OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

338 Hotels in Venetie

 

Reisgids Venetie - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Venetië is de stad van de kanalen en verbazingwekkende architectuur, en trekt liefhebbers aan uit de hele wereld. Wat is er romantischer dan een reis door een gondel langs de kanalen van Venetië? Meer dan 1000 jaar was Venetië een onafhankelijke stadstaat totdat het door Napoleon in de 18e eeuw werd veroverd. Deze stad is vol met historische plekken en architectonische monumenten en kunstwerken, maar beperk jezelf niet met alleen bezoeken aan de bekende bezienswaardigheden – neem de tijd om door deze heel bijzondere Italiaanse stad te wandelen en ontdek zijn unieke charme. Wandel bijvoorbeeld langs de gebieden, waar bijna geen toeristen komen. Elke Venetiaanse wijk heeft zijn eigen karakter, wat niet verwonderlijk is, als je weet dat de stad is gebouwd op 117 eilanden, die met elkaar verbonden worden door meer dan 400 bruggen en ongeveer 160 kanalen. Vergeet niet dat het verboden is om de auto te rijden in het centrum van Venetië. Je kunt beter uw auto op de parkeerplaats laten staan en naar het centrum varen met een boot.
San Marco plein creëert het centrum van Venetië. Het is ook het laagste punt in de stad, dat is de reden waarom het zo vaak overstroomt, vooral in de winter. Het plein is omringd met prachtige gebouwen: San Marco basiliek, het Palazzo Ducale di Venezia, het Campanile belfort en de Marciana Bibliotheek. Aan de rechterkant van de basiliek bevind zich het Piazetta, die leidt naar het Canal Grande. De eerste San Marco kerk werd gebouwd in de 9e eeuw om daarin de San Marco relikwieën te bewaren, die van Alexandrië af kwamen. Deze kerk brandde in zijn geheel af en in de 11de eeuw werd de basiliek, die we nu kunnen zien, gebouwd (de eerst kerk werd als fundament gebruikt). Daarnaast veronderstellen historici dat ze de relieken van Alexander III van Macedonië houden, die verloren zijn gegaan op het moment dat zij de relieken van San Marco gevonden. De basiliek heeft vijf koepels en een groot aantal bogen, torens en andere architecturale decoraties dat dankzij de schatten, die geleverd werden door de schepen van Venetië uit het Oosten. Dat is de reden waarom men tegenwoordig in de schatkamer van de basiliek (Tresoro) Byzantijns zilver, goud, aardewerk kan vinden, die in beslag werden genomen tijdens de vierde kruistocht in de 13e eeuw. De vierspan was als trofee meegenomen, en werd gebruikt om fronton van de basiliek in te richten. Trouwens, de paarden van het fronton zijn slechts een replica van het origineel, dat sinds 1990 een deel is van de expositie.
De basiliek zelf is vele malen geplunderd. Tijdens de inbeslagneming van Venetië, stal Napoleon de sieraden, die gebruikt werden om de iconen van de Gouden altaar (Pala d'Oro), het hoofdaltaar van de kerk, te versieren. Niettemin, tegenwoordig zijn tal van kleine pictogrammen in goede staat. De vierspan werd ook door Napoleon meegenomen uit het fronton, maar werd in 1815 teruggegeven aan Venetië.
Dichtbij de Basiliek van San Marco (toon op kaart ) is er het Dogenpaleis (Palazzo Ducale di Venezia) , de plaats waar de Venetiaanse heersers van de Republiek woonden. De Venetiaanse doge werd uit de aristocratie verkozen en zijn functie bleef tot aan zijn dood van kracht. Het bestuur werd gezamenlijk met de "Raad van Tien"uitgevoerd. In eerste instantie werd de Doge met enorme macht begiftigd, die niettemin in de XIIIe eeuw door de inspanningen van de rijke Venetiaanse families sterk werd beperkt. Andere rijke mensen wilden ook een grotere invloed op het beheer van de stad hebben. Sinds die tijd, werd voor de doge bijna alles door de Raad van Tien beschouwd. Het paleis in de gotische stijl, werd gebouwd in de jaren 1309 - 1424 op het fundament van de IX eeuw. Maar zijn architectuur werd ook duidelijk beïnvloed door het Oosten. Dit openbaart zich al door een blik op de open arcades van de eerste- en tweede verdieping. Het paleis heeft drie vleugels, gerangschikt rond een binnenplaats. Het paleis heeft drie vleugels, rond een binnenhof. De eerste plaats die in het oog springt, is een grote trap (Scala dei Giganti). Deze trap is voor staatsbezoeken en officiële plechtigheden gebruikt, zoals, bijvoorbeeld, de inauguratie van de nieuwe doge. Het interieur van het paleis is rijkelijk versierd met beeldhouwwerken, schilderijen en bladgoud. De hele oostelijke muur van de kamer "Sala del Maggior Consiglio" wordt door het beroemde werk van Tintoretto "Paradise" bezet. Het is het meest monumentale schilderij van alle werken van de kunstenaar, waaraan de meester en zijn leerlingen tien jaar werkte. Het meesterwerk is 7.45 meter hoog en 24,65 meter breed!
Alle belangrijkste politieke instellingen van de Republiek Venetië waren in het Dogenpaleis ondergebracht. Ook waren er zaken van advocaten, marine-officieren, een kanselier en een censor. De privé-ruimte was gereserveerd voor burgers die een klacht in wilde dienen, deze werd Bussola genoemd. De grote poort "Porta della Carta" , in de laatgotische stijl, is de hoofdingang van het paleis op het plein Piazetta. Het wordt door de beroemde Venetiaanse architecten gebroeders Giovanni en Bartolomeo Bon gebouwd. In het paleis van de Dogen was ook een rechtszaal gevestigd. De rechtszaal is op de achterkant van het Dogenpaleis met de voormalige gevangenis via de Brug met Zuchten verbonden (Ponte dei Sospiri). Tegenwoordig is het een symbool van het romantische Venetië, wie kust in een gondel onder de brug, beloofd elkaar de eeuwige liefde. Hoewel, moet worden opgemerkt, dat zuchten, (de naam van deze brug), waren niet van verliefde mensen, maar van mensen die afscheid namen. Zo wierpen de veroordeelden zuchtend hun laatste blik op Venetië.
Trouwens, een vaart in de gondel op de Venetiaanse grachten is leuk voor de romantisch georiënteerde reizigers met een dikke portemonnee. Door de inwoners worden gondels alleen tijdens bruiloften of begrafenissen gebruikt. Toch moet men toegeven dat de beste indruk van Venetië kan worden verkregen door het varen met een gondel op het Canal Grande . Deze gracht is de mooiste van de 177 kanalen van de stad, er liggen vele prachtige paleizen langs deze gracht.
Sprekend over Venetië, is het onmogelijk om niet naar het beroemde Venetiaanse carnaval te noemen. Tijdens het carnaval zijn de grachten en de straten van de stad met duizenden mensen in carnaval kostuums en maskers gevuld. Het carnaval eindigt meestal met het Venetiaanse "Mardi Gras" en een prachtig vuurwerk op het Piazza San Marco.
Dit artikel over Venetie is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Venetie

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Venetie:


Mestre - 8.7 km
Mestre is een charmant klein stadje in Noord-Italië. Venetië ligt zeer dicht bij Mestre. Beide steden zijn verbonden met een grote spoorbrug genaamd de "Brug van Vrijheid". Het centrum van de stad is afgesloten voor...
verder
Treviso - 26.1 km
Deze plaats was een klein vissersdorpje in het verleden. Tegenwoordig is het een populaire toeristische bestemming. De stad wordt vaak aangeduid als "kleine Venetië", omdat zijn pittoreske straatjes met kleurrijke...
verder
Padua - 35.3 km
Volgens een versie was de stichter van deze stad een machtige krijger Antinori, wiens graf nog niet is gevonden door archeologen. Dit is een belangrijk cultureel centrum en de thuisbasis van vele grote artiesten....
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Venetie
 Venetie foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Venetie, Italie. Het plannen van een trip naar Venetie met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.