OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

6 Hotels in Leiria

 

Reisgids Leiria - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Leiria is een stad in Portugal en het centrum van de gelijknamige gemeente in het district met de zelfde naam. De stad ligt 119 kilometer ten noorden van Lissabon, de hoofdstad van het land. De bevolking van de stad telt42.8 duizenden mensen.
Industrieën en productie zijn bijna niet in de stad ontwikkeld. Sommige kleine fabrieken die actief zijn in de regio zijn gevestigd in Leiria's voorsteden, in de zogenaamde industriële zones. Maar de toeristische industrie is hier wel bloeiend en de stranden van de Atlantische Oceaan zijn altijd vol met mensen.
De stad is echt mooi. Sinds oude tijden komen bezoekers naar deze plek om een mooi kasteel (castello) te zien. Er is ook een groot en modern stadion in de stad. Daar kunnen 25.000 mensen zitten, zodat het stadion voetbalwedstrijden en competities in de atletiek een goede plaats biedt. Er is een zwembad in de buurt van het stadion. De lengte van het zwembad is 25 meter. Het is ook uitgerust met een springplank en torens voor 'high-board' duik competities.
Deze stad wordt doorkruist door een rivier die het in twee delen verdeelt. In de stad zijn er verschillende fonteinen. Een van hen, die is gelegen in het centrale deel van de stad, is uitgerust met licht en muziek.
De centrale straat is "Marques de Pombal". In de buurt van deze straat ligt een busstation, van waaruit u gemakkelijk naar alle belangrijke steden van Spanje (Madrid, Barcelona) en Parijs kunt. Het station is gelegen in de voorstad van de stad. Er zijn vele cafes, winkels en banken in Leiria. De meerderheid van hen zijn de vertegenwoordigers van grote Europese winkelketens zoals Ulmar, Lidl, Pinko, Zara, Intermash en nog veel meer.
De stad is 's nachts ook echt geweldig , wanneer het schittert van alle verlichting, vooral het prachtige kasteel op de heuvel is fascinerend, zoals het met z'n grijze gloed oplicht in de stralen van het kunstlicht.
In het weekend kunt u een markt bezoeken, die werkt tot 13:00. Het ligt niet ver van het zwembad.
  De stad heeft veel geweldige bezienswaardigheden. De gasten krijgen de gelegenheid om het Boeddhapark te bezoeken. Het gebied van dit attractiepark is ongeveer 35 hectare groot. De belangrijkste waarde is een rijke verzameling sculpturen. In het midden van het park, is er een meer omringd door tientallen sculpturen gemaakt van marmer en graniet. Alle sculpturen zijn gemaakt in boeddhistische stijl. Sommigen van hen verbeelden de Boeddha zelf, terwijl anderen mythische wezens zijn. Deze tuin wordt gekenmerkt door een ongelooflijk landschapsontwerp.
Er zijn verschillende mooie oude kastelen in de regio. Het Castelo de Porto de Mós werd gebouwd in de 13e eeuw. Voor veel vlas was het een onmisbare vesting en overleefde het vele aanvallen. In 1755 werd het kasteel gedeeltelijk verwoest door een aardbeving. Ondanks het feit dat het kasteel nog niet is gerestaureerd, is het nu de locatie van verschillende culturele evenementen. Niet ver van het kasteel, is een interessant natuurlijk monument - grotten, waarin onderzoekers zeer ongebruikelijke rotsformaties ontdekten.
Een waardevolle historische site is de kerk van Nossa Senhora da Penna, die op de top van een heuvel ligt. Deze kerk werd gebouwd in 1135 en lag oorspronkelijk op het grondgebied van een kasteel. Een paar jaar na de oprichting van de miniatuurkerk begon het te herstructureren en uit te breiden. Tegen het midden van de 16e eeuw bevond zich een majestueuze kathedraal op zijn plaats. Nu kunnen bezoekers van deze kerk de unieke elementen van de decoratie bewonderen, die bewaard zijn gebleven uit verschillende periodes.
Een interessant monument uit de 12e eeuw is de Sao Pedro-kerk, die zich in een zeer schilderachtig gebied aan de voet van de kasteelheuvel bevindt. De kerk is een levendig voorbeeld van de klassieke Romaanse stijl. Het belangrijkste bouwmateriaal voor de constructie ervan was steen. Nu ziet het spectaculaire gebouw, gebouwd van grijze steen, er zeer veilig en onwrikbaar uit. Binnen de muren van deze kerk kunnen toeristen interessante religieuze relikwieën zien.
Het beroemdste religieuze monument van Leiria is de Largo da Se. De bouw ervan begon in 1546 in opdracht van Joao III. De beste vakmensen uit heel Portugal werden aangetrokken door de bouw van de kathedraal. In 1574 werd de kathedraal ingewijd en in 1755 werd deze gedeeltelijk verwoest door een aardbeving. De belangrijkste waarde van de kathedraal is de unieke interieurdecoratie in de stijl van de Renaissance.
Dit artikel over Leiria is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Leiria

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Leiria:


Tomar - 37 km
Dit pittoreske stadje ligt aan de oever van de rivier Nabão. Eerste vermeldingen van de stad behoren tot de 12e eeuw. Volgens een legende waren de eerste bewoners van deze plaats de Tempeliers, die een fort op een...
verder
Lissabon - 118.4 km
Lissabon is de belangrijkste haven van Portugal, die is gelegen aan de monding van de rivier Taag. Deze stad is gelegen op een pittoreske plaats met tal van heuvels. Daarom wordt Lissabon ook wel "stad op zeven heuvels"...
verder
Cascais - 128.3 km
Cascais is een populaire badplaats, die ook bekend staat als de favoriete plek voor de rust van de Portugese koninklijke familie. Vroeger was deze plek niets anders dan een klein vissersdorp. Het werd ernstig geschaad...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Leiria
 Leiria foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Leiria, Portugal. Het plannen van een trip naar Leiria met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.