OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

43 Hotels in Bilbao

 

Reisgids Bilbao - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Bilbao is een prachtige stad, die is gelegen in het noorden van Spanje. Deze stad is de hoofdstad van Bizkaia. Dit is een van de grootste steden in Spanje. Bilbao combineert op perfecte wijze de enorme hoeveelheid industriële complexen met een aantal van de zeer verrassende entertainmente centra.
De meest populaire en meest bezochte plaats in de stad is de Nervion Kade, waar u de beste disco's, bars en uitstekende restaurants kunt bezoeken. De stad is ingericht in de oude stijl, echter heeft een goede infrastructuur en hedendaagse stads diensten.
Goed onderhouden straten trekken de aandacht van toeristen. U kunt groene parken en een groot aantal attracties bezoeken. Er zijn het Museum van Schone Kunsten, de Brug van San Anton, het Guggenheim Museum, de kathedraal van Santiago, het standbeeld van Don Diego de Ab en het Dona Casilda Park.
Vanaf 1995 heeft de stad een metro, die het verkeer heeft verminderd en de straten van de stad nog mooier maakte. Er is ook een groot aantal trams en spoorwegen.
Opgemerkt zij, dat in de stad twee talen worden gebruikt, Baskisch en Spaans. De stad is prachtig, netjes, modern en perfect, een groot aantal bezienswaardigheden en cultuurschatten trekt een maximum aantal toeristen.
  In de stad zijn er veel mooie paleizen, een van de mooiste wordt beschouwd als het Bisschoppelijk Foraal Delegatie Paleis. Gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw, het is een opvallend monument in de eclectische stijl. Door de jaren heen heeft het paleis zijn oorspronkelijke uiterlijk en rijke interieur behouden. Open voor toeristen zijn bijna alle kamers, binnen de muren herbergt het paleis collecties antieke meubels en kunstwerken, evenals perfect bewaard gebleven muurschilderingen. Verplichte deel van de tour is de wandeling door de binnenplaats.
Niet minder interessant is het architecturale object het Consistorial House, ook wel bekend als het stadhuis. Dit prachtige gebouw werd ook gebouwd in de late 19e eeuw, en een oud klooster bevond zich vroeger op zijn plaats. Tegenwoordig kan iedereen op bepaalde dagen de prachtig ingerichte kamers waarderen die worden gebruikt voor belangrijke politieke evenementen. Ontwerpers en kunstenaars van over de hele wereld waren betrokken bij de inrichting van dit gebouw.
Fans van theatrale kunstfans kunnen het Arriaga Theater in Bilbao bezoeken, dat zich op het gelijknamige plein bevindt. De opening van het theater vond plaats in 1880; verschillende keren is het volledig verwoest en in 1914 werd het gebouw zwaar beschadigd door vuur. Elke keer als het theater volledig is gerestaureerd, en zoals vele jaren geleden, is er tegenwoordig een heel interessant drama.
In de stad zijn veel mooie parken, een van de meest interessante plekken om te wandelen is het Doña Casilda Park. Dit historische park heeft een vijver met schattige eenden, maar er zijn nog steeds veel speeltuinen en attracties voor kinderen aanwezig. In het park zijn een paar cafés; in de warmere maanden zijn er vaak interessante festivals en theatervoorstellingen in de openlucht georganiseerd.
Een van de interessantste culturele instellingen van de stad is een museum over archeologie, etnografie en geschiedenis van de Basken. Elk deel van het museum heeft honderden interessante tentoonstellingen. Hier kunt u de onschatbare archeologische vondsten en voorwerpen van het dagelijks leven van de plaatselijke bewoners zien, evenals zeer interessante historische voorwerpen. Het is de meest uitgebreide archeologische tentoonstelling, die items met betrekking tot de ijzertijd bevat.
Dit artikel over Bilbao is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bilbao

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bilbao:


Santander - 71.8 km
Santarder is een echt nationaal reservaat gebied in zijn oorspronkelijke vorm. De stad is gelegen ten noorden van Italië aan de oever van de prachtige baai. De stad trekt bezoekers door zijn natuurlijke omgeving,...
verder
San Sebastian - 79.9 km
Het voormalige vissersdorp Donostia-San Sebastian is tegenwoordig een bekende badplaats in het Baskenland. Tijdens de geschiedenis is deze plaats herhaaldelijk blootgesteld aan verovering. Gedurende twee eeuwen is de...
verder
Biarritz - 116.5 km
Biarritz is het mooiste en meest luxueuze resort van Atlantic. Deze stad ligt op de grens van Frankrijk en Spanje en deze ligging maakt het zeer populariteit onder toeristen. Uiteraard is er een overvloed aan cultureel...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Bilbao
 Bilbao foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bilbao, Spanje. Het plannen van een trip naar Bilbao met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.