OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

127 Hotels in Minorca

 

Reisgids Minorca - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Menorca is een pittoresk eiland met de verbazingwekkende pracht van azuurblauwe stranden, berglandschappen en smaragdgroene valleien. Menorca wordt vaak "het museum onder de open hemel" genoemd, door het grote aantal attracties.
De grootste stad op het eiland is Mahon. De meest waardevolle historische en architectonische monumenten zijn hier in de buurd gelegen. In het centrum van de stad vindt u de kerk van St. Mary, de grootste tempel structuur op het eiland. Niet ver weg is er het gebouw van de gemeenteraad. Een van de zalen is versierd met portretten van prominente politieke figuren. Liefhebbers van winkelen, zullen zeker genieten van de "Саrrеr Nou" straat met diverse winkels en handels paviljoens. Hier kunt u kleding en parfums kopen, kostbare voorwerpen bij diverse juweliers vinden, souvenirs winkels of gewoon supermarkten bezoeken. Er zijn verschillende pleinen in Menorca en elk van hen wordt gesierd door prachtige sculpturen en paleizen. Als we over pleinen praten, kunnen we niet nalaten, de pleinen van Columbus, San Frances, Miranda, Conquest en Bastia te noemen. De havenwijk van de stad is de locatie van de beste bars en restaurants. Hier vindt u ook de beroemde jenever fabriek. Het recept van de drank werd voor eeuwen in het geheim bewaard.
Toeristen, die genieten van wandelen, zullen veel vreugde beleven aan de stad `Ciutadella` genoemd. Er is vrijwel geen vervoer in deze plaats, dus de lokale bevolking en reizigers kunnen zich op een fiets of te voet door de oude straten van Ciutadella bewegen. Het Olivas Paleis, dat is gelegen op een van de pleinen, is de belangrijkste attractie van de stad. De interieur decoratie van het paleis is ongelooflijk elegant, en een van de kamers van het paleis is versierd met prachtige fresco's. Een ander middeleeuws gebouw is het Paleis van Vivo, waarvan de gevel is versierd met handgeschilderde tekeningen. U kunt ook veel mooie architectonische bezienswaardigheden en musea op de pleinen van Menorca vinden.
  Een merkwaardige historische attractie is het kasteel van Santa Agueda. Ondanks het feit dat het nu bijna volledig in puin ligt, droogt het belang van reizigers in het kasteel nog steeds niet uit. Dit kasteel werd gebouwd in de 10e eeuw. De hoogste berg op het eiland werd gekozen vanwege de constructie. Honderden jaren lang heeft het kasteel het eiland beschermd tegen veroveraars en in de 14e eeuw verloor het zijn strategische belang. Nu, op het uitgestrekte grondgebied van het kasteel, worden excursies georganiseerd, waarbij u de bewaard gebleven wachttorens, middeleeuwse wateropslagtanks en andere interessante bewaard gebleven elementen kunt zien.
Op het eiland zijn er vele unieke archeologische gebieden en monumenten. Een uitstekend voorbeeld is het stenen monument Naveta-d'es-Tudons. Het is een stenen crypte, die werd gebouwd in de 16e eeuw voor Christus. De vorm is als een klein omgekeerd schip. Het belangrijkste kenmerk van de oude crypte is een ongebruikelijke vorm van constructie. Het is gemaakt van stenen zonder bevestigingselementen. De stenen in de crypte zijn gevoerd in de vorm van een piramide.
Op het schiereiland van La Mola is het gelijknamige kasteel. In de 19e eeuw was het een van de belangrijkste verdedigingsattracties van de Middellandse Zee. Ondanks het feit dat het fort deelnam aan vele serieuze gevechten, is het tot op de dag van vandaag perfect bewaard gebleven.
Een excursie naar Fort Marlborough, belooft spannend te worden. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en ligt in de pittoreske baai van St. Stephen. Dit fort is speciaal gebouwd om de haven Mahon te beschermen. Enkele jaren geleden werd in het fort een interessant historisch museum geopend. De collectie exposities is gewijd aan de koloniale tijd.
Reizigers die graag natuurattracties willen verkennen, moeten naar het resort Calo Blanc gaan. Het ligt in het westelijke deel van het eiland en is beroemd om zijn rustige stranden die omringd zijn door prachtige dennenbossen. In de directe omgeving van dit resort zijn er prachtige cuevas de Parella, waar je unieke stalactieten kunt zien en een boot kunt nemen op een ondergronds meer.
Toeristen die de voorkeur geven aan een afgelegen vakantie, zullen de charmante stad Binibeca leuk vinden. Het belangrijkste kenmerk van de stad is een unieke oude architectuur. Het zal een geweldige plek zijn voor ontspannende wandelingen en kennis maken met de levensstijl van de inheemse bevolking.
Dit artikel over Minorca is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Minorca

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Minorca:


Majorca - 102.6 km
Mallorca is een eiland, dat deel uitmaakt van de eilandengroep Balearen. Mallorca is het grootste eiland, evenals een van de meest prestigieuze, populaire en eco-vriendelijke resorts van de Middellandse Zee. Deze plaats...
verder
Palma de Mallorca - 126.6 km
Verschillende mensen hadden hun invloed op de ontwikkeling en de cultuur van de stad. Dit feit maakt de bijzondere ongewone sfeer van deze plaats. Het centrale deel van Palma de Mallorca lijkt op een mooi klein dorp....
verder
Paguera - 144.5 km
Sommigen noemen deze stad "Klein Duitsland", want er zijn altijd zo veel Duitse toeristen in Paguera. De eerste stedelijke nederzettingen begonnen hier te verschijnen in het begin van de 20e eeuw. Rijke Spanjaarden...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Spanje
 Minorca foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Minorca, Spanje. Het plannen van een trip naar Minorca met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.