OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

10 Hotels in Aosta

 

Reisgids Aosta - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Aosta is een bekend skiresort, die beroemd is om zijn luxe hotels en een groot scala aan entertainment en diensten. De stad is verdeeld in drie afzonderlijke gebieden, waarvan elk zijn eigen kenmerken en voordelen heeft.
De meest populaire regio is de Monte Rosa. In aanvulling op de hoge pistes kunnen vakantiegangers ook in 55 restaurants, 26 bars en een nachtclub genieten. Tot de beste bars en caffé's behoren o.a. 'Caffé del Centro' en 'Ca Nosta', die bekend staan om hun prachtige inrichtingen en themafeesten. Het resort biedt aan zijn toevlucht gasten een open zwembad, diverse sportcentra en als belangrijkste attractie is nog steeds hondensleeën. Bij de plaatselijke racebaan kunt u leren om in het paarden zadel te blijven zitten en een onvergetelijke rit te hebben.
Liefhebbers van winkelen zullen in de 'La Thuile' wijk genieten, waar een tal van winkels en winkelcentra zijn. Na het lopen door winkelcentra kunt u in een gezellige pizzeria of een café heerlijk ontspannen, nachtclubs en disco's wachten in het weekend op gasten. De Kaymayor wijk is niet alleen door de beste speeltuinen in de stad aantrekkelijk, maar ook door de historische bezienswaardigheden. Hier kunt u de Malkuin toren en de oude kapel zien. Dat gebied is een locatie voor festivals en feesten. Het Cervinia district heeft niet slechts een aantal restaurants, winkels en bars maar ook eeen grote openlucht schaatsbaan.
Het toerisme in Aosta heeft een groot aanbod van entertainment. Als u gaat wandelen op besneeuwde bergtoppen wilt u met een cultureel programma combineren, bezoekt u dan het Archeologisch Museum of de oude stad Pila, die is gelegen in de buurt van Aosta. Er zijn daar verschillende middeleeuwse kastelen, kerken en andere interessante bezienswaardigheden.
  Onder de historische symbolen van de stad verdient de Kathedraal van Florence speciale aandacht. Tijdens een archeologisch onderzoek bleek dat het eerste gebedshuis in deze plaats al in de 4e eeuw voor Christus werd gebouwd. In de 11e eeuw verscheen een prachtige kathedraal op zijn plaats, gebouwd in Romaanse stijl, maar de huidige vorm werd alleen verworven in de 15e - 16e eeuw. Een bezoek aan de kathedraal is vergelijkbaar met een bezoek aan een kunstmuseum, het heeft de unieke fresco's uit de 11e eeuw behouden, evenals de prachtige mozaïeken die in de 12e tot de 14e eeuw werden aangelegd.
Een bijzondere attractie zijn de muren, evenals enkele resterende oude poorten. De omtrek van de vestingmuur die het historische district van Aosta omringt, is meer dan 2500 meter lang en de vestingwerken zijn perfect bewaard gebleven in onze dagen. De mooiste en interessantste worden beschouwd als de Pretoria-poorten en in het westelijke deel van de muur bevindt zich de Dekumanskie-poort. Tijdens een wandeling langs de vestingmuren, ziet u enkele prachtige oude torens, evenals andere bewaard gebleven vestingwerken.
Een ongelooflijk interessant Archeologisch Museum is open in Aosta; het ligt dicht bij de Duomo. Enkele decennia geleden waren er in deze plaats actieve archeologische onderzoeken, waarbij fragmenten van de oude stadspoorten werden gevonden. In dit gebied, evenals in de buurt van Aosta, hebben archeologen honderden interessante voorwerpen gevonden, tegenwoordig is er in het museum een ​​verzameling oude munten en sieraden, ongelooflijk mooie terracotta vazen ​​en stenen werken. Een van de meest ongewone exposities wordt beschouwd als de replica van de oude stad, waarvan de creatie het werk van ervaren onderzoekers vereiste.
In de buurt van de stad is er een zeer interessante natuurlijke attractie - Saussurea Alpine Botanical Garden. Het is de hoogste alpiene botanische tuin van Europa, waarvan het grondgebied honderden unieke planten en bloemen bevat. Dit park is ontstaan ​​in 1987, oorspronkelijk is het gemaakt als een vakantiebestemming voor toeristen. Tegenwoordig wordt de tuin niet alleen bezocht door nieuwsgierige reizigers, maar ook door onderzoekers van over de hele wereld. Op het grondgebied van deze tuin is er een ongelooflijk mooie alpenweide, en het grootste deel van de collectie bestaat uit zeldzame planten en bloemen die alleen hoog in de bergen te vinden zijn.
Dit artikel over Aosta is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Aosta

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Aosta:


Chamonix-Mont-Blanc - 40.1 km
Tegenwoordig staat de gemeente van Chamonix bekend als een van de belangrijkste centra van toerisme en wintersport in de Alpen van Frankrijk. Hier hebben de eerste Olympische Winterspelen inde geschiedenis van de sport...
verder
Val-d-Isere - 41 km
Val-d'Isère is een modern skigebied, een van de beste in Frankrijk. Het systeem werd Espace Killy genoemd, ter ere van de winnaar van de Olympische Spelen, Jean-Claude Killy.

Niet ver van de resort zone...
verder
Courchevel - 62.8 km
Courchevel is het centrum van "Les Trois Vallees" («Drie Valleien») - het grootste ski-gebied in de wereld. Courchevel bestaat uit 5 kleine resorts die op verschillende hoogte liggen - het prestigieus resort van...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Aosta
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Aosta
 Aosta foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Aosta, Italie. Het plannen van een trip naar Aosta met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.