OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

73 Hotels in Malaga

 

Reisgids Malaga - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Malaga is een pittoreske en levendige stad, die is gelegen in Andalusië. Deze stad is ook de hoofdstad van de provincie Costa del Sol. Het centrum behoudt zorgvuldig de ruïnes van het oude theater dat hier sinds het bewind van de Romeinen is geweest. In de buurt van deze ruïnes ligt het Romeinse bastion, het is het Alcazaba paleis, dat is gebouwd in de elfde eeuw. Dit complex omvat een kasteel met prachtige bloemen, palmbomen en fonteinen, omringd door hoge stenen muren, die dit paleis gewoon tot een doolhof maken. Er is een passage die het paleis verbindt met het fort, dus door hier doorheen te lopen, kunnen bezoekers het beroemde Gibralfaro fort bereiken. De naam betekent "vuurtoren op de rots".
Een van de meest gerespecteerde plaatsen van Malaga is het plein "Plaza de la Merced" , dit werd populair door de grote wereld-genie, schilder Pablo Picasso. U kunt hier ook zijn huis en een monument voor General Torrijos zien. De koning van Spanje heeft in 2003 formeel het Picasso Museum in het "Buenavista" Paleis gehuisvest, inmiddels worden er meer dan 200 werken van Picasso tentoongestelt. Er wordt in Malaga grote aandacht besteed aan het behoud en herstel van flora en fauna. Alleen al het maritieme museum "Aula del Mar" heeft een verzameling van meer dan 500 soorten flora en fauna van de Alboran Zee samengesteld. En de Botanische Tuin heeft tal van planten van over de hele wereld.
Malaga is beroemd om zijn heerlijke mediterrane keuken. U kunt erg genieten van gebakken vis, mosselen, oesters en garnalen in verschillende vormen en u kunt vele andere gerechten proberen. Tot slotte bieden talrijke kleine en uitstekende wijn-winkels (genaamd "Bodega") de gasten aan, om de internationaal bekende Andalusische wijn te proeven.
  Het grootste monument in neo-barokke stijl is het stadhuisgebouw. Het werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw en wordt al meer dan honderd jaar gebruikt voor het beoogde doel. Het stadhuisgebouw heeft een rijk ontwerp van de gevel, die ongewijzigd blijft vanaf het moment van constructie. Binnen de muren van het stadhuis zijn interessante collecties van kunstwerken. Op bepaalde dagen is het stadhuis beschikbaar voor excursies, waarbij toeristen de rijke binnenhuisinrichting kunnen waarderen. Een enorme tropische tuin die gebaseerd is op schoonheid is ook moeilijk om een ​​gelijke te vinden, omringt het gebouw.
In Malaga is er een zeer interessant Automobielmuseum, dat zeker een bezoek waard is, zelfs voor diegenen die nooit zijn geïnteresseerd in het onderwerp auto's. In dit museum is er een verzameling retro-auto's. Sommige exposities zijn bijna honderd jaar oud. Voor het gemak van bezoekers is de collectie van het museum verdeeld in afzonderlijke thematische tentoonstellingen. Je kunt de meest modieuze auto's uit de jaren 1920 bewonderen en ook ongebruikelijke designauto's bekijken.
Een van de meest ongewone musea in de stad is het Museum van glas en kristal. Het is een privémuseum dat in 2009 werd geopend. De locatie van dit museum is een oud herenhuis uit de 18e eeuw, met ongeveer 3000 exposities. Een aanzienlijk deel van de hier verzamelde artefacten is gemaakt van glas. Het museum herbergt een verzameling prachtige vazen, antieke kroonluchters met glazen hangers, lampen en verschillende interieurdecoraties. In de afgelopen jaren is de collectie van het museum aanzienlijk uitgebreid. Nu kunt u oude schilderijen en andere kunstwerken zien.
Het belangrijkste religieuze monument van de stad is de kathedraal van Malaga. Het werd gebouwd in de 18e eeuw op de plaats van een verwoeste moskee, die ook werd gebouwd door de Moren. De bouw van deze grote kathedraal begon in de eerste helft van de 16e eeuw en werd pas in 1782 voltooid. De buitenkant van de kathedraal combineert de unieke kenmerken van barok, gotiek en neoclassicisme.
Een zeer mooie en interessante plek om te wandelen is de pittoreske straat Calle Marques de Larios. Deze voetgangersstraat ligt in het hart van de historische wijk. Aan beide kanten zijn prachtige oude gebouwen. Op deze straat is een mooie stenen bestrating gelegd. In het warme seizoen is het altijd versierd met interessante kunstschermen.
Dit artikel over Malaga is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Malaga

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Malaga:


Marbella - 46.5 km
Marbella is een stad niet ver van de stad Malaga in Andalusië. Marbella behoort tot Costa del Sol regio. Net als Malaga is deze plek een lux Spaans resort, dat is huis en rust bestemming voor aristocraten, de elite van...
verder
Nerja - 48.2 km
Nerja ligt aan de oostkust van de "Costa del Sol". Deze plaats lijkt meer op een typisch Spaans dorp in plaats van een moderne badplaats. Dit is een echt stuk van de wilde natuur die toeristen lokt door ruime stranden...
verder
Granada - 89.9 km
Granada is een Spaanse stad van dichters en romantici. Deze plek biedt een panoramisch uitzicht op de bergen van de Sierra Nevada met hun verbazingwekkende landschappen en witte bergtoppen. Dit uitzicht is werkelijk...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Malaga
 Malaga foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Malaga, Spanje. Het plannen van een trip naar Malaga met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.