OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

16 Hotels in Merida

 

Reisgids Merida - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De eerste nederzetting op het grondgebied van het moderne Merida werd gesticht in 25 voor Christus en werd gebruikt als een woonplaats voor ontslagen Romeinse soldaten. In die dagen werd de stad Emerita Augusta ter ere van de stichter, de keizer Augustus, naar hem genoemd. Het moderne Merida trekt bezoekers door zijn geweldige erfenis van de oudheid en de rustige sfeer.
Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad is een hangbrug met een prachtig panorama op de stad. Na de brug kunt u de oude Arabische vesting en de oude Romeinse stad bereiken. Een theater, dat in 16 voor Christus is gebouwd, is het centrum van de oude stad. Dit theater was een geschenk van de keizer Augustus aan zijn schoonzoon. Het theater is in perfecte staat en dus zelfs tegenwoordig worden daar diverse voorstellingen, optredens en presentaties georganiseerd. De hal van het theater biedt plaats aan 6000 toeschouwers. In de zomer vindt er het jaarlijkse Festival van dramatische kunst plaats. Nog een oude architectonische structuur is het antieke Amphitheater, dat een ongebruikelijke elliptische vorm heeft. In de oudheid werden er daar echte gladiator gevechten gehouden, die meestal meer dan 14 duizenden toeschouwers trokken.
Het Nationale Museum ligt gewoon in de buurt. Een van de zalen is gewijd aan antieke sculpturen, er zijn ook zalen gewijd aan verzamelingen van aardewerk, beeldjes, munten, brons en een collectie van archeologische artefacten. De kerk van "Iglesia de Santa Eulalia" en een kapel daar in de buurt, zijn de belangrijkste religieuze plaatsen. Nabij het centrum van de stad ligt de tempel "Templo de Diana", die in de 1e eeuw na Christus is gebouwd. Rond het centrale plein "Plaza Mayor" kunt u ook het Museum van West-gotische kunst en het klooster Santa Clara bezichtigen. Het meest moderne deel van de stad is de straat van John Lennon. Hier vindt u de beste restaurants, grote winkelcentra en meest lawaaiige disco's.
  Een populaire plek om te wandelen voor de gasten van Merida is de oude brug over de rivier de Albarregas. Het werd ongeveer 2000 jaar geleden gebouwd en maakte deel uit van de Silver Way. Op deze brug werd het zilver gedolven in de nabijgelegen mijnen getransporteerd. De lengte van de brug is ongeveer 100 meter. Het is een zeer aantrekkelijke plek voor romantische wandelingen en om het panorama van de stad te bewonderen.
Op een van de centrale straten van de stad ligt de Boog van Trajanus, waarvan de hoogte 15 meter is. De leeftijd van deze architecturale structuur is ook ongeveer 2 000 jaar. Oorspronkelijk functioneerde de boog als een stadspoort en werd gebouwd van hout. De allereerste houten boog duurde ongeveer 150 jaar, en in de tweede eeuw werd besloten het opnieuw te bouwen. Voor de constructie werd het beste graniet uit de lokale steengroeven gebruikt, dat met behulp van speciale technologie werd verwerkt. De gasten van Merida kunnen zelfs nu de prachtige stenen structuur bewonderen.
Fans van wandelingen in antieke plaatsen krijgen de gelegenheid om de oude Romeinse tempel van Diana, die aan het einde van de 1e eeuw werd gebouwd, te bezoeken als een geschenk aan de keizer. In de 18e eeuw werd de antieke tempel overgedragen aan het privébezit van gravin deo Corvo. Het werd onderdeel van het grootschalige complex van haar paleis. Onder leiding van de gravin werd een reconstructie uitgevoerd in de tempel. Het werd volledig in zijn oorspronkelijke vorm hersteld.
Liefhebbers van natuurlijke attracties in Merida zullen worden uitgenodigd om het unieke natuurreservaat Cornalvo, gelegen in de directe omgeving van de stad, te bezoeken. Op het grondgebied van dit natuurreservaat kunt u alle gewone planten zien die in verschillende regio's van Spanje worden gevonden, en ook wilde dieren en vogels observeren.
In de omgeving van Merida zijn er veel kleine, knusse steden die hun historische charme hebben weten te behouden. In de stad Montijo is er een oude kathedraal, waar veel religieuze artefacten zijn opgeslagen. De straten van de stad vertegenwoordigen een enkel architecturaal complex. Terwijl je langs ze loopt, zie je huizen en gebouwen uit verschillende perioden.
Even interessant is het charmante stadje Trujilljanos met zijn oude kerk en ambachtelijke ateliers. Elk van deze workshops is een uniek mini-museum waarin bezoekers altijd graag een excursie willen maken en het nationale vaartuig willen leren kennen. Dergelijke handwerkateliers zullen een uitstekende plaats zijn om gedenkwaardige geschenken te kopen.
Dit artikel over Merida is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Merida

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Merida:


Sevilla - 173.8 km
Sevilla, de stad van Don Juan, Carmen en Flamenco bevindt zich in het zuid-oosten van Spanje, in Andalusië. Wilt u ook ten minste een keer in uw leven in deze prachtige stad komen, om van de geur van bloeiende palm-en...
verder
Cordoba - 178.4 km
Cordoba is een klein provinciestadje, dat erin is geslaagd is om de sfeer van de middeleeuwen te behouden. De architectuur is meer typisch voor een middeleeuwse islamitische stad dan voor een modern resort. De straten...
verder
Tomar - 194.5 km
Dit pittoreske stadje ligt aan de oever van de rivier Nabão. Eerste vermeldingen van de stad behoren tot de 12e eeuw. Volgens een legende waren de eerste bewoners van deze plaats de Tempeliers, die een fort op een...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Spanje
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Merida
 Merida foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Merida, Spanje. Het plannen van een trip naar Merida met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.