OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Gibraltar - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Gibraltar is een rotsachtig schier-eiland dat 426 meter hoog boven de zeespiegel ligt. Het land is verbonden met het Iberische schiereiland door een smalle hals van 1.5 km lengte. De naam Gibraltar is afkomstig van de gewijzigde Arabische naam Jabal al-Tariq, dat vertaald kan worden als "de berg van Tariq". Deze naam werd gekozen om de leider van de stam van de Moren die de stad veroverde in VI eeuw te eren. De stad, evenals zijn haven, is gelegen aan de westelijke kant van de rots. In eerste instantie, in 1713, was Gibraltar een Britse kolonie en de onafhankelijkheid kreeg het pas in 1967 in opdracht van Elizabeth II. Volgens deze opdracht kreeg Gibraltar de onafhankelijkheid op veel gebieden, behalve op gebied van financieel-, buitenlands- en veiligheidsbeleid. De stad kreeg ook een eigen grondwet. Verdere ontwikkelingen hebben geleid tot het toetreden van het Verenigd Koninkrijk en Gibraltar tot de EU in verband waarmee het een speciale status ontving. Gibraltar heeft een oppervlakte van slechts 6,8 km²en de bevolking van Gibraltar teld ongeveer 29 duizend mensen. 20 duizenden van hen zijn inheemse Gibraltarezen, die op hun beurt afstammelingen zijn van de Spanje, Engeland, Malta en Genua.
Vanaf het begin van de XIXe eeuw werd Gibraltar beroemd met de productie van alcoholische dranken. Daarom ziet u tal van bars en pubs. De belangrijkste bezienswaardigheid van deze plek is de rots zelf. Om het in al zijn pracht te zien, moet u door de hoofdstraat naar de Zuid-poort lopen, een kabelbaan gebruiken en van een fantastisch uitzicht over de stad vanuit de gondel genieten. Gibraltar is een van de dichtstbevolkte steden van de wereld. Er is hier te weinig land en zo worden er al nieuwe gebouwen op het water gemaakt. Zo wordt een landingsbaan van de internationale luchthaven van Gibraltar gemaakt op een door de mens gemaakte dijk. Een ander kenmerk van deze stad is, dat er veel wilde apen zijn, het jagen hierop is strafbaar, omdat, de magot-aap (berberaap of macaca sylvanus) officieel vanaf het midden van de 19e eeuw onder de beschermde diersoorten valt.
  Veel excursieprogramma's rond de stad vinden hun oorsprong in het Kazemattenplein. Daarnaast zijn er verschillende staatsinstellingen en rond het plein zie je veel prachtige historische gebouwen. Velen van hen worden tegenwoordig omgebouwd tot winkels, restaurants en cafés, waarvan een deel direct op het plein ligt. Al vele jaren is dit historische plein de locatie geweest voor een belangrijke ceremonie - Ceremonie van de sleutels. Ondanks het feit dat dit ritueel nu alleen een symbolische betekenis heeft, trekt het altijd veel toeschouwers.
Op het eiland staat de prachtige oude Europa Point-vuurtoren. Het bevindt zich op het meest zuidelijke punt van Gibraltar. In 1994 was deze vuurtoren volledig geautomatiseerd. Het is nog steeds operationeel. Daarnaast is uitgerust met veel ruime gebieden en wandelpaden. Dit is een van de weinige plekken in de stad waar je kunt genieten van rust en stilte.
Voor reizigers die zich geen vakantie voorstellen zonder interessante natuurgebieden te bezoeken, is het de moeite waard om naar de grot St. Michael's te kijken. In de Rots van Gibraltar zijn verschillende grotten. Dit is een van de grootste. Het verbaast met zijn grootsheid en schoonheid. Aanvankelijk trok de grot onderzoekers en toeristen aan met enorme stalactieten, en in 1974, tijdens de volgende studie, werden rotstekeningen en ander bewijs van de aanwezigheid van primitieve mensen hier ontdekt.
Een van de meest interessante historische bezienswaardigheden is het Moorse kasteel. Het is een bewaard gebleven complex van middeleeuwse vestingwerken, waarvan de bouw begon in de 8e eeuw. Het kasteel dat de gasten van de stad vandaag kunnen zien, werd in de eerste helft van de 14e eeuw door de Moren herbouwd. Tegenwoordig wordt in dit majestueuze gebouw een zeer interessant historisch museum geopend. Onder de vele tentoonstellingen zijn wassen beelden van beroemde Arabische commandanten en heersers.
Gibraltar is niet verstoken van uitzonderlijke natuurlijke attracties. Op zijn grondgebied is een prachtig natuurreservaat Alameda. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een ideale plek voor een gezinsvakantie. Er is veel ruimte voor actieve spellen en ook speeltuinen voor kinderen. Op het grondgebied van het reservaat is er een historische botanische tuin, die in 1816 werd opgericht op bevel van de gouverneur.
Dit artikel over Gibraltar is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Gibraltar

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Gibraltar:


Marbella - 59 km
Marbella is een stad niet ver van de stad Malaga in Andalusië. Marbella behoort tot Costa del Sol regio. Net als Malaga is deze plek een lux Spaans resort, dat is huis en rust bestemming voor aristocraten, de elite van...
verder
Cadiz - 95.1 km
Er zijn vele landen en culturen die de geschiedenis van deze oude stad hebben beïnvloed. Tegenwoordig maakt een onvergetelijke combinatie van verschillende tradities, architectuur en kunst richtingen Cadiz onnavolgbaar...
verder
Malaga - 104.5 km
Malaga is een pittoreske en levendige stad, die is gelegen in Andalusië. Deze stad is ook de hoofdstad van de provincie Costa del Sol. Het centrum behoudt zorgvuldig de ruïnes van het oude theater dat hier sinds het...
verder

Onze diensten
 Gibraltar foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Gibraltar, Spanje. Het plannen van een trip naar Gibraltar met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.