OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

72 Hotels in Cordoba

 

Reisgids Cordoba - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Cordoba is een klein provinciestadje, dat erin is geslaagd is om de sfeer van de middeleeuwen te behouden. De architectuur is meer typisch voor een middeleeuwse islamitische stad dan voor een modern resort. De straten in Cordoba zijn smal en kronkelend, met talrijke pleintjes, sculpturen en fonteinen, die zijn gelegen op de meest onverwachte plaatsen.
Het centrum van de stad is de locatie van de Centrale Moskee, die wordt omgeven door een grote handels wijk. De Mezquita moskee is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze wijk. De bouw begon in 785 en duurde enkele eeuwen. Toen de christenen deze stad veroverde van de Moren, werden ze verrast door de prachtige uitstraling van de moskee en konden zo'n prachtig gebouw niet vernietigen. De moskee werd in Kerk omgezet van de Hemelvaart van Maria. Tegenwoordig staat dit gebouw bekend als kathedraal.
De Xe eeuw wordt beschouwd als de tijd van de economische impuls. Tijdens deze eeuw zijn er veel nieuwe moskeeën verschenen in Cordoba, zij konden met het beroemde Mekka concurreren in termen van schoonheid, terwijl de lokale kalief paleizen er hebben uitgezien als sprookjesachtige gebouwen. Nog een bezienswaardigheid in de stad is "Kalia Flores" of "de straat van bloemen". Traditionele huizen zien er heel saai uit volgens de lokale bevolking, dus ze hebben een traditie om de muren van hun huizen met bloemen versieren. De huizen in deze stad zijn uitgerust met metalen constructies waaraan bloempotten worden bevestigd. Uiteindelijk is dan een gewoon huis omgetoverd tot een waar kunstwerk.
Als het u lukt om Cordoba in mei te bezoeken, zult u in de gelegenheid zijn om de Feria de Cordoba, die ieder jaar wordt gehouden, te bezoeken. Energieke dansen, pittige muziek, zee traktaties, diverse levensmiddelen en fancy outfits van de lokale bevolking creëren een magnetische unieke vakantie sfeer.
  Alkasar van de christelijke koningen is veilig te noemen, het meest indrukwekkende architecturale en parkcomplex in de stad. Door de jaren heen was dit grootse kasteel een koninklijke residentie. Net als vele jaren geleden is het omgeven door een prachtige tuin met veel bloemen, exotische planten en prachtige fonteinen. Het is zeer interessant om het fort te bezoeken in de late lente of zomer, wanneer de tuin letterlijk wordt begraven in een overvloed aan bloemen.
Wandelend langs de oevers van de rivier de Guadalquivir, ziet u nog een interessant historisch monument - de Romeinse brug. Deze boogbrug van 250 meter lengte werd meer dan 2000 jaar geleden gebouwd. De betekenis van deze brug is altijd erg groot geweest, dus deze werd constant in goede staat gehouden. De eerste grootschalige reconstructie van de brug vond plaats in de 10e eeuw. Tot het midden van de 20e eeuw bleef deze stenen brug de enige rivierovergang. In 2004 werd voor het behoud van de historische structuur op de brug de verplaatsing van elk transport verboden. Nu kan het alleen te voet worden gelopen.
In Cordoba is een deel van de vestingwerken uit de vroege Middeleeuwen, waaronder de Calahorra-toren, bewaard gebleven. Het werd gebouwd in de 12e eeuw. De toren werd zwaar beschadigd tijdens het volgende gevecht met de Moren, maar werd volledig gerestaureerd in de late 14de eeuw. In de eerste helft van de 20e eeuw werd de toren erkend als UNESCO-werelderfgoed. Nu herbergt het een interessant museum gewijd aan de cultuur en tradities van de lokale bevolking.
In de stad en de omgeving zijn er tal van interessante archeologische vindplaatsen. In een van de drukste gebieden kunnen toeristen de ruïnes van een oude Romeinse tempel zien. Ze zijn pas recent ontdekt. In de jaren 50 van de vorige eeuw, tijdens de antieke periode, was dit heiligdom het grootste in de stad. Het werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus. De onderzoekers slaagden erin om een ​​aanzienlijk deel van de oude tempel te herstellen.
Onder de culturele bezienswaardigheden van Cordoba, is het vermelden waard het Viana Palace Museum. Het is gevestigd in een chique villa uit de 16e eeuw, gebouwd op de ruïnes van een vroeger paleis. Tot het midden van de 20e eeuw was deze villa met een luxueuze binnenplaats in privébezit en daarna werd het eigendom van de CajaSur-bank. De leden besloten om een ​​kunstmuseum te openen in het historische gebouw dat al tientallen jaren in gebruik is.
Dit artikel over Cordoba is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Cordoba

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Cordoba:


Santa Cruz - 20.4 km
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische archipel in termen van grootte. In het noord-oostelijke deel van het eiland ligt de belangrijkste stad genaamd Santa Cruz de Tenerife. Net als alle kleine stadjes op het...
verder
Sevilla - 121.3 km
Sevilla, de stad van Don Juan, Carmen en Flamenco bevindt zich in het zuid-oosten van Spanje, in Andalusië. Wilt u ook ten minste een keer in uw leven in deze prachtige stad komen, om van de geur van bloeiende palm-en...
verder
Granada - 129 km
Granada is een Spaanse stad van dichters en romantici. Deze plek biedt een panoramisch uitzicht op de bergen van de Sierra Nevada met hun verbazingwekkende landschappen en witte bergtoppen. Dit uitzicht is werkelijk...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Cordoba
 Cordoba foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Cordoba, Spanje. Het plannen van een trip naar Cordoba met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.