OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

57 Hotels in Nerja

 

Reisgids Nerja - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Nerja ligt aan de oostkust van de "Costa del Sol". Deze plaats lijkt meer op een typisch Spaans dorp in plaats van een moderne badplaats. Dit is een echt stuk van de wilde natuur die toeristen lokt door ruime stranden en prachtige grotten. De stranden zijn hier heel typisch voor de Middellandse Zee resorts, maar er is een ding dat echt speciaal is - alleen hier vindt u enorm grote keien en rotsen die door het water worden gesneden in de kust en de aard van Nerja absoluut onvergetelijk maken.
De eerste nederzettingen in dit gebied dateren uit de prehistorie, zoals blijkt uit schilderingen, ontdekt in grotten. De eerste tekeningen werden bij toeval gevonden, lokale jongens deden een eerste melding over hun vondst in 1959. Sindsdien komen duizenden toeristen van over de hele wereld om naar de rots schilderen te kijken. Het grootste deel van de tour routes is ook geassocieerd met de vreemde grotten, sommigen van hen zijn omgebouwd tot archeologische musea en er zijn collecties van waardevolle vondsten opgeslagen.
Naarmate het aantal bezoekers elk jaar groeit, zijn er meer toeristische voorzieningen en complexen nodig. Er is echter nog steeds geen hoogbouw in de stad. In de regel, zijn hier twee of drie verdiepingen tellende gebouwen gebouwd, die zijn verspreid over de lange straten langs de kust. Het waarnemings gebied, genaamd het balkon van Europa, is uitgegroeid tot een van de meest populaire plaatsen van Nerja. Het gebied is gebouwd op een van de rotsen in de buurt van de kust. Niet ver van de omgeving vindt u een groot restaurant met glazen muren, dat ook beschikt over een prachtig uitzicht op de kust. In deze stad vindt u tal van bars en restaurants met open terrassen, de meerderheid van hen bevindt zich op de rotsen recht boven de zee. In het algemeen kan Nerja worden omschreven als kalm en rustig. Er zijn geen luidruchtige disco's en nachtclubs hier, maar in plaats daarvan vindt u een enorme selectie van toeristische routes die zeker zal worden gewaardeerd door toeristen, die genieten van recreatie, outdoor-activiteitenen sport.
  Een interessante historische structuur is de Acueducto del Águila, ook algemeen bekend als de Eagle-brug. De exacte datum van zijn constructie is onbekend, de prachtige brug ligt over een diepe kloof en heeft ongeveer 40 bogen. Omringd door heuvels bedekt met weelderige vegetatie, heeft de brug een fascinerende uitstraling. Meestal bezoeken toeristen het als onderdeel van een sightseeingtour op weg naar de beroemde lokale grotten.
Een van de belangrijkste voordelen van het miniatuurresort zijn pittoreske stranden met elk hun eigen unieke kenmerken. Buiten de belangrijkste toeristische gebieden ligt het strand van El Playazo, dat een plek wordt waar in de zomer talloze festivals gehouden kunnen worden. Overdag heerst de traditionele strandsfeer aan de kust, maar wanneer de duisternis valt, verandert het in een grote openluchtdisco waar je tot in de vroege ochtend plezier kunt hebben.
Een geweldige keuze voor reizigers die liever ontspannen in een comfortabele omgeving is Playa La Torrecilla. De lengte is ongeveer 300 meter; Het volledig uitgeruste strand heeft eigen verhuurcentra voor het huren van stranduitrusting, evenals verschillende uitstekende restaurants. In het hoogseizoen is het strand altijd vol met vakantiegangers, dus toeristen worden geadviseerd om zo snel mogelijk naar het strand te gaan.
Een populaire attractie van het resort is het charmante strand van Playa El met een lengte van ongeveer 200 meter gelegen in een prachtige baai. Dit miniatuurstrand wordt omlijst door prachtige kliffen waarin de lokale bevolking honderden jaren geleden hun eerste huizen heeft uitgehouwen. Sommige van deze huizen zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven en worden beschouwd als unieke historische monumenten.
Honderden jaren geleden werd de hele kust van Nerja met uitkijktorens opgebouwd, maar bijna allemaal waren ze volledig verwoest. Vandaag kunnen we slechts twee overgebleven torens zien, de hoogste en meest bekende is Torre de Macaca die stijgt tot een hoogte van 12 meter. Ondanks het feit dat de toren geen speciale architectonische waarde heeft, geven de inwoners nog steeds om de veiligheid ervan. Maro Tower is ook goed bewaard gebleven, het is gelegen op een zeer schilderachtig stuk van de kust. De ruïnes van een aantal torens die tijdens de excursie te zien zijn, liggen aan dezelfde kust.
Dit artikel over Nerja is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Nerja

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Nerja:


Malaga - 48.2 km
Malaga is een pittoreske en levendige stad, die is gelegen in Andalusië. Deze stad is ook de hoofdstad van de provincie Costa del Sol. Het centrum behoudt zorgvuldig de ruïnes van het oude theater dat hier sinds het...
verder
Granada - 53.8 km
Granada is een Spaanse stad van dichters en romantici. Deze plek biedt een panoramisch uitzicht op de bergen van de Sierra Nevada met hun verbazingwekkende landschappen en witte bergtoppen. Dit uitzicht is werkelijk...
verder
Marbella - 92.9 km
Marbella is een stad niet ver van de stad Malaga in Andalusië. Marbella behoort tot Costa del Sol regio. Net als Malaga is deze plek een lux Spaans resort, dat is huis en rust bestemming voor aristocraten, de elite van...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Nerja
 Nerja foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Nerja, Spanje. Het plannen van een trip naar Nerja met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.