OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

37 Hotels in Vigo

 

Reisgids Vigo - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De havenstad Vigo is gelegen in de buurt van de monding van de rivier met dezelfde naam. Dit is een groot industrieel en toeristisch centrum. Hier vindt u verschillende soorten van rust. De keuze van het aantal opties is erg breed en wordt bepaald door de unieke klimatologische omstandigheden van de regio. Koude winden van de Atlantic worden door de Islas Cies-eilanden gestopt, zodat bezoekers van de stad altijd door de schilderachtige omgeving kunnen wandelen en van de pracht van beboste heuvels kunnen genieten.
U kunt uw bezichtiging in Vigo met een bezoek aan twee torens - Monte de la Guia en Monte del Castro beginnen. Beide torens bieden een panoramisch uitzicht op de rivier en de bovengenoemde eilanden, waar de toeristen van kunnen genieten. Het oudste deel van de stad is het Barrio del Berbes kwartaal. Eens woonden hier zeelieden die in de haven werkten. Tegenwoordig herinneren aan die tijd slechts half verwoeste huizen. Maar hier treft u ook een van de moderne restaurants, die de grootste selectie van gerechten met zeevruchten biedt. Vergeet ook niet het meest beroemde gerecht in de lokale keuken - tapas. Fans van winkelen kunnen van oudsher genieten op de Mercado la Pedra markt, waar u verse vis kunt krijgen. Er zijn veel kleine cafés en restaurants in deze plaats en als u besluit om ze te bezoeken, zult u zien hoe de lokale restaurant chefs, garnalen en inktvis koken.
Tijdens een wandeling door de oude vissershaven kunt u met het leven van de vissers kennis maken en een sloep of een boot huren. Onder de architectonische bezienswaardigheden is er de Santa-Maria kerk. Het Plein van Spanje is versierd met beelden die door een beroemde moderne meester Juan Jose Oliviera zijn gemaakt. En de belangrijkste attracties van de stad blijven 'jacht cruises', bezoeken aan de belangrijkste visserij-centra en proeven van heerlijke visgerechten. Om van het drukke programma te ontspannen kunt u naar het Castro Park, waar de ruïnes van een oud fort zijn.
  In de directe omgeving van Vigo ligt de interessantste kerk Santiago de Bembrive. Het wordt beschouwd als een van de oudste gebouwen van Toscane. Er zijn geen officiële gegevens over de geschiedenis van het uiterlijk van deze kerk, en de eerste schriftelijke verwijzingen ernaar verwijzen naar de 9e eeuw. De miniatuurkerk is een levendig voorbeeld van de Romaanse stijl. Hoewel het geen luxe ontwerp heeft, trekt het aan met zijn ingetogen eenvoud. Al enkele honderden jaren blijft de situatie in deze kerk onveranderd.
In een van de mooiste herenhuizen van Vigo is tegenwoordig het Museum van Quinones de Leon. Binnen de muren is een zeer interessante verzameling van historische artefacten. Ooit was dit landhuis eigendom van een rijke edelman. Een verzameling kunstwerken en jachttrofeeën uit zijn persoonlijke collectie diende als het begin voor de vorming van de expositie. Tegenwoordig biedt het museum kunstwerken van vooraanstaande Europese kunstenaars. Sommige van de hier gepresenteerde schilderijen dateren uit de 16e eeuw. In het landhuis werd de omgeving van het verleden maximaal hersteld. Het slaat uniek antiek meubilair, gebruiksvoorwerpen en zelfs kostbare juwelen op.
Een van de meest ongewone symbolen van de moderne stad is de Ponte de Rende-brug. Het passeert de baai van Vigo en de omtrekken lijken erg veel op de legendarische Golden Gate Bridge in San Francisco. Deze brug werd gebouwd in 1978. Op het moment van ontdekking was de Ponte de Rende de langste tuibrug op de planeet, die meer dan twee rijstroken heeft. Elke dag passeren meer dan 50.000 auto's de brug. Helaas is er geen voetpad op deze brug, dus toeristen prefereren het vanaf de kust te bewonderen.
Onder liefhebbers van wandelen in Vigo is Gyula Hill erg populair. Vanaf de bovenkant opent een prachtig uitzicht op de baai. Dit is een van de weinige plaatsen in de drukke toeristenstad waar u kunt genieten van een rustige en vredige omgeving. Op de top van de heuvel ontdekten onderzoekers een uniek archeologisch gebied. Ze stelden vast dat er tijdens de IJzertijd hier een grote nederzetting was gevestigd. Vervolgens diende de heuvel als een natuurlijk baken; op de top staken de vissersvrouwen enorme vreugdevuren aan, zodat hun echtgenoten gemakkelijk naar huis konden gaan. Nu op de top van de pittoreske heuvel, is er een kleine oude kapel, en aan de voet zijn er twee gezellige stranden.
Dit artikel over Vigo is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Vigo

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Vigo:


Ourense - 72.2 km
Deze stad, Orense, is omgeven door majestueuze bergketens, het is een belangrijk centrum voor de wijnbereiding en een alom bekend resort. Orense is rijk aan iconische plaatsen, en het aantal tour routes is niet gering,...
verder
Santiago de Compostela - 73.3 km
Santiago de Compostela is een stad van de Wereld bedevaart. Dit is het zogenaamde derde centrum van het christendom met oude architectuur eromheen. Pelgrims uit verschillende delen van de wereld proberen Frankrijk te...
verder
Braga - 79.5 km
Net als alle oude steden trekt Braga bezoekers door zijn grootse keuze aan interessante routes en tal van bezienswaardigheden. Conventioneel wordt de stad verdeeld in Oud en Nieuw. De Nieuwe stad wordt beschouwd als het...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Vigo
 Vigo foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Vigo, Spanje. Het plannen van een trip naar Vigo met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.