OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

178 Hotels in Sevilla

 

Reisgids Sevilla - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Sevilla, de stad van Don Juan, Carmen en Flamenco bevindt zich in het zuid-oosten van Spanje, in Andalusië. Wilt u ook ten minste een keer in uw leven in deze prachtige stad komen, om van de geur van bloeiende palm-en sinaasappelbomen van Sevilla en haar omgeving te genieten?Sevilla is de trots van Andalusië en Andalusië, op zijn beurt, aangeduid als het "echte Spanje". Deze Spaanse regio staat bekend om zijn mooie steden met een lange en boeiende geschiedenis. Sevilla is een echte mix van verschillende culturen. Een grote verscheidenheid aan nationaliteiten en volkeren leefden eeuwenlang op dit grondgebied. Zij hebben hun sporen in de kunst, de architectuur, de folklore en in de lokale gerechten achtergelaten.
Parken van Sevilla.
Sevilla is beroemd om zijn parken en tuinen, die vaak in Arabische stijl zijn aangelegd en een oase van rust in de dagelijkse drukte van de grote stad vormen. De meest bekende hiervan is het "Maria Luisa Park" (Parque de María Luisa) (toon op kaart ), dat is opgericht voor de opening van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling in het jaar 1929. Het park was voorheen onderdeel van het paleizencomplex van San Telmo en werd later door Prinses Marie-Louise aan de stad geschonken. Voor de opening van de tentoonstelling, heeft de Fransman Forestier het park opnieuw opgeknapt. Het Maria Luisa Park heeft een oppervlakte van 400.000 m2 en het is het grootste groene gebied van Sevilla. Aan de rand van het park, in de buurt van de rivier, ziet u een klein roze-en-geel gebouw, de Costurero de la Reina , waar de koningin Maria de las Mercedes vanwege haar zwakke gezondheid in totale privacy graag handwerken heeft gedaan. Nu is hier het VVV-kantoor.
Het oudste park van Sevilla is "Delicias de Arjona", gelegen tussen het park van Maria Luisa en de rivier de Guadalquivir. Het werd voor het publiek in het begin van de XIXe eeuw geopend. Aan aan de andere kant van de rivier is er vanaf het jaar 1973, het park "Parque de los Principes" . Het park "El Prado de San Sebastian" is nog jonger en gelegen op een van de laatst onontgonnen gebieden van Sevilla. Het heeft jacaranda- en palmbomen, die in een verscheidenheid in de wateren van het park zijn gespiegeld. Vlak bij de Alcazar spreiden zich de Murillo Tuinen uit (Jardines de Murillo) , zo genoemd naar de schilder Bartolomeo Esteban Murillo. Het park is typisch in de stijl van Sevilla: palmen, een speelhal, een zee van bloemen en sculpturen van lokale kunstenaars.
Giralda toren.
Lange tijd, 711-1248, hebben moslims in Sevilla gedomineerd en dat heeft natuurlijk invloed op het uiterlijk van de stad gehad. Een van de meest bekende monumenten van de islam in Sevilla is de Giralda-toren (la Giralda) , met een hoogte van 97 meter, als symbool van de stad. Oorspronkelijk was de toren een Moorse minaret. Vanuit het observatieplatform van Giraldo is er een adembenemend uitzicht over de stad. In de veertiende eeuw werden de Moorse koepels op de top van de toren vervangen door Christelijke symbolen van geloof. In 1568 kreeg de toren een nieuwe kroon, volgens het Christelijk geloof, met klok.
Kwartaal van Santa Cruz.
De voormalige joodse wijk van Santa Cruz is de perfecte plek om langs smalle witte straatjes te wandelen en om in vele bars en restaurants heerlijke hapjes "tapa"te proeven. Trouwens, werden "tapas"in Sevilla uitgevonden en, natuurlijk, kunt u hier duizenden van deze plaatsen vinden, waar u duizenden keren "tapas" kunt proberen. Op bevel van koning Ferdinand III hadden joden het alleenrecht om zich in dit kwartaal te vestigen. In de XIV eeuw kwamen de christenen aan de macht en de Santa Cruz in een arbeiderswijk veranderd. Tegenwoordig is het een toeristische attractie met zijn smalle straatjes en schilderachtige steegjes.
De straat Calle Mateos Gago heeft vele restaurants, bars en souvenirwinkels. Maar het aantal toeristen is erg te groot. Als u door de straat Dosa Plaza de Elvira loopt, vindt u het huis nummer 6, waar Dona Ines de Ulloa werd geboren, ze was de onbeantwoorde liefde van de verslinder van vrouwen harten 'Don Juan'. Tegenwoordig is er hier een restaurant , waar u trouwens heerlijke lokale gerechten kunt proberen. Don Juan is een fictieve figuur, maar het belet de mensen van Sevilla niet, om legendes over hem te verspreiden. Sommigen geloven dat hij werkelijk bestond en werd geboren op nummer 2 in de straat Calle Justino de Neve . Op het plein Plaza de los Refinadores is er zelfs een monument met een symbool van de liefdevolle karakter.
In Santa Cruz zijn er ook andere bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld, is er het Huis van Pilatus (Casa de Pilatos) , dat is gebouwd aan het einde van de zestiende eeuw en luxueus ingericht in de Magyar stijl. Bezichtigt u ook daar de prachtige binnentuin. Een mooi woonhuis op de straat Callejun del Agua nummer 2 heeft ook een erg waardige binnenplaats met een tuin. Op het plein Plaza del Triunfo kunt u de sculptuur "De Onbevlekte Ontvangenis" zien. In de kerk op het plein Plaza de Santa Cruz, is de kunstenaar Murillo begraven. In de buurt liggen de tuinen van Murillo (Jardines de Murillo) . De beste manier om kennis te maken met een goede wijk als Santa Cruz, is om simpel door de straten en steegjes te dwalen.
Oude stad El Cento.
Alle bezienswaardigheden van Sevilla liggen op loopafstand van elkaar. Maar als u uw voeten wilt sparen, ga dan naar El Cento, de oude stad . Hier vindt u vele interessante attracties op één plek: prachtige gebouwen, charmante binnenplaatsen en een groot aantal restaurants. Jamon de Serano de Belottal is de meest bekende "tapa" in Sevilla. Zijn bijzonderheid ligt in het feit dat de ham van deze tapas komt van varkens die slechts eikels aten.
De bewoners van Sevilla zijn in de gelegenheid om veel plezier van hun vrije tijd te hebben, vooral in de avonden. Sevilla is de perfecte stad voor avond entertainment. Als u wilt weten waar 'the place to be'is, vraagt het s'avonds aan elke voorbijganger, omdat zij bij middernacht allemaal op straat komen. En vergeet niet dat de beroemde flamenco hier is geboren, en nergens anders in de wereld zullen mensen deze energieke dans beter dansen, dan in Sevilla.
Dit artikel over Sevilla is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Sevilla

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Sevilla:


Cadiz - 97.8 km
Er zijn vele landen en culturen die de geschiedenis van deze oude stad hebben beïnvloed. Tegenwoordig maakt een onvergetelijke combinatie van verschillende tradities, architectuur en kunst richtingen Cadiz onnavolgbaar...
verder
Cordoba - 121.3 km
Cordoba is een klein provinciestadje, dat erin is geslaagd is om de sfeer van de middeleeuwen te behouden. De architectuur is meer typisch voor een middeleeuwse islamitische stad dan voor een modern resort. De straten...
verder
Santa Cruz - 125.7 km
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische archipel in termen van grootte. In het noord-oostelijke deel van het eiland ligt de belangrijkste stad genaamd Santa Cruz de Tenerife. Net als alle kleine stadjes op het...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Sevilla
 Sevilla foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Sevilla, Spanje. Het plannen van een trip naar Sevilla met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.