OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

12 Hotels in Cadiz

 

Reisgids Cadiz - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Er zijn vele landen en culturen die de geschiedenis van deze oude stad hebben beïnvloed. Tegenwoordig maakt een onvergetelijke combinatie van verschillende tradities, architectuur en kunst richtingen Cadiz onnavolgbaar in de ogen van toeristen.
De stranden van de stad zullen een ware schat voor surfers en zeilers zijn. Vanwege unieke omstandigheden is de kustzone van Cadiz de plaats voor het uitvoeren van tal van sport-wedstrijden en zeilwedstrijden. Als het gaat om het beschrijven van de bezienswaardigheden van Cadiz, raden wij een bezoek aan, aan de talrijke Christelijke en Mauritaanse gebouwen, kerken en paleizen van verschillende tijdperken en bouwstijlen. Een dergelijke ruime keuze aan absoluut verschillende gebouwen is zelfs moeilijk voor te stellen en hun ligging in de nabijheid maken deze stad uniek. Verplaatsen van de ene straat naar de andere, wordt voor u letterlijk een reis door de tijdperken.
Het symbool van de stad is de kathedraal, die is gelegen op het centrale plein. De bouw van de tempel duurde meer dan honderd jaar. Kunstkenners kunnen in zijn contouren gedifferentieerde elementen en vormen van neo-klassieke en barokke stijl zien. In Cadiz zijn diverse musea voor het publiek geopend, de meest interessante collecties worden tentoongesteld in het Museum van Cortez en in het Historische Museum van Cadiz.
Toeristen, die hun rust niet kunnen voorstellen zonder exotische gerechten en lawaaierige entertainment, zullen alles vinden wat ze willen, in het haven gebied van Cadiz. Meerdere vis restaurants, tavernes en bars zijn hier gevestigd. Velen van hen werken tot 's nachts en tijdens de zomermaanden worden tal van disco's en muziek optredens onder de blote hemel georganiseerd. Niet ver van het centrum van de stad is de Belle Epoque handels wijk gelegen. Naast winkels en trading complexen zijn er diverse markten in de openlucht, waar u beste vis, en natuurlijk onvergetelijke souvenirs kunt kopen.
  In het hart van de historische wijk ligt het prachtige park Genoves, dat alle natuurliefhebbers zal verrassen. Veel exotische planten en bloemen, evenals zeldzame tropische planten die niet worden gevonden in de gewone parken, zijn hier te vinden. Er is ook een zeer interessante palmtuin, waarin u een verscheidenheid aan palmbomen kunt zien. Dit charmante park is erg populair bij toeristen met kinderen. Op zijn grondgebied is er een elegante vijver waar eenden leven. Vakantiegangers kunnen ze voeren.
Een van de meest pittoreske plekken in de stad is de Plaza de Espana, gelegen nabij het havengebied. In deze regio, naast de originele landschapsdecoraties, zijn er veel symbolische monumenten, die elk herinneren aan een belangrijke wending in de geschiedenis van de stad. Dit vierkant verdrinkt letterlijk in de overvloed aan groene plantages. Naast het zijn verschillende prachtige oude gebouwen.
In het verleden was Cadiz een belangrijke handelsstad. Honderden jaren lang werden er verschillende defensieve vestingwerken op gebouwd. Een herinnering aan het handelsverleden van de stad zijn de 129 patrouilletorens die op hun grondgebied werden bewaard, waarvan de bekendste Torre Tavira is. Het is gelegen in het centrum van de historische wijk en is het hoogste gebouw. De toren stijgt naar een hoogte van 45 meter. Momenteel is binnen de muren van de toren een zeer interessant museum gewijd aan de handel. Een aanzienlijk deel van de tentoongestelde voorwerpen behoort tot de 18e en 19e eeuw.
Een van de meest bezochte toeristische bezienswaardigheden in de stad is de kapel van Sint-Philip Neri, gebouwd in 1671. Het was in de muren van deze kapel dat de goedkeuring van de eerste grondwet in het land plaatsvond, die nu doet denken aan het gedenkteken plaquette op de gevel. De kerk heeft een zeer ongebruikelijke ovale vorm. Sinds de bouw heeft het veel originele decoratie-elementen bewaard.
Het oude ziekenhuis Del Carmen de Mujeres trekt de aandacht van reizigers. Het is gevestigd in een luxueus gebouw in barokstijl, dat wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire architecturale monumenten in de stad. Op het grondgebied van het ziekenhuis is er een oude kerk. Dit is het enige gebouw in het complex dat toeristen mogen bezoeken. De kerk verbaast met zijn luxueuze inrichting. Het oude altaar in de neo-klassieke stijl en andere relikwieën worden bewaard in de muren.
Dit artikel over Cadiz is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Cadiz

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Cadiz:


Tanger - 94 km
Het is een oude Marokkaanse stad, die reizigers met tal van historische monumenten, pittoreske stranden en unieke natuurlijke landschappen trekt. Een hoog niveau van service geeft de rust hier veel comfort. U vindt hier...
verder
Gibraltar - 95.1 km
Gibraltar is een rotsachtig schier-eiland dat 426 meter hoog boven de zeespiegel ligt. Het land is verbonden met het Iberische schiereiland door een smalle hals van 1.5 km lengte. De naam Gibraltar is afkomstig van de...
verder
Sevilla - 97.8 km
Sevilla, de stad van Don Juan, Carmen en Flamenco bevindt zich in het zuid-oosten van Spanje, in Andalusië. Wilt u ook ten minste een keer in uw leven in deze prachtige stad komen, om van de geur van bloeiende palm-en...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Cadiz
 Cadiz foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Cadiz, Spanje. Het plannen van een trip naar Cadiz met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.