OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

94 Hotels in Lloret de Mar

 

Reisgids Lloret de Mar - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Lloret de Mar is een van de grootste steden, gelegen aan de kust van de Costa Brava in het Middellandse Zeegebied. Deze stad behoudt zorgvuldig zijn duizend jaar geschiedenis. Het duurde echt lange tijd voordat deze plek van een eenvoudig vissersdorp tot een populaire badplaats is geworden, die vooral populair is onder jongeren. De klimatologische en geografische ligging van Lloret del Mar trekt traditioneel veel toeristen van over de hele wereld. Deze stad is een buurman van dergelijke belangrijke steden van Spanje, als Barcelona en Girona. Lloret del Mar grenst ook met Frankrijk. Het milde klimaat en de unieke ligging van de stad (het is beschermd tegen noordelijke winden) bieden magnifieke rust op niet erg grote -, maar gezellige - en comfortabele stranden. Outdoor liefhebbers en liefhebbers van actieve ontspanning zullen in Lloret del Mar een ruime keuze aan diensten vinden, waaronder vissen en duiken en er zijn kantoren waar u uitrusting voor de watersport kunt huren.
Deze stad is beroemd om zijn traditionele Catalaanse, Mediterrane en Europese gerechten. U kunt alles proberen en uw mening opmaken over de lokale gerechten in talloze gastvrije restaurants, café's en bars van Lloret del Mar. Het nachtleven is vooral populair onder jongeren, u zult zich verwonderen over tal van clubs en disco's, die verschillende entertainment-optredens en lasershows organiseren.
Lloret del Mar is er ook in geslaagd, zijn historische bezienswaardigheden en tradities behouden, zoals blijkt het uit het hele jaar door, festivals en evenementen, waarvan de meeste in de centrale straten van de stad onder de blote hemel plaatsvinden. Een andere bijzonderheid van de stad is de oude traditie van de huwelijksceremonie. De traditie heeft haar wortels in de tijd, toen Lloret del Mar is nog een klein vissersdorp was.
  Het wereldberoemde resort staat bekend om zijn geweldige bezienswaardigheden. Het symbool is het oude kasteel van Sant Joan. Het werd gebouwd in de 11e eeuw om de kust te beschermen tegen piraten en veroveraars. Het fort werd tot de 18e eeuw gebruikt voor het beoogde doel. Ondanks het feit dat het kasteel vele veldslagen heeft doorstaan, is het tot op de dag van vandaag perfect bewaard gebleven. Het is gelegen op een prachtige rotsachtige klif, van waaruit een prachtig uitzicht op de kust opent.
Een andere interessante attractie is een sculptuur genaamd 'Dona Marinera', waarvan de opening plaatsvond in 1966. Dit beeldhouwwerk beeldt een vrouw af met een opgeheven hand, die de vrouw van de matroos symboliseert die haar man ziet wegvaren. Dit beeldhouwwerk bevindt zich ook op een heuvel. Daarnaast is een uitstekend observatiedek.
De modernistische begraafplaats van Lloret de Mar biedt grote waarde vanuit een architecturaal en historisch gezichtspunt. Op zijn grondgebied zijn de graven van vele beroemde figuren van de stad en beroemde zeilers. Ze zijn versierd met interessante sculpturale composities. De begraafplaats is erg vredig en de deprimerende sfeer die typerend is voor veel begraafplaatsen in de wereld is er vreemd aan.
Fans van ongewone attracties moeten het Cat Museum bezoeken. Het ligt aan de centrale boulevard, niet ver van het stadhuis. De opening van dit museum vond onlangs plaats in 2002. De oprichters zijn een getrouwd stel Russische immigranten. In het kleine privémuseum is een zeer diverse verzameling dingen en accessoires op de een of andere manier gerelateerd aan katten. De collectie van het museum wordt voortdurend bijgewerkt met nieuwe interessante tentoonstellingen - prachtige schilderijen en ansichtkaarten, zacht speelgoed en beeldjes, huisdecoraties en sieraden.
Voor liefhebbers van wandelingen in prachtige natuurlijke plaatsen, is het de moeite waard een wandeling te maken in de tuin van Santa Clotilde. Het ligt in de prestigieuze wijk Fenals, dicht bij het gelijknamige strand. Het is moeilijk om een ​​tuin te vinden die er qua schoonheid mooi uitziet. Het is ingericht met veel spectaculaire landschappen, enorme bloementuinen en majestueuze bomen. Onder deze natuurlijke pracht bevinden zich prachtige fonteinen en sculpturen. De tuin is vrij groot. Het is niet moeilijk om een ​​plaats te vinden voor een afgelegen vakantie op zijn grondgebied.
Dit artikel over Lloret de Mar is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Lloret de Mar

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Lloret de Mar:


Girona - 23.5 km
De naam "Costa Brava" kan worden vertaald uit het Spaans als "wilde kust". Het lokale landschap is vol van rotsachtige heuvels, die zijn bedekt met dennen en pijnbomen, schilderachtige baaien en schone stranden met wit...
verder
Barcelona - 66.4 km
In deze stad kan men niet alleen oude bezienswaardigheden vinden, maar ook moderne stukken, met andere woorden: Barcelona is een stad die aan alle behoeften en smaken van iedere toerist kan voldoen. De meest...
verder
Perpignan - 111.1 km
Deze stad is gelegen op een van de meest schilderachtige valleien en staat bekend als een centrum van de wijnbouw en een populaire toeristische bestemming. De cultuur van deze plaats werd sterk beïnvloed door zijn...
verder

Onze diensten
 Lloret de Mar foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Lloret de Mar, Spanje. Het plannen van een trip naar Lloret de Mar met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.