OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

53 Hotels in Palma de Mallorca

 

Reisgids Palma de Mallorca - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Verschillende mensen hadden hun invloed op de ontwikkeling en de cultuur van de stad. Dit feit maakt de bijzondere ongewone sfeer van deze plaats. Het centrale deel van Palma de Mallorca lijkt op een mooi klein dorp. Vroeger woonde hier ambachtslieden, later werden vestingwerken gebouwd, en tegenwoordig vindt u slechts kleine gebouwen die niet typerend zijn voor de moderne steden.
De meest ambitieuze architectonische bezienswaardigheden van deze plaats zijn de kathedraal en het kasteel "Bellver". De bouw van de kathedraal begon in de 13e eeuw en duurde meer dan 250 jaar. Dit is een prachtig voorbeeld van de gotische architectuur. Het kasteel is niet lang geleden gerenoveerd, en het is dus klaar om in al zijn glorie voor de toeristen te verschijnen.
De oude Arabische Kerk, genaamd het "Palacio Real de La Almudaina", licht in de buurt. Tegenwoordig biedt het paleis ruimte aan vergaderingen van de overheid en grote evenementen. Het centrale deel van de stad is evenzo opmerkelijk. Naast huizen van ambachtslieden, zijn hier meerdere herenhuizen, die ooit huizen van de edelste mannen waren. Velen van hen werden gebouwd in de 15e – en de 16e eeuw en zijn tegenwoordig omgebouwd tot musea. U kunt in de prachtige binnenplaatsen wandelen en deze mooie herenhuizen bezichtigen. Tegenwoordig zijn alle meubels en de decoratie van het interieur echt museumstukken.
In de stad vindt u een groot aantal kerken, kathedralen en kloosters. Elk van de heiligdommen is een prachtig gebouw, gemaakt in de beste tradities van de architectonische stijl van het verleden. De oudste religieuze monumenten zijn het Klooster van Sant Francesc, het Klooster van Santa Clara, de kerk "Monti-Sion". Zoals bij alle grote toeristische centra, er is een grote selectie van winkels en restaurants, de meeste van hen zijn geconcentreerd op de straat Jaime.
  Naast talrijke historische bezienswaardigheden, is het resort ook beroemd om zijn natuurlijke attracties. Er moet speciale aandacht worden besteed aan Grotten van Arta in de buurt van de stad. Het belangrijkste kenmerk van de grotten zijn de duizendjarige stalactieten en stalagmieten. De vorm van sommige van hen is zo harmonieus dat ze door de mens gemaakt lijken. De plafondhoogte in sommige hallen van de grot bedraagt ​​40 meter. Nu is de binnenruimte versierd met een zorgvuldig gepland artistiek verlichtingssysteem. Deze grotten zijn van groot wetenschappelijk belang, omdat hier sporen van oude mensen werden gevonden.
Een van de grootste op het eiland is de drakengrot - de totale lengte van zijn doorgangen is ongeveer 2.000 meter. In deze grot kunt u niet alleen de unieke geologische formaties bewonderen, maar ook prachtige ondergrondse meren. Een mooi verlichtingssysteem werd ook geïnstalleerd in de toegankelijke grothallen.
Degenen die van historische wandelingen houden, moeten zeker naar het stadscentrum gaan om het oude handelsbeursgebouw La Lonja te verkennen.
Gebouwd in 1456, heeft het het voor elkaar gekregen om veel mooie, originele architecturale elementen te behouden na meer dan 500 jaar. Het gebouw, omringd door slanke rijen palmbomen en exotische planten, was het centrum van het economische leven van het eiland. Oorspronkelijk gebruikt voor het opslaan van graan, nu is het een locatie voor verschillende tentoonstellingen, culturele en officiële evenementen.
Een belangrijk gezicht voor het resort is het aquarium, dat sinds de opening een van de grootste aquaria in Europa is. Het presenteert 55 aquaria van verschillende groottes, met in totaal ongeveer 8.000 zeedieren. Hier kunt u enkele contactaquaria bekijken - bezoekers mogen hun inwoners raken. Het enorme oceanarium heeft nog een andere interessante eigenschap: op het dak bevindt zich een luxueus recreatiegebied met een tropische tuin.
Fans van ongewoon entertainment maken van de gelegenheid gebruik om de trein Palma de Mallorca - Soller te nemen. Deze trein is historisch, vandaag zie je aan het spoor wagens uit het begin van de 20e eeuw die een prachtige oude voering hebben behouden. De passagiers van de trein reizen vanuit een ongewone atmosfeer vanuit de ramen en kunnen prachtige natuurlijke landschappen bewonderen die ze onderweg tegenkomen.
Dit artikel over Palma de Mallorca is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Palma de Mallorca

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Palma de Mallorca:


Paguera - 18 km
Sommigen noemen deze stad "Klein Duitsland", want er zijn altijd zo veel Duitse toeristen in Paguera. De eerste stedelijke nederzettingen begonnen hier te verschijnen in het begin van de 20e eeuw. Rijke Spanjaarden...
verder
Majorca - 24.2 km
Mallorca is een eiland, dat deel uitmaakt van de eilandengroep Balearen. Mallorca is het grootste eiland, evenals een van de meest prestigieuze, populaire en eco-vriendelijke resorts van de Middellandse Zee. Deze plaats...
verder
Minorca - 126.6 km
Menorca is een pittoresk eiland met de verbazingwekkende pracht van azuurblauwe stranden, berglandschappen en smaragdgroene valleien. Menorca wordt vaak "het museum onder de open hemel" genoemd, door het grote aantal...
verder

Onze diensten
 Palma de Mallorca foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Palma de Mallorca, Spanje. Het plannen van een trip naar Palma de Mallorca met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.