OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

150 Hotels in Granada

 

Reisgids Granada - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Granada is een Spaanse stad van dichters en romantici. Deze plek biedt een panoramisch uitzicht op de bergen van de Sierra Nevada met hun verbazingwekkende landschappen en witte bergtoppen. Dit uitzicht is werkelijk adembenemend. Granada ligt op drie heuvels aan de voet van de noord-westelijke heuvel van de Sierra Nevada. De naam van de stad, Granada, is verbonden met een lokale legende over de heuvels, die deze plek door hun vorm de uitstraling van een amfitheater geven, van hoog boven de stad ziet het eruit als een geopende granaatappel. In deze stad vindt u een sfeer van individualisme en rust die wordt bereikt door de gezellige straatjes, geplaveid met natuurstenen en een grote verscheidenheid van witte huizen. Granada was reeds beroemd in V eeuw voor Christus, toen deze plaats werd gesticht door Iberische stammen. Later werd het grondgebied van de stad door de Arabieren veroverd, maar nog later werden ze verslagen en moesten ze Granada vertrekken.
Natuurlijk maakten die acht eeuwen, toen Granada werd geregeerd door de Arabieren, een enorme impact op het uiterlijk en de geschiedenis van Granada. Individualisme, dat zo gebruikelijk is voor de Arabische cultuur, kan worden gevoeld in Granada, zelfs in onze dagen. Hetzelfde geldt voor een aantal Arabische tradities die in Granada onmisbaar zijn geworden en tot nu toe worden gevolgd. Thee drinken is een van hen en dus vindt u in deze stad een heel kwartier van thee drinkfaciliteiten, ontworpen in de islamitische stijl. U kunt daar verschillende soorten van thee combineren, proberen en kopen, het hele proces van het drinken gaat met oosterse rituelen en ritmes gepaard.
In de diepten van de stedelijke kwartalen van Granada vindt u de meeste historische wijken - de Albaicin. Dit is het elegante oude paleis, het hart van Andalusië. Granada inspireert van oudsher tal van schrijvers. Zo heeft de beroemde dichter Garcia Lorca veel van zijn werken gewijd aan deze prachtige plek.
  Een van de meest interessante historische buurten van Granada is Sacromonte. Voor veel toeristen is het ook bekend onder de niet-officiële naam Gypsy Quarter. Er wordt aangenomen dat het in deze wijk was dat de kunst van flamenco werd geboren. Het belangrijkste kenmerk van de historische wijk zijn de huizen, waarvan er vele direct in de rots zijn uitgehouwen. Ze zijn momenteel residentieel, terwijl sommige historische gebouwen werden omgebouwd tot musea en gebruikt voor het uitvoeren van flamenco-concerten.
Onder de architecturale monumenten van Granada is zeker de moeite waard om de kathedraal te noemen. De bouw begon in de 16e eeuw en duurde bijna honderd jaar. Vanuit een architecturaal oogpunt is de kathedraal een uniek monument. In zijn uiterlijk worden de unieke elementen barok, gothic en classicisme gecombineerd. Het interieur van de kathedraal is ook interessant ingericht. Het herbergt verschillende unieke christelijke relikwieën. Een deel van de enorme kathedraal is de koninklijke kapel. Het is de begraafplaats van de koningen van Granada.
Een zeer symbolisch historisch monument is het klooster van de Heilige Hiëronymus. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en is het oudste christelijke klooster in deze plaatsen, dat werd gebouwd direct na de verdrijving van de Moren. Dit klooster wordt gekenmerkt door een ongelooflijk mooi ontwerp. Muren en plafonds in de zalen zijn versierd met gedetailleerde schilderingen en stucwerk. Op het grondgebied van het klooster is er een belangrijk nationaal monument voor de lokale bevolking - het graf van de beroemde militaire commandant FG de Cordoba.
Een van de meest interessante historische monumenten is de Arabische baden. Ze werden gebouwd in de middeleeuwen. Na de verdrijving van de Moren kwamen ze tot verwoesting en bleven ze lange tijd in de steek gelaten. Het complex werd opnieuw gerestaureerd in de 17e eeuw. Tegenwoordig behoren deze baden tot de oudste van Europa. Water procedures in overeenstemming met alle historische rituelen kunnen worden genoten in hen. Het badcomplex werd voltooid met een aantal moderne voorzieningen. Op haar grondgebied is er een massagesalon en een prachtig recreatiegebied.
Vakantiegangers met kinderen in Granada moeten zeker het Science Park bezoeken. Het is een interessant wetenschappelijk museum waarin bezoekers worden uitgenodigd om een ​​reeks interessante tests en experimenten uit te voeren. Op het grondgebied van het park is er een prachtig park van tropische vlinders, evenals een planetarium.
Dit artikel over Granada is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Granada

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Granada:


Nerja - 53.8 km
Nerja ligt aan de oostkust van de "Costa del Sol". Deze plaats lijkt meer op een typisch Spaans dorp in plaats van een moderne badplaats. Dit is een echt stuk van de wilde natuur die toeristen lokt door ruime stranden...
verder
Malaga - 89.9 km
Malaga is een pittoreske en levendige stad, die is gelegen in Andalusië. Deze stad is ook de hoofdstad van de provincie Costa del Sol. Het centrum behoudt zorgvuldig de ruïnes van het oude theater dat hier sinds het...
verder
Almeria - 108 km
De hoofdstad van Almeria is een belangrijke havenstad en een bekend toeristisch centrum, het heeft dezelfde naam als de provincie. De rijke geschiedenis van de stad wordt weerspiegeld in de talrijke historische...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Granada
 Granada foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Granada, Spanje. Het plannen van een trip naar Granada met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.