OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

41 Hotels in Oviedo

 

Reisgids Oviedo - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De stad werd nog in de 8e eeuw gesticht op het grondgebied van een Romeinse nederzetting. Dit resort is beroemd om zijn schilderachtige schoonheid, grote keuken en ruime keuze aan entertainment. Oviedo is al lang uitgegroeid tot een favoriete vakantiebestemming voor vele reizigers. De lokale keuken is echt heel uniek en lekker.
Visgerechten maken de kern van het menu van restaurants hier. In een bar genaamd "Bar Marchica" kunt u "zee-egel" en "Cecina" proberen, dt is een erg bijzonder gerecht van speciaal gekookt en gedroogd vlees, dat geliefd is bij de plaatselijke bevolking. Deze gerechten worden meestal geserveerd met een fles cider. De beste taverne van Oviedo is "Cabo Penas", waar een uitstekende calamares en veel vlees gerechten worden geserveerd. Zeekreeftminnaars moeten het restaurant genaamd "Marchica" bezoeken omdat de meest exquise delicatessen daar worden bereid.
Na het uitproberen van alle culinaire lekkernijen is het tijd om langs de belangrijkste winkelstraten te gaan. Het "Domplein" is de locatie van de beste winkels en verkooppunten, hier vindt u sieraden, uniek Asturisch aardewerk en lederwaren. In souvenirwinkels van Oviedo vindt u de meest populaire mascottes, die "ciguas" worden genoemd door de lokale bevolking. Dit zijn kleine ambachten gemaakt van agaat, vrij mooie en symbolische voorwerpen. De meest modieuze kleding kan worden gevonden in boetieks, gelegen in de "Melquiades Alvares" straat.
Er zijn ook verschillende oude gebouwen, waaronder de gotische kathedraal, gesticht in de 15e eeuw opvallend is. Een ander prachtig gebouw is "Camara Kerstman". Dit een museum en een kapel op hetzelfde moment. Het bevat een waardevolle collectie sieraden en kunstnijverheid van ivoor. Iedereen kan erfstukken van grote heersers, koningen en edelen zien.
  Een van de mooiste plekken in de stad is St. Francis Park, gesticht in het begin van de 19e eeuw. Eens op de site van het uitgestrekte park van vandaag, was er een kleine monastieke tuin waar monniken geneeskrachtige kruiden en groenten verbouwden. In de loop van de tijd verandert de kleine tuin in een weelderig park, het grootste stadspark in Oviedo. Hier kun je wandelen tussen de uitgestrekte eeuwenoude bomen; in het warme seizoen is het park altijd versierd met interessante landschapssamenstellingen.
De oudste gebouwen in de stad zijn de kerk van San Julián de los Prados daterend uit het begin van de 9e eeuw. Ondanks het feit dat deze historische kerk door de eeuwen heen herhaaldelijk is herbouwd en gereconstrueerd, heeft deze veel van zijn originele kenmerken behouden. In 1998 werd deze unieke kerk, die meer dan duizend jaar oud is, erkend als UNESCO-werelderfgoed.
Een uitstekend cultureel centrum is het Museum voor Schone Kunsten van Asturië dat een complex van drie historische paleizen bezet. De uitgebreide collectie van dit museum begon te vormen in 1969, en nu bevat het meer dan 15, 000 tentoonstellingen. In dit museum kunt u originele werken van beroemde Europese kunstenaars zien, zoals Pablo Picasso, El Greco en Salvador Dali.
Liefhebbers van geschiedenis zullen onder de indruk zijn van het plaatselijke Archeologisch Museum in een 16e-eeuws gebouw dat vroeger tot een Benedictijns klooster behoorde. Het museum biedt veel unieke tentoonstellingen die werden ontdekt tijdens de verkenning van de gebieden rond de stad. Veel archeologische vondsten dateren uit het IJzeren en Stenen Tijdperk.
Een van de meest prominente architecturale monumenten van Oviedo is het 18e-eeuwse Camposagrado-paleis dat een verbazingwekkende combinatie van neoklassieke elementen en de barokke stijl vertegenwoordigt. Tegenwoordig herbergt het historische gebouw de regionale rechtbank, zodat toeristen alleen de smetteloze buitenkant kunnen bewonderen.
Het historische Plaza de la Escandalera is een favoriete wandelplaats voor veel inwoners en bezoekers van de stad. Het plein dat is versierd met een fontein is omgeven door pittoreske historische straten, hier kunt u ook een prachtig monument zien. Plaza de la Escandalera herbergt oude gebouwen zoals Casa Conde en El Escorial - de mooiste architectonische monumenten in Oviedo.
Dit artikel over Oviedo is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Oviedo

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Oviedo:


Gijon - 23.7 km
Tegenwoordig staat Gijon bekend als een van de belangrijkste steden aan de Cantabrische kust. Vanaf de mooie curve van de kustlijn kunt u het unieke beeld bewonderen van rotsachtige kliffen die zijn gecreëerd door en...
verder
Leon - 88 km
Leon is een stad aan noord-oosten van Spanje. Het is gelegen aan de oever van de Bernesga rivier aan de voet van het Cantabrische Gebergte. De bevolking van deze stad telt 122,7 duizenden mensen in 2004.

Leon...
verder
Santander - 164.2 km
Santarder is een echt nationaal reservaat gebied in zijn oorspronkelijke vorm. De stad is gelegen ten noorden van Italië aan de oever van de prachtige baai. De stad trekt bezoekers door zijn natuurlijke omgeving,...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Oviedo
 Oviedo foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Oviedo, Spanje. Het plannen van een trip naar Oviedo met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.