OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in A Coruna

 

Reisgids A Coruna - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

La Coruna is een groot resort in Spanje en een stad met een rijke geschiedenis. Het is gelegen in het noord-oosten van het land. De bevolking van de stad telde 246 duizend mensen in 2009. La Coruna wordt beschouwd als de rijkste regio in Galicië - een autonome gemeenschap van Spanje.
De stad is een grote haven met goed ontwikkelde olie verwerking, scheepsbouw, aluminium-, textiel- en voedingsmiddelenindustrie, visserij en de fabricage van wapens.
De stad beschikt over veel architectonische bezienswaardigheden. Er is even een vuurtoren gebouwd in het Romeinse Rijk tijd. De vuurtoren werkt nog steeds. Er zijn ook verschillende Romeinse kerken en huizen met volledig glassed balkons.
De beste bezienswaardigheden van deze plaats zijn het plein van de Oude Stad, de Santa Maria Kerk, de Santiago Kerk, de Kerk van San Francisco en de Santo Domingo kerk. Vergeet niet om het Archeologische Museum, waar u naar een rijke verzameling van Keltische sieraden kunt kijken, te bezoeken. Het Museum van Schone Kunsten toont een verzameling van werken van Velazquez, Goya kan zien, Morales, Ribera, Murillo en andere beroemde meesters van Spanje, en bovendien, schilderijen van Brueghel, Rubens, Tintoretto, Veronese en van Dyck.
De vuurtoren genaamd "Hercules" is de oudste vuurtoren van heel Europa. Hij werd nog door mensen van het oude Rome gebouwd. Op een klein eiland, dat voor het stadscentrum is gelegen op een heuvel, staat het "Castillo de San Anton" kasteel, van waaruit de stad in de oudheid werd verdedigd, tegen aanvallen vanuit zee. Tegenwoordig is het kasteel een historisch en archeologisch museum.
  Het wereldberoemde oriëntatiepunt is de kathedraal van Santiago de Compostela. Het werd gebouwd in 1075. De bouw van de kathedraal duurde voort tot 1211. De constructie omvatte de beroemdste architecten. Tegenwoordig staat de kathedraal bekend om de hele wereld juist vanwege zijn unieke architectuur. Het interieurdesign onderscheidt zich ook door luxe, en pelgrims voelen zich aangetrokken tot deze kathedraal door religieuze relikwieën. Het slaat de relikwieën van St. James op. Elk jaar komen duizenden mensen van over de hele wereld om deze heilige plaats te aanbidden.
Fans van fascinerende excursies moeten zeker het Museum van de Eugenio Granell Foundation bezoeken. Dit museum huisvest een van de grootste collecties van kunstwerken ter wereld in de stijl van het surrealisme. De oprichter van dit museum is de bekende lokale kunstenaar Eugenio Granell, die onlangs een beroep deed op het kantoor van de burgemeester, met een verzoek om het gebouw te gebruiken voor de opslag van zijn uitgebreide collectie. Het stadsbestuur besloot het museum in het prachtige oude herenhuis te plaatsen. Het kreeg zijn eerste bezoekers in 1995. Nu heeft het museum niet alleen prachtige schilderijen, maar ook een zeer interessante verzameling boeken.
Een intrigerende historische site is het klooster van Santo Domingo, gelegen op het plein met dezelfde naam. Het indrukwekkende gebouw van het klooster werd gebouwd in de 18e eeuw. Sindsdien is het vrijwel ongewijzigd gebleven. Tegenwoordig bevindt een van de colleges zich op het grondgebied van het klooster. Toeristen kunnen vrij door het grondgebied van het klooster lopen en de oude fonteinen en sculpturen bewonderen die hier bewaard zijn gebleven.
In La Coruna zullen vakantiegangers met kinderen geïnteresseerd zijn om het Domus Museum te bezoeken. Dit interactieve museum is gewijd aan de menselijke anatomie. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kunnen na hun bezoek veel interessante dingen leren. In de muren zijn er veel geweldige tentoonstellingen, bijvoorbeeld enorme mock-ups van sommige genen. Het museum bevindt zich in een prachtig modern gebouw, dat op zichzelf een buitengewoon monument is.
Terwijl je door de stad loopt, kun je veel prachtige historische gebouwen zien. Een opmerkelijk architectonisch monument is het huis van Jezus Fernandez. De auteur van het project van dit ongewone gebouw in eclectische stijl is de beroemde inwoner van de stad - de architect Pedro Marinho en Ortega. Het gebouw werd gebouwd in 1927 en blijft bijna honderd jaar onveranderd.
Dit artikel over A Coruna is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van A Coruna

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van A Coruna:


Santiago de Compostela - 56 km
Santiago de Compostela is een stad van de Wereld bedevaart. Dit is het zogenaamde derde centrum van het christendom met oude architectuur eromheen. Pelgrims uit verschillende delen van de wereld proberen Frankrijk te...
verder
Ourense - 123.6 km
Deze stad, Orense, is omgeven door majestueuze bergketens, het is een belangrijk centrum voor de wijnbereiding en een alom bekend resort. Orense is rijk aan iconische plaatsen, en het aantal tour routes is niet gering,...
verder
Vigo - 129.3 km
De havenstad Vigo is gelegen in de buurt van de monding van de rivier met dezelfde naam. Dit is een groot industrieel en toeristisch centrum. Hier vindt u verschillende soorten van rust. De keuze van het aantal opties...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Spanje
 A Coruna foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in A Coruna, Spanje. Het plannen van een trip naar A Coruna met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.