OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

53 Hotels in Bordeaux

 

Reisgids Bordeaux - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Bordeaux is een prachtige stad, de vijfde grootste stad van Frankrijk. Het is vermeldenswaard dat Bordeaux niet te ver van de hoofdstad van het land ligt en het duurt ongeveer een uur met het vliegtuig van Parijs naar het mooie stadje, of u kunt met een hogesnelheidstrein, die u binnen 3 uur naar het punt van bestemmingen brengt. Het klimaat is mild, en zomer en winter varieert het van 10 tot 25 graden Celsius. Het zachte klimaat geeft de mogelijkheid om op natuurlijke manier een groot aantal prachtige planten te ontwikkelen. De natuur van Bordeaux zal u direct boeien.
Bordeaux is een havenstad. In de 3e eeuw was het zo belangrijk, dat Bordeaux de naam "Klein Rome" heeft verworven. En inderdaad, het was een kleinere kopie van Rome. Echter, in de 18e eeuw zijn architecten erin geslaagd om het uiterlijk van de stad te veranderen en het "Klein Parijs"te noemen.
De meeste gebouwen van Bordeaux staan onder bescherming van UNESCO, want ze hebben een echte waardevolle architectonische en historische betekenis.
De musea van de stad zijn vol luxe en originaliteit. Hier zult u in staat zijn om in een lange eeuwenoude geschiedenis van deze plek weg te dromen. De stad heeft een enorme hoeveelheid aan historische schatten en attracties verzameld. Bovendien is Bordeaux een groot toeristisch centrum, reeds lange tijd wordt de stad jaarlijks door duizenden toeristen bezocht.
  Het uitgangspunt voor vele excursies is het Exchange Square, naast het zijn geconcentreerd verschillende prachtige barokke gebouwen die werden gebouwd in de 18e eeuw. De belangrijkste versiering van het plein is de bouw van het uitwisselingspaleis, verder is er het douanemuseum. Onlangs is het Spiegelfontein het belangrijkste monument van het historische plein. Deze ongewone fontein is een groot vlak oppervlak dat is gevuld met water. Door speciale sproeikoppen wordt water uit de fontein gespoten, dus het vierkant wordt altijd in een lichte waas gehangen.
Fans van theaterkunst kunnen het Grand Theatre bezoeken; het is de belangrijkste theaterscène van de stad sinds de 18e eeuw. Dit theater beslaat een ongelooflijk mooi gebouw met kolommen; fragmenten van een oude Romeinse tempel werden ontdekt tijdens de bouw op zijn plaats.
Onder de opmerkelijke religieuze sites in Bordeaux, van bijzonder belang is Cathédrale Sen Andre. De eerste tempel in zijn plaats werd gebouwd in de 9e eeuw, en de kathedraal, die bezoekers vandaag kunnen zien, werd gebouwd in de 11e eeuw. Ondanks het feit dat tijdens de honderden jaren van bestaan ​​van de kathedraal verschillende keren werd gereconstrueerd, heeft het zijn unieke gotische kenmerken behouden. Binnenin de kathedraal zijn veel van de oude elementen van het gebouw bewaard gebleven en bezoekers krijgen de gelegenheid om de kunstzinnige glas-in-loodramen en stucwerk aan de muren te bewonderen.
Er moet ook aandacht zijn voor de barokke kerk Notre-Dame, die werd gebouwd in het begin van de 18e eeuw. Het kan een tijdje duren om de façade van de kerk te bewonderen, het is versierd met elegante bas-reliëfs en sculpturen. Deze oude kerk slaagde er ook in om de oude afwerking te behouden, binnenin is het versierd met een kunstige muurschildering uit de 18e - 19e eeuw.
Elk jaar neemt het aantal verbluffende bezienswaardigheden in Bordeaux toe, 2016 werd het oorspronkelijke museum genaamd 'Wine City' geopend. Het is gevestigd in een ongelooflijk mooi modern gebouw; dit museum is gewijd aan de geschiedenis van het wijnbouwgebied. Tijdens de rondleiding kunnen bezoekers ontdekken wat voor soort wijn wordt geproduceerd in lokale fabrieken, en het museum organiseert vaak proeverijen en interessante thematische evenementen. Het museum heeft een winkel waar u interessante nationale wijnen kunt kopen. Het unieke gebouw van het museum is nu een van de meest gefotografeerde locaties in de stad.
Dit artikel over Bordeaux is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bordeaux

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bordeaux:


La Rochelle - 155.1 km
La Rochelle is een stad in Frankrijk, die is gelegen aan de westkust van de Golf van Biskaje in Poitou Charentes. De afstand van La Rochelle naar Parijs is 470 kilometer. Het aantal inwoners van deze stad telt ongeveer...
verder
Biarritz - 170 km
Biarritz is het mooiste en meest luxueuze resort van Atlantic. Deze stad ligt op de grens van Frankrijk en Spanje en deze ligging maakt het zeer populariteit onder toeristen. Uiteraard is er een overvloed aan cultureel...
verder
Limoges - 181.5 km
Limoges is de warmste stad van Frankrijk. Het is beroemd door zijn porselein en keramiek van de XIXe eeuw, door de prachtige toegepaste lokale kunst, basis waarvan is, de creatie van gecoate geëmailleerde producten,...
verder

Onze diensten
 Bordeaux foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bordeaux, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Bordeaux met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.