OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

64 Hotels in Marbella

 

Reisgids Marbella - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Marbella is een stad niet ver van de stad Malaga in Andalusië. Marbella behoort tot Costa del Sol regio. Net als Malaga is deze plek een lux Spaans resort, dat is huis en rust bestemming voor aristocraten, de elite van de samenleving, filmsterren, beroemdheden en sport sterren.
Het belangrijkste historische en culturele centrum van de stad is het "Plaza de Los Naranjos" plein, dat ook bekend staat als de locatie van verbazingwekkende architectonische monumenten. Onder hen zijn het gebouw van de gemeenteraad met het gemeentelijk museum, gebouwd in 1568, dat onderwerpen bevat, die ontdekt zijn tijdens archeologische opgravingen, het koninklijke huis van de gouverneur met een galerie en een prachtig gebeeldhouwde balkon met een ijzeren ornament ingericht in de Gothic-Mudejar stijl, de "Hermite de Santiago" toren-kapel en de prachtige renaissance fontein, evenals de "Santa Maria de la Encarnacion" - de majestueuze kerk van de zeventiende eeuw.
Het Romeinse tijdperk heeft ook zijn stempel op de stad achtergelaten en dus, kunnen toeristen baden bezoeken, die zijn gebouwd in de derde eeuw, in de buitenwijken van de stad en de prachtige glas in lood mozaïeken in Villa de Rio Verde bezichtigen. Het "Arroyo de la Represa" wordt beschouwd als het centrale park van Marbella. In dit park ligt het Bonsai Museum, dat een verzameling van unieke planten toont. De handels zone van de oude stad ligt tussen het labyrint van kronkelende straatjes zoals Huerta Chica, Solano, Peral, Arphe, Portada en lanen Avenida Ramon, Cajal en Avenida Nabeul.
  Een aantrekkelijke toeristische bestemming is het havengebied van Puerto Banus. Het is perfect voor wandelingen en fotosessies. Hier kunt u sneeuwwitte jachten bewonderen, een interessante zee-excursie bestellen of gewoon ontspannen in een van de gezellige restaurants en specialiteiten van zeevruchten proeven. Op het grondgebied van de haven zijn ook historische gebouwen bewaard gebleven. Het meest interessant is de oude toren. 'S Avonds is het havengebied onherkenbaar getransformeerd. De meest populaire nachtclubs en disco's worden op hun grondgebied geopend. Het is mogelijk om te rusten en plezier te hebben tot de ochtend.
In Marbella zijn er veel interessante symbolische monumenten. Het monument van Don Juan is erg populair bij ongetrouwde vrouwen. Als je een mooie legende gelooft, zullen alle dames die dit monument omringen onvermijdelijk hun gekozen persoon vinden en binnen een jaar trouwen. Het monument ligt aan de kust op een kleine heuvel, met een prachtig uitzicht op de haven vanuit de omgeving.
Liefdevolle natuurlijke schoonheid en bekendheid met andere opmerkelijke monumenten kunnen tijdens een wandeling in het Alameda-park worden gecombineerd. Het is het grootste en mooiste park in de stad. Op het grondgebied van het park groeien honderden tropische planten en bloemen. Interessante kenmerken van het park zijn mooie bankjes, die versierd zijn met traditionele Andalusische tegels. Er zijn handige wandelpaden langs het grondgebied van het park, en ook veel interessante sculpturen zijn te vinden tussen de exotische planten in het park.
Vlakbij het park begint de wereldberoemde Avenida del Mar Boulevard. De belangrijkste versiering is de sculptuur van Salvador Dali, die hier zonder hekken wordt gepresenteerd. Alle bezoekers kunnen de sculpturen benaderen, aanraken en foto's nemen vanuit alle handige posities. Deze boulevard is voorzien van een zeer comfortabel en mooi wandelgebied.
Een belangrijke historische attractie voor de stad is het stadhuisgebouw, dat zijn unieke, originele kenmerken al meer dan honderd jaar heeft bewaard. Nu bevindt zich in het historische gebouw het Gemeentemuseum, dat een onschatbare verzameling archeologische vondsten huisvest. Het museum is vooral waardevol voor het verzamelen van tentoonstellingen die teruggaan tot het Neolithicum en Paleolithicum. Het wordt niet alleen bezocht door gewone toeristen, maar ook door professionele wetenschappers.
Dit artikel over Marbella is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Marbella

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Marbella:


Gibraltar - 59 km
Gibraltar is een rotsachtig schier-eiland dat 426 meter hoog boven de zeespiegel ligt. Het land is verbonden met het Iberische schiereiland door een smalle hals van 1.5 km lengte. De naam Gibraltar is afkomstig van de...
verder
Nerja - 92.9 km
Nerja ligt aan de oostkust van de "Costa del Sol". Deze plaats lijkt meer op een typisch Spaans dorp in plaats van een moderne badplaats. Dit is een echt stuk van de wilde natuur die toeristen lokt door ruime stranden...
verder
Tanger - 116.6 km
Het is een oude Marokkaanse stad, die reizigers met tal van historische monumenten, pittoreske stranden en unieke natuurlijke landschappen trekt. Een hoog niveau van service geeft de rust hier veel comfort. U vindt hier...
verder

Onze diensten
 Marbella foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Marbella, Spanje. Het plannen van een trip naar Marbella met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.