OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

506 Hotels in Madrid

 

Reisgids Madrid - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Madrid is de hoofdstad en ook de grootste stad van Spanje, tevens is het de hoofdstad van de autonome provincie met dezelfde naam. Het huidige aantal inwoners is ongeveer 5.5 miljoen mensen. Madrid is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis, maar tegenwoordig, aan het begin van de eenentwintigste eeuw, is het vooral de stad van het lawaaiige drukke leven, met vrolijke vakanties en met veel tentoonstellingen en attrakties.
Het plein "Poort van de zon" ("Puerta del Sol")
is een van de belangrijkste pleinen van Madrid. In de vijftiende eeuw, toen de stad werd omringd door een muur, was "Poort van de zon" een van de stadspoorten, die als ingang naar Madrid diende. Verschillende fonteinen en sculpturen sieren het plein (toon op kaart ). Er is ook een groot gebouw van een postkantoor, "Casa de Correos". Tegenwoordig is het hoofdbestuur van de provincie Madrid er gevestigd. Het plein is een referentiepunt voor alle wegen in het land.
Het plein "Plaza Mayor" (Plaza Major).
is een van de beroemdste pleinen van de Spaanse hoofdstad. Het plein werd in de twaalfde eeuw gebouwd en is sinds de vijftiende eeuw binnen muren van Madrid gelegen. Het is een zeer gezellige plek, met rondom cafes en restaurants gelegen. In de zomer wordt het gebied een plaats van voorstellingen van tal van straatartiesten en muzikanten. "Plaza Mayor" is vooral populair bij toeristen, maar niet rustig voor de bewoners.
Het "Thyssen-Bornemisza"Museum (Thyssen-Bornemisza).
is een van de beste musea in Madrid . De priveverzameling van baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza is een fundament van het museum. Na verloop van tijd kwam een groot deel van de collectie in het bezit van de Spaanse staat. De expositie toont schilderijen van XIII-XX eeuw, waartussen u schilderijen van grote Goya, Rembrandt, Picasso en Piet Mondriaan kunt zien. Het Thyssen-Bornemisza Museum samen met het museum Prado en het Reina Sofia Museum vormen de zogenaamde Gouden Driehoek.
Het Prado Museum (Prado).
Het Prado Museum is tegenwoordig een van de beroemdste musea in de wereld. Het museum was oorspronkelijk niet als een museum van kunst bedoeld. Koning Carlos III gaf in 1785 opdracht tot de bouw. Volgens het plan van Koning Carlos III moest het gebouw het Museum voor Natuurwetenschappen worden. De bouw duurde erg lang (bijna 35 jaar). Toen het museum was voltooid, werd er een verzameling van kunstwerken van de Spaanse koninklijke familie ondergebracht. Het museum bevat schilderijen van de grote meesters: Francisco Goya, Velazquez, El Greco. In het Prado worden de beroemdste werken van Goya tentoongesteld, waaronder de vroegste creaties, zoals de portretten van familieleden van koning Carlos IV. U kunt ook in het museum de schilderijen "2 mei"en "3 mei"zien. Deze afbeeldingen zijn aan de Spaanse opstand tegen de Fransen gewijd. Op het eerste schilderij beeldde de kunstenaar de opstand uit bij de Puerta del Sol, met het tweede schilderij bracht hij de doodstraf van de rebellen in beeld. De laatste jaren van zijn leven was Goya doof en heeft hij zijn tijd in eenzaamheid doorgebracht. Dit leidde hem naar een diepe depressie, die wij duidelijk in zijn werken uit die tijd kunnen zien.
Het beroemdste schilderij van het Prado Museum werd door de grote Velasquez geschilderd, het is 'Las Meninas', het zelfportret met leden van de koninklijke familie. Het koninklijk paar wordt in een spiegel achter Velasquez weerspiegeld. Picasso bewonderde dit schilderij, en maakte er zelfs een paar kopiën van. Natuurlijk, is dit niet alles wat het Prado de bezoekers te bieden heeft. Het museum beschikt ook over schilderijen van Vlaamse, Nederlandse, Duitse, Franse en Italiaanse schilders. Ze werden verzameld in een tijd toen deze regios onder Spaans bewind vielen.
De basiliek San Francisco Grande (San Francisco El Grande).
is de grootste kerk in Madrid . De basiliek beschikt over een goede kunstverzameling. Hier vindt u bijvoorbeeld schilderijen van Francisco Goya en Francisco de Zurbarán, evenals sculpturen van Ricardo Bellver en Mariano Benlliure. Alle kunstwerken zijn over de zeven kapellen verdeeld. Bovendien verdient deze grote kathedraal zeker ook de aandacht. De kathedraal is 33 meter in diameter en heeft prachtige glas-in-lood ramen en gewelfde plafonds met prachtige muurschilderingen. De kerk heeft een klassieke bouwstijl van de XVIII eeuw. De toegang tot de basiliek is gratis, het is open voor bezoekers van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 13 uur en van 16 tot 19 uur.
Kathedraal van Almudena (Catedral de la Almudena).
De bouw van de kathedraal van "Onze Lieve Vrouw van Almudena" was nog in de zestiende eeuw gepland. Echter, het werk begon pas in 1879. Het project is ontworpen door architect Francisco de Cubas. Ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog, werd het werk onderbroken. In 1993 werd de kathedraal volledig herbouwd en door paus Johannes Paulus II ingewijd. Het interieur heeft een moderne stijl. En ook zijn er moderne kunstwerken voor het interieur gebruikt.
"Casa de Campo"
is een groot park dat is gelegen op de rechteroever van de rivier de Manzanares, in het westen van Madrid. De totale oppervlakte is 17,5 km². Het "Casa de Campo" was ooit een koninklijk jachtterrein. Tegenwoordig is het een populaire plek voor recreatie, niet alleen onder toeristen maar ook bij Madridse bewoners. Hier kunt u een boot huren, tennissen of zwemmen in het zwembad. In het zuidelijke deel van het park is er een dierentuin (Parque Zoológico) en een pretpark (Parque de Atracciones) . Er is een breed scala van concerten in de zomer in het "Casa de Campo".
Kasteel "Castillo de los Mendoza" . Het kasteel "Castillo de los Mendoza" is gelegen in het kleine stadje van Manzanares el Real, aan de voet van de bergketen, in de buurt van Madrid. Dit kasteel uit de XV eeuw is zeer schilderachtig in de Castiliaanse stijl en prachtig gerestaureerd. Naast het kasteel is er de kerk van de XVI eeuw. Het hele gebied "Castillo de los Mendoza"is geopent voor bezoekers. Het rotsachtige terrein La Pedriza rondom het kasteel is een zeer populaire plek om te wandelen.
Dit artikel over Madrid is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Madrid

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Madrid:


Toledo - 66.7 km
Dit is een klein provinciestadje in de buurt van Madrid. Toledo wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Spanje. De middeleeuwse charme van deze plaats kan een reiziger absoluut niet onverschillig laten. Zelfs een...
verder
Valladolid - 161.3 km
Eens was Valladolid de hoofdstad van Spanje. En tot op de dag van vandaag is deze mooie stad een belangrijk industrieel centrum met een uitstekende architectuur en gastvrije sfeer.

De Santiago straat ligt in...
verder
Salamanca - 175.1 km
Dit is het grootste culturele centrum van Spanje, een beroemd universiteits gebied en gewoon een prachtige oude stad. Uw rust in Salamanca zal aangenaam en interessant zijn. De keuze van de attracties in Salamanca is zo...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Madrid
 Madrid foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Madrid, Spanje. Het plannen van een trip naar Madrid met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.