OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

52 Hotels in Toledo

 

Reisgids Toledo - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Dit is een klein provinciestadje in de buurt van Madrid. Toledo wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Spanje. De middeleeuwse charme van deze plaats kan een reiziger absoluut niet onverschillig laten. Zelfs een wandeling door de pittoreske straatjes en boulevards zal een onvergetelijke ervaring brengen, terwijl de grootste keuze aan excursies uw vakantie zeker spectaculair en uniek zal maken.
Het middeleeuwse fort is het meest beroemde historische monument van deze plaats. Tegenwoordig is het veranderd in het Museum van Siege. De expositie van het museum zal u voorzien van informatie over het heroïsche verleden van het fort. Tijdens zijn lange geschiedenis overleefde de vesting meer dan een bestorming. Meerdere keren werd het verwoest en herbouwd. Kunstliefhebbers moeten zeker naar het Museum van El Greco gaan, dat gewijd aan de grote Spaanse kunstenaar. In aanvulling op mooie schilderijen, exposeert het museum een collectie meubelen en elementen van de inrichting, die hier hebben gestaan tijdens het leven van de eigenaar.
Het Klooster van Santo Domingo el Antiguo is, zonder twijfel, een van de mooiste architectonische complexen. U kunt daar een geweldige altaar zien, die is versierd met schilderijen van de genoemde kunstenaar. Het graf van El Greco is ook op het grondgebied van het klooster gelegen. De lokale bevolking zal deze opmerkelijke man die roem heeft gebracht aan hun stad nooit vergeten. Een andere belangrijke religieuze bezienswaardigheid is de kathedraal. Tijdens zijn 15-eeuwse geschiedenis heeft deze heilige plaats herhaaldelijk zijn status veranderd. In de tijd van de Moren werd het omgebouwd tot een moskee, en daarna werd het bouwwerk beschouwd als een christelijke kerk. Tot slot, in 1226, werd het volledig verwoest en in plaats van een kleine kerk verscheen hier een majestueuze kathedraal. Een van de kamers van de kathedraal vertoont een verzameling van beelden en schilderijen. Onder de historische monumenten moeten we ook het kasteel van San Servando vermelden, omdat er zoveel interessante legendes en verhalen mee zijn verbonden.
Dit artikel over Toledo is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Toledo

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Toledo:


Madrid - 66.7 km
Madrid is de hoofdstad en ook de grootste stad van Spanje, tevens is het de hoofdstad van de autonome provincie met dezelfde naam. Het huidige aantal inwoners is ongeveer 5.5 miljoen mensen. Madrid is onlosmakelijk...
verder
Salamanca - 184.6 km
Dit is het grootste culturele centrum van Spanje, een beroemd universiteits gebied en gewoon een prachtige oude stad. Uw rust in Salamanca zal aangenaam en interessant zijn. De keuze van de attracties in Salamanca is zo...
verder
Valladolid - 206.9 km
Eens was Valladolid de hoofdstad van Spanje. En tot op de dag van vandaag is deze mooie stad een belangrijk industrieel centrum met een uitstekende architectuur en gastvrije sfeer.

De Santiago straat ligt in...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Toledo
 Toledo foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Toledo, Spanje. Het plannen van een trip naar Toledo met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.