OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

47 Hotels in Alicante

 

Reisgids Alicante - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Alicante is een oude en mooie stad aan de kust van Costa Blanca. Dit is niet alleen een populaire badplaats, maar ook een beroemd cultureel centrum en heeft vele kostbare monumenten en bezienswaardigheden. Hier kunt u mooie kapelletjes, torens en vestingen zien, en door de oude wijken en pleinen lopen, rusten in een prachtig park of genieten van de zon op één van de stranden van deze stad. 
 U kunt het beste kennis maken met de stad vanuit Iglesia de Santa Maria kerk. Het werd gebouwd in de 15de-16de eeuw en beschikt over een prachtig voorbeeld van gotische architectuur. De kerk is gebouwd op de plaats van een oude moskee en is een herdenking aan de overwinning in de strijd tegen de Moren, die de stad voor een lange tijd regeerden. In de buurt van de kerk zijn prachtige valleien en openbare tuinen aangelegd. Als u erdoorheen loopt, komt u bij het ​​ Museum van de kunst uit de 20ste eeuw . De zalen van het museum zijn voorzien van de werken van Braque, Kandinsky, Ernst, Picasso, Chagall, Gris en Miro. 
 De beroemde handelsstraat Calle Mayor begingt ook in de buurt van de kerk. Hier vindt u tal van winkels, voedsel markten en boetieks. De straat eindigt bij het ​​Plaza del Ayuntamiento. Hier staan een aantal administratieve gebouwen, waaronder het kantoor van de burgemeester. Alicante heeft ook een aantal waardevolle religieuze gebouwen zoals La Catedral San Nicolas de Bari. Een kathedraal waarvan de bouw begon in 1662. De kathedraal werd zwaar beschadigd tijdens de burgeroorlog van 1936-1939. Later werd het gerenoveerd en opengesteld voor toeristen. De gevel en de decoratie van de zalen zijn gemaakt volgens het ontwerp van de beroemde architect Juan de Herrera. De belangrijkste versieringen van de kathedraal zijn de vergulde altaar, muren bedekt met schilderingen en een kluis. De centrale straat van de stad is La Rambia de Mendez Nunes, die ook bekend staat als een prachtige plek om te wandelen.
  Gasten van Alicante zijn in staat om een ​​echte reis naar het verleden te maken, hiervoor hoeven ze alleen maar een wandeling te maken door de kleurrijke wijk Santa Cruz. Het is gelegen in de uitlopers van Benakantil, het gebied waarvan vele middeleeuwse gebouwen werden bewaard, waarvan sommige werden gebouwd in de 13e eeuw. Hier kun je uren door de oude, ronde straten lopen, de huizen bewonderen die in witte steen zijn gebouwd, evenals gebouwen in de Moorse stijl. Het is zeer interessant om in de lente en zomer naar deze plaatsen te lopen, omdat vrijwel alle oude huizen versierd zijn met krullende bloemen en sierplanten.
Voor degenen die graag ontspannen in de frisse lucht, zal het park Canalejas puur genieten; het is vervolgens gelegen aan de kust. Dit park maakt niet zo indrukwekkend als het is, maar verbaast het met zijn originele ontwerp. Er zijn verschillende bomen in het park, die dateren uit meer dan honderd jaar. Elk jaar wordt het park versierd met interessante landschapsornamenten, met tal van mooie sculpturen en decoratieve fonteinen op zijn grondgebied.
Reizigers die van de ongewone bezienswaardigheden houden, moeten een excursie maken naar het eiland Tabarka. Vele jaren geleden was het de thuisbasis van piraten, waar ze hun schatten verborgen. Tegenwoordig trekt het eiland aan met zijn natuurlijke schoonheid en de bewaard gebleven historische monumenten. U kunt een bezoek brengen aan de oude kerk, die de naam St. Peter's draagt, en de ruïnes van de oude stadsmuren bewonderen. Het eiland heeft verschillende kleine steden, waar u de nationale restaurants kunt bezoeken en kennismaken met het leven van de lokale bewoners.
Een van de unieke historische bezienswaardigheden is de Mercado Central-markt - de grootste en meest pittoreske van de stad. Het heeft een heel mooi, historisch gebouw, dat erin geslaagd is om een ​​uitstekend interieur en de sfeer van het verleden te behouden. In deze markt kunnen bezoekers altijd verse groenten en fruit kopen, met vlees en zuivelproducten ook verkrijgbaar bij lokale boeren. Deze markt is ook een bezoek waard als u op zoek bent naar interessante souvenirs. Het marktgebouw is een waardevol architecturaal object; het werd gebouwd op de fundamenten van de vestingmuren van de 8e eeuw. Stenen bas-reliëfs en mozaïeken op de gevel van het historische gebouw waren gedeeltelijk bewaard gebleven.
Dit artikel over Alicante is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Alicante

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Alicante:


Benidorm - 37.4 km
Benidorm is het Spaanse Manhattan, iedereen besteed er aandacht aan. Deze stad ligt aan de kust in de buurt van Denia. De stad is de thuisbasis van meer dan 67.000 mensen, maar natuurlijk in de zomer, is de hoeveelheid...
verder
Murcia - 68.8 km
Murcia is een klein provinciestadje in het zuiden van Spanje. Oorspronkelijk was het gebied vrij desolaat en levenloos, maar in het begin van de 8e eeuw heeft de creatie van een kunstmatig systeem van irrigatie het...
verder
La Palma - 84.7 km
La Palma is een klein eiland op het noord-westelijke deel van de Canarische Eilanden archipel. De totale oppervlakte van het eiland is 728 vierkante kilometer. La Palma is een uitzonderlijk mooi eiland, de vorm doet...
verder

Onze diensten
 Alicante foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Alicante, Spanje. Het plannen van een trip naar Alicante met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.