en een zwembad. Het "Tora Hotel" is gelegen in een rustige omgeving. Hier vindt u diverse restaurants en winkels, en het duurt niet meer dan 15 minuten om naar het dichtstbijzijnde strand te komen.
  Niet ver van het stadscentrum is een prachtige kathedraal gebouwd met de beste tradities van de gotische stijl en aangevuld met unieke elementen van de Mudejar-stijl die typisch is voor Spanje. Op het eerste gezicht is het moeilijk te realiseren dat deze kathedraal enkele jaren geleden werd gebouwd, omdat het lijkt op een originele oude structuur. Overdag werkt de kathedraal als een museum: voor een kleine vergoeding kan iedereen de unieke interieurdecoratie waarderen die de stijl uit het verleden reconstrueert. 'S Avonds worden er vaak kerkdiensten gehouden in de kathedraal.
Een opmerkelijk historisch monument van nationaal belang is het kasteel van Bellver in de directe omgeving van het resort. Het is het enige ronde kasteel in Spanje. Het fort gebouwd in de 14e eeuw werd geïnspireerd door het oude Joodse Herodium. Het historische kasteel staat op een heuvel, waarvan de hoogte 140 meter is, dus het is perfect zichtbaar vanuit vele delen van het eiland. Gedurende vele jaren werd het fort gebruikt voor verschillende culturele evenementen, en een deel van het historische gebouw wordt bewoond door het museum.
In de buurt van Paguera ligt het charmante dorpje Cala Fornells, dat fans van wandelen en historische bezienswaardigheden zeker zal verrassen. Om de heuvel te beklimmen waar het dorp zich bevindt, moet je een steile trap overwinnen die begint op het hoofdstrand van het resort. Het belangrijkste kenmerk van het oude dorp zijn luxe villa's, die ooit toebehoorden aan de rijkste eilandbewoners. Sommige delen van het dorp bieden een fantastisch uitzicht op de baai.
Gasten van het resort krijgen zeer interessante excursies op het water aangeboden, en een van de meest populaire is een uitstapje naar het eiland Dragorera. De hoofdattractie is twee oude vuurtorens, waarvan er één op een klif staat die oploopt tot 300 meter. Het kleine eilandje is niet verstoken van natuurlijke bezienswaardigheden: het gebied wordt bewoond door endemische hagedisspecies en zeldzame vogelsoorten. Een paar jaar geleden werd een klein museum op het eiland geopend, dat bezoekers op dit moment kennis laat maken met de fascinerende geschiedenis en belangrijkste kenmerken ervan. Vakantiegangers hebben een ruime keuze aan wandel- en fietsroutes rond Paguera.
Dit artikel over Paguera is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Paguera

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Paguera:


Palma de Mallorca - 18 km
Verschillende mensen hadden hun invloed op de ontwikkeling en de cultuur van de stad. Dit feit maakt de bijzondere ongewone sfeer van deze plaats. Het centrale deel van Palma de Mallorca lijkt op een mooi klein dorp....
verder
Majorca - 42.2 km
Mallorca is een eiland, dat deel uitmaakt van de eilandengroep Balearen. Mallorca is het grootste eiland, evenals een van de meest prestigieuze, populaire en eco-vriendelijke resorts van de Middellandse Zee. Deze plaats...
verder
Ibiza - 112.7 km
Ibiza is de jongste mediterrane badplaats, die beroemd is om zijn fantastische gastvrije sfeer, prachtige natuur, ruime keuze aan amusement en beste nachtclubs en disco's in Europa. Dit is een waar paradijs voor...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Paguera
 Paguera foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Paguera, Spanje. Het plannen van een trip naar Paguera met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.