OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Valladolid

 

Reisgids Valladolid - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Eens was Valladolid de hoofdstad van Spanje. En tot op de dag van vandaag is deze mooie stad een belangrijk industrieel centrum met een uitstekende architectuur en gastvrije sfeer.
De Santiago straat ligt in het centrum van de stad. Als u langs deze straat wandelt, kunt u het plein "Plaza Mayor" bereiken. De mooiste gebouwen van de stad zijn gelegen rond dit plein. Het stadhuis ligt ook in de buurt en de beroemde Markt "Valle" bezet de andere kant. U zult bijna niet merken hoe snel de tijd vliegt, wanneer u de bezienswaardigheden en de winkelcentra bezoekt. Het plein heeft vele bezienswaardigheden en handelscentra. Een enorme selectie van producten en cadeau-artikelen, gezellige cafes en een prachtige rustige omgeving zullen ontspannen mak en om een drukte van een stads leven te vergeten.
Een van de belangrijkste culturele rijkdommen van de stad is de kathedraal. De bouw begon in 1582 en is nog niet klaar. Tegenwoordig wordt een gedeelte van het grote gebouw van de kathedraal gebruikt als zalen voor verschillende tentoonstellingen. Daar kunt u de belangrijkste relikwie, het enorme altaar ontworpen in barokstijl zien. Niet ver van de kathedraal zijn de kerk van Santa Maria la Antigua en ook het Koninklijk Paleis Pimentel, dat nu als de residentie van de regering wordt gebruikt. Het Nationaal Museum van de beeldhouwkunst staat bekend als het meest populaire en meest bezochte museum in Valladolid. Daar vindt u een grote verzameling van houten sculpturen. Opgemerkt moet worden dat het gebouw zelf waard is, om als kunstwerk beschouwd te worden. De muren en plafonds zijn met handgemaakte steenhouwwerken en prachtige fresco's versierd.
Een andere opmerkelijke plaats staat bekend als Universidad, het is een gebouw van de universiteit, dat is meer dan vijfhonderd jaar geleden geopend. De gevel is met symbolen van de universiteit versierd, deze tonen de kracht en het belang van de verschillende wetenschappen. Tegenover de universiteit is de Santa Crus school gevestigd, ook een mooi oud gebouw, dat is versierd met stenen beelden. Er is een kleine kapel in de binnentuin van de school.
  Onder de religieuze bezienswaardigheden, is het vermeldenswaard het oude klooster van St. Benedictus, evenals de kerk met dezelfde naam gelegen op zijn grondgebied. Het klooster werd gesticht in 1390 en de prachtige gotische kerk was in de vroege 16e eeuw. Veel van de decoratie-items van de kerk die vandaag te zien zijn, waren vanaf de opening al binnen haar muren. Hier werden een oud altaar, oude houten stoelen en vele andere interessante decoratie-elementen bewaard. Onlangs werd een deel van het grootste gebouw van het klooster omgebouwd tot een kunstmuseum, tegenwoordig presenteert het interessante schilderijen en sculpturen van hedendaagse kunstenaars.
De stad heeft een van de meest interessante wetenschapsmusea in de wereld, die zeer interessant zal zijn om met het hele gezin te bezoeken. Dit museum is een state-of-the-art planetarium, een van de meest geavanceerde en mooiste ter wereld. Ook zijn er speciale kamers voor jongere bezoekers, waar kinderen in een speelvorm worden aangeboden om kennis te maken met de basis van verschillende wetenschappen en om veel over de wereld te leren. Het museum is verdeeld in verschillende thematische zalen, een van de meest interessante wordt beschouwd als de Hall of water, en ook de Hall of Discoveries.
Een van de meest pittoreske plekken in de stad is het Campo Grande Park, het grootste park van Valladolid. Het gebied van dit park is ongeveer 11,5 hectare groot en ligt dicht bij het stadscentrum en het treinstation. Het allereerste park op deze plaats werd gesticht in 1787, en vandaag staat het luxueuze park versteld van een verscheidenheid aan exotische planten en bloemen. In het warme seizoen is het altijd versierd met interessante landschapssamenstellingen. In het park kun je overal interessante structuren en ornamenten zien. Verschillende oude duiventorens, evenals zeer mooie oude fonteinen werden hier bewaard.
Een van de meest ongewone bezienswaardigheden van Valladolid is de thuishaven van Christoffel Columbus. Volgens een van de legendes was het in dit oude huis dat de grote ontdekker in 1506 stierf. Deze legende wordt echter niet bevestigd door historische gegevens. Tegenwoordig wordt in het historische gebouw, dat meer dan 500 jaar geleden werd gebouwd, een verzameling historische documenten en kaarten bewaard, oude boeken over navigatie en nautische instrumenten die honderden jaren geleden op schepen werden gebruikt. Van bijzonder belang zijn modellen van oude schepen verzameld in het museum.
Dit artikel over Valladolid is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Valladolid

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Valladolid:


Salamanca - 108.9 km
Dit is het grootste culturele centrum van Spanje, een beroemd universiteits gebied en gewoon een prachtige oude stad. Uw rust in Salamanca zal aangenaam en interessant zijn. De keuze van de attracties in Salamanca is zo...
verder
Leon - 126.8 km
Leon is een stad aan noord-oosten van Spanje. Het is gelegen aan de oever van de Bernesga rivier aan de voet van het Cantabrische Gebergte. De bevolking van deze stad telt 122,7 duizenden mensen in 2004.

Leon...
verder
Madrid - 161.3 km
Madrid is de hoofdstad en ook de grootste stad van Spanje, tevens is het de hoofdstad van de autonome provincie met dezelfde naam. Het huidige aantal inwoners is ongeveer 5.5 miljoen mensen. Madrid is onlosmakelijk...
verder

Onze diensten
 Valladolid foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Valladolid, Spanje. Het plannen van een trip naar Valladolid met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.