OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

36 Hotels in Adeje

 

Reisgids Adeje - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Dit luxe Europese resort staat bekend om zijn service van hoge kwaliteit, ruime keuze aan vermaak en culturele programma’s en vooral om zijn fantastische stranden. De stad heeft veel plaatsen om te wandelingen, je kunt er diverse musea en expositieruimtes bezoeken, eindeloos winkelen in verschillende winkelcentra, uitgaan of een film bekijken in een bioscoop. Toeristen die willen bijkomen, maar tegelijkertijd ook aan hun conditie en lichaam willen werken, kunnen genieten van sportcentra, fitnessruimtes, spa en andere wellness complexen.
De stranden van  Adeje hebben ook een uitgebreid aanbod van activiteiten: u kunt er scooter rijden of leren surfen. Als je van extreme sporten houd, kunt u zelfs parachutespringen proberen! Dit resort trekt traditioneel duikers aan, die waarde hechten aan de schoonheid van het onderwaterleven in de buurt van Adeje. 
 De stad heeftverschillende stranden, maar Playa Torviscas blijft de mooiste en het meest populair. De lengte is ongeveer 2.5 kilometers en bezoekers kunnen genieten van de verschillende voorzieningen op het strand. De stranden hebben diverse restaurants en bars. U kunt hier ook de beste gerechten uit de plaatselijke keuken proberen. Aan het strand is het dan ook altijd druk - overdag komen mensen om te zwemmen en te zonnen en ’s nachts verandert Playa Torviscas in een feest- en uitgaansgebied. Als u op zoek bent naar rust en stilte, zal Playa del Duque beter bij uw behoeften passen. De lengte van dit strand is ongeveer 600 meter. Bezoekers kunnen scooters huren, leren waterskiën of duiken proberen. Dit strand is een goede keuze voor toeristen met kinderen, omdat het een grote entertainmentcentrum heeft voor de jonge bezoekers. Hier kunnen kinderen en tieners diverse speelruimtes en andere attracties vinden, zodat uw kinderen zich geen seconde kunnen vervelen. Adeje is een universele recreatieve toeristische bestemming waar iedere bezoeker zich kan vermaken en service van hoge kwaliteit kan vinden. In combinatie met een goed ontwikkelde lokale infrastructuur, kunt u hier u zeer comfortabel tot rust komen.
  In Adeje kunnen interessante excursieprogramma's worden georganiseerd, omdat er niet alleen natuurlijke, maar ook historische locaties zijn. Het meest opvallende kenmerk van de koloniale tijd is het klooster gebouwd in 1967. De allereerste monastieke kloosters zijn verschenen in de 16e eeuw, en vandaag kunnen toeristen de bewaard gebleven kloostergebouwen bewonderen en de prachtige Sint-Ursulakerk zien.
Niet minder interessant is het fort van Casa Fuerte, vernoemd naar de oprichter. Dit fort werd in 1553 gebouwd om de kust te beschermen tegen constante invallen van piraten. Meer dan driehonderd jaar beschermde het onneembare fort de stad tegen ongenode gasten en in 1902 werd het bijna volledig verwoest tijdens een grote brand. In de muren van het fort werden vele waardevolle historische voorwerpen bewaard. De weinigen die vandaag gered zijn, zijn vertegenwoordigd in het Museum van de Canarische Eilanden, gelegen op het eiland Gran Canaria.
In de directe omgeving van het resort is een zeer interessante archeologische vindplaats - de wijk Morro Grueso. Het is een groot cluster van basaltpilaren die op deze plaatsen werden gevormd tijdens de uitbarsting van de vulkaan. Op deze pilaren ontdekten onderzoekers fragmenten van rotstekeningen, die iedereen vandaag kan zien.
Voor liefhebbers van lange wandelingen is het de moeite waard om het natuurreservaat 'Inskoe Gorge' in de buurt van de stad te bezoeken. Je kunt er alleen te voet komen, meestal duurt een weg langs kronkelige bergpaden minimaal twee uur. Tijdens de wandeling kun je veel zeldzame planten en vogels zien en de cactus van de meest bizarre vormen bewonderen. Aan het einde van de tour zullen de deelnemers een interessante verrassing meemaken - een ongelooflijke schoonheidskloof met veel grotten. Sommige van deze grotten zijn ook beschikbaar voor een bezoek. De levendigste plaats van het resort is de dijk, waar de meeste entertainmentevenementen, restaurants en winkels geconcentreerd zijn. Je kunt hier wandelen en genieten van de rust, er zijn overdag altijd veel toeristen met kinderen op deze dijk. Met de komst van de avond zijn er vele bars, nachtclubs en disco's die tot het ochtendgloren open zijn.
Dit artikel over Adeje is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Adeje

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Adeje:


Playa de las Americas - 5.6 km
Dit is een van de meest populaire resorts in Tenerife, dat respect van miljoenen toeristen heeft verdiend vanwege de goed ontwikkelde infrastructuur en comfortabele klimaatomstandigheden.

Het resort is...
verder
Acantilado de los Gigantes - 18.6 km
Los Gigantes is een stad, die is gelegen aan de westkust van een van de Canarische Eilanden - Tenerife. Het landschap van deze regio is vrij ongebruikelijk, daar de stad een smal lang deel van de kust beslaat. Dit...
verder
Tenerife - 23.3 km
Dit Spaanse eiland imponeert zijn bezoekers echt door het aantal mooie plaatsen en bezienswaardigheden. Onder hen vindt u oude gebouwen en moderne culturele centra, evenals adembenemende en opvallend mooie...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Adeje
 Adeje foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Adeje, Spanje. Het plannen van een trip naar Adeje met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.