OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

51 Hotels in Biarritz

 

Reisgids Biarritz - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Biarritz is het mooiste en meest luxueuze resort van Atlantic. Deze stad ligt op de grens van Frankrijk en Spanje en deze ligging maakt het zeer populariteit onder toeristen. Uiteraard is er een overvloed aan cultureel leven in de stad. Er zijn altijd veel tentoonstellingen, wereldpremières, concerten, festivals en modeshows. Om deze reden zijn er hier meer en meer toeristen.
Deze stad heeft een prachtig en fijn klimaat. Er is een enorm aantal schone zandstranden en een uitstekende ontwikkelde moderne infrastructuur. Hier kan iedereen van een mooi uniek uitzicht op de oceaan genieten. Het is begrijpelijk dat zoveel moois niet onopgemerkt blijft.
Er zijn heel veel bezienswaardigheden en musea in de stad. Het Museum van de Geschiedenis heeft een enorme collectie van de keizerlijke objecten. In het Maritiem Museum vindt u de geschiedenis van de ontwikkeling van de maritieme wereld en onderzeese dieptes in de buurt van deze stad. Er is ook de Orthodoxe Voorbede Kerk, die erg populair is onder de gelovige toeristen. In het algemeen, is de stad mooi en zeer ontwikkeld, er zijn een fenomenale hoeveelheid van historische, architecturale en religieuse monumenten vergezameld.
  Fans van ongewone attracties moeten zeker in het museum 'Planet Chocolate' kijken. Het is volledig gewijd aan deze populaire nationale delicatesse. In het museum zie je veel luxe 'items' - gemaakt van chocoladefiguurtjes en apparatuur die jarenlang in de chocolaterie werd gebruikt. Verplichte deel van de tour is het proeven van de populaire soorten chocolade, en na het bezoek aan het museum kunnen toeristen de winkel bezoeken en hun favoriete snoepjes kopen.
Op Cape Saint-Martan, een van de belangrijkste symbolen van het kuuroord bevindt zich - sneeuwwitte oude vuurtoren. Het werd gebouwd in 1834, de hoogte van de vuurtoren is 47 meter. Tegenwoordig is er bovenin de vuurtoren een observatiedek om toegang te krijgen tot de steile wenteltrap met 248 treden.
Een favoriete plek om te wandelen tussen de gasten van het resort is de kustlijn, met daarnaast populaire hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Aan het einde van de kustlijn is er een opmerkelijk architectonisch monument - Villa Belza, dat werd gebouwd in de late 19e eeuw. De geschiedenis van deze luxe villa staat vol met interessante evenementen, oorspronkelijk waren er privé-appartementen. Daarna werd de villa omgebouwd tot een theater, waarna het een populair Russisch restaurant huisvestte. Tegenwoordig is de villa in privébezit en is het niet mogelijk om naar binnen te gaan; bezoekers kunnen alleen het uiterlijk van dit architectonisch monument bewonderen.
Wandelaars moeten zeker naar de Madonna-rots gaan. Op de top staat een beeld van de Maagd Maria, het werd geïnstalleerd in 1865. Maagd Maria werd altijd beschouwd als een patrones door de lokale vissers, en vandaag ter ere van haar worden er mooie nationale feestdagen gehouden. Op de top van de klif is een prachtige voetgangersbrug, waaraan Gustave Eiffel zelf werkte.
Onder de religieuze monumenten van de stad met een waarde van vermelding is de kerk van St. Eugene; het is het mooiste monument in de neo-gotische stijl. Oude Aleksandra Nevski-kathedraal is een van de mooiste orthodoxe kerken in Europa; binnen zijn muren worden verschillende unieke religieuze voorwerpen bewaard, waaronder een deel van het Heilige Kruis. Elk jaar wordt deze tempel bezocht door duizenden pelgrims uit de hele wereld.
Dit artikel over Biarritz is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Biarritz

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Biarritz:


San Sebastian - 38.7 km
Het voormalige vissersdorp Donostia-San Sebastian is tegenwoordig een bekende badplaats in het Baskenland. Tijdens de geschiedenis is deze plaats herhaaldelijk blootgesteld aan verovering. Gedurende twee eeuwen is de...
verder
Pamplona - 74.1 km
Pamplona is een oude Spaanse stad met een interessante geschiedenis. Deze plaats bezit talrijke opmerkelijke en iconische monumenten. Voorwaardelijk is de stad verdeeld in De Oude - en De Nieuwe Stad. Het oude deel is...
verder
Bilbao - 116.5 km
Bilbao is een prachtige stad, die is gelegen in het noorden van Spanje. Deze stad is de hoofdstad van Bizkaia. Dit is een van de grootste steden in Spanje. Bilbao combineert op perfecte wijze de enorme hoeveelheid...
verder

Onze diensten
 Biarritz foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Biarritz, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Biarritz met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.