OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

131 Hotels in Girona

 

Reisgids Girona - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De naam "Costa Brava" kan worden vertaald uit het Spaans als "wilde kust". Het lokale landschap is vol van rotsachtige heuvels, die zijn bedekt met dennen en pijnbomen, schilderachtige baaien en schone stranden met wit zand. De kust bestaat uit tal van oude steden die zeer gastvrij zijn voor alle bezoekers. Naast prachtige stranden trekt deze plek bezoekers door een grote keuze aan excursie routes.
"Lloret de Mar" staat bekend als de toeristische hoofdstad van het eiland. Hier zijn de belangrijkste culturele voorzieningen en historische bezienswaardigheden verzameld. Talrijke musea, galeries en theaters zijn elke dag open en klaar om nieuwe bezoekers te verwelkomen. Mensen, die meer over de flora en fauna van dit eiland te weten willen komen, moeten de stad genaamd Blanes bezoeken, de grootste botanische tuin van de regio is hier gevestigd. Een andere bezienswaardigheid van deze stad is de grootste vismarkt van het eiland. De stad “Tossa de Mar" is rijk aan oude gebouwen. Hier ligt een oud fort, dat in een grote voorwaarde voorziet, in onze dagen. De observatieplaatsen van het fort voorzien ons van een prachtig panorama over de kust. De stad Gerona is de locatie van het belangrijkste religieuze object - de kathedraal, die is gebouwd in de barokke stijl. De hoogte van de kathedraal is 35 meter. Het altaar van de kerk is gemaakt van zilver. Dit is een waar kunstwerk dat bezoekers door verfijnde werk erg verwonderd. Het "Montserrat" berggebied is de thuisbasis van het wereldberoemde benedictijnenklooster met de zelfde naam. Het werd gebouwd in de 1e eeuw en trekt aandacht door een ongewone vorm. Voor het Heiligdom zorgen 18 monniken, ze zijn altijd klaar om bezoekers de geschiedenis van het klooster te vertellen en de ruime kamers te tonen.
Naast de bezichtiging van verschillende bezienswaardigheden, kunnen toeristen van sportieve activiteiten genieten. U kunt van diverse tennisbanen, golf terreinen, en de grootste keuze van watersporten gebruik maken.
  In de stad Figueres is er het Salvador Dalí theater en museum - een van de beroemdste en herkenbare musea ter wereld. Het is gevestigd in een spectaculair gebouw met een ongewone versiering van de voorgevel. Achter de deuren van dit museum worden bezoekers verrast door vele interessante verrassingen. Ze zullen de wereld kunnen zien door de ogen van Salvador Dali. Het museum heeft vele ongelooflijke installaties met optisch effect, en zelfs interessante illusies van foto's van de beroemde schilder. Dit museum heeft nog een interessantere functie: er is geen gids en er is nooit een gids geweest, bezoekers moeten onafhankelijk de kostbare tentoonstellingen bewonderen.
In de buurt van Poubole is er een interessant historisch monument - het kasteel van Gala Dali. Het werd gebouwd in de 11e eeuw en is een zeer mooi architectonisch complex. Op zijn grondgebied zijn niet alleen vestingwerken, maar ook een zeer mooie kerk bewaard gebleven. Dit kasteel is heel anders dan veel andere vestinggebouwen uit de Middeleeuwen. In de loop van zijn geschiedenis hebben de eigenaars speciale waarde gehecht aan het interieurontwerp en het aangrenzende gebied. Momenteel wordt het kasteel omringd door een prachtige tuin, op het grondgebied waarvan u naast prachtige planten veel oude sculpturen en landschapsdecoraties kunt zien. Op een gegeven moment nam Salvador Dali zelf deel aan de inrichting van dit kasteel.
In de stad Blanes kunt u een bezoek brengen aan de verbazingwekkende botanische tuin van Marimurtra, die wordt beschouwd als een van de meest ongewone en interessante in Europa. Op dit moment zijn meer dan 3000 planten vertegenwoordigd op het grondgebied van deze tuin. Oorspronkelijk was de tuin opgezet als onderzoekscentrum. Het uitgestrekte gebied is verdeeld in verschillende thematische zones. Een aanzienlijk gebied is gereserveerd voor gemeenschappelijke mediterrane planten. De tuin is goed uitgerust om te wandelen en te rusten; er zijn veel mooie tuinhuisjes op zijn grondgebied.
De regio heeft veel ongewone musea en culturele centra. In de stad Lloret de Mar kun je het museum Cat's House bezoeken. Dit museum werd geopend in 2002 en de expositie is volledig gewijd aan katten. In het oude herenhuis zijn meer dan 6000 tentoonstellingen, waaronder schilderijen met het beeld van katten, beeldjes, speelgoed, souvenirs, sieraden en diverse huishoudelijke artikelen. Dit museum presenteert vele unieke accessoires, die meer dan 200 jaar oud zijn.
Dit artikel over Girona is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Girona

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Girona:


Lloret de Mar - 23.5 km
Lloret de Mar is een van de grootste steden, gelegen aan de kust van de Costa Brava in het Middellandse Zeegebied. Deze stad behoudt zorgvuldig zijn duizend jaar geschiedenis. Het duurde echt lange tijd voordat deze...
verder
Barcelona - 75.3 km
In deze stad kan men niet alleen oude bezienswaardigheden vinden, maar ook moderne stukken, met andere woorden: Barcelona is een stad die aan alle behoeften en smaken van iedere toerist kan voldoen. De meest...
verder
Perpignan - 89.4 km
Deze stad is gelegen op een van de meest schilderachtige valleien en staat bekend als een centrum van de wijnbouw en een populaire toeristische bestemming. De cultuur van deze plaats werd sterk beïnvloed door zijn...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Spanje
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Girona
 Girona foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Girona, Spanje. Het plannen van een trip naar Girona met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.