OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Cagliari

 

Reisgids Cagliari - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Cagliari was een belangrijke militaire marinebasis. Het werd veroverd door de Spaanse en Pisa troepen, en in de tijd van de Tweede Wereldoorlog werd het grootste deel van de stad veranderd in puin, en, helaas, heeft het een groot deel van het onschatbare historische erfgoed verloren.
Om een begin te maken aan het bezoeken van bezienswaardigheden, kunt u naar de boulevard Via Romais gaan en doorwandelen langs, de haven. Door ruime lanen kunt u lopen naar het oude deel van de stad, dat Castello wordt genoemd. In het centrale deel van de wijk staat een oud kasteel omgeven door verdedigingswerken. Dit gebouw doet herinneren aan een tijd waarin de stad in bezit is genomen door de Spanjaarden. Op het terras Umberto is er een observatiedek, van waaruit u van een prachtig panoramisch uitzicht over Cagliari kunt genieten.
Het historische deel van de stad is doordrongen van de geest van de Middeleeuwen. Hier is er de kathedraal, die is gebouwd in de 13e eeuw, een prachtig gebouw, waarvan alle kamers zijn ingericht met goud en mozaïeken. In de buurt vindt u diverse gezellige restaurants en souvenirwinkels. Een erfenis van de oude cultuur kunt u in het Nationaal Archeologisch Museum zien, waarvan een van de kamers de grootste collectie religieuze kunst herbergt. Een niet minder interessante attractie is het Amfitheater. Het Amfitheater werd gebouwd in de 2e eeuw, en zelfs tegenwoordig vinden er vele optredens en evenementen plaats. Liefhebbers van natuur en exotisme kunnen in het park met de naam "Natuurlijke vijvers Kerstman Gilla en Molentardzhyus" lekker wandelen. Hier vindt u een verscheidenheid aan exotische vogels, waarvan de zeldzame roze flamingo's als meest bijzondere worden beschouwd. Met vertegenwoordigers van de mediterrane flora kunt u ook in de Botanische Tuin kennis maken. De mooie botanische tuin is voorzien van een grote collectie van mediterrane flora. De Calamosca kust is een prachtige gelegenheid om van strand rust te kunnen genieten. Hier vindt u niet alleen een ruim strand, maar ook een grote keuze aan restaurants, bars en café's. Hier kunt u ook een tochtje met een jacht of boot maken.
  In de stad zie je veel interessante architecturale structuren; een van de mooiste is het Koninklijk Paleis. Het werd gebouwd in de eerste helft van de 14e eeuw. Al meer dan 500 jaar bleef dit chique paleis een koninklijke residentie. Aan het einde van de 19e eeuw werd het gebouw volledig gereconstrueerd, waarna het het stadsbestuur huisvestte. In het paleis zijn er regelmatig excursies, waarbij het mogelijk is om de bewaarde elementen van de antieke decoratie te evalueren. Dit historische gebouw wordt ook gebruikt voor muziekconcerten.
Een even interessant historisch monument is het paleis van de aartsbisschop. De exacte datum van zijn constructie is onbekend, maar de eerste vermelding van het paleis dateert uit het begin van de 14e eeuw. Als je wat historisch bewijs gelooft, is het gebouw veel eerder gebouwd. In het midden van de 13e eeuw stond het bekend als het huis van de rechter. Het paleis is nu een uniek museum met veel oude kunstwerken en archeologische vondsten. De inrichting van sommige kamers heeft een grote historische waarde.
Er zijn veel oude kerken in Cagliari. De basiliek van Saint Saturnin is een zeer interessante attractie. De allereerste christelijke kerk werd gebouwd in zijn plaats in de 6e eeuw. Gedurende honderden jaren werd het herhaaldelijk vernietigd en herbouwd. Aanvankelijk werd de tempel vernoemd naar de patroonheilige van de stad. In 1943 werd de basiliek tijdens de vijandelijkheden bijna volledig verwoest. In de kortst mogelijke tijd werd het volledig hersteld. Nu is de basiliek een van de populairste huwelijkshuizen voor de burgers.
Het grootste architectonische monument is de kerk van Aartsengel Michael. Het trekt aan met zijn luxueuze gevel, die is versierd met gedetailleerde lijsten. Een ander mooi historisch gebouw, een militair hospitaal, grenst aan de kerk. De bouw van deze kerk duurde meer dan 40 jaar en werd ingewijd in 1738. Veel elementen van deze kerk zijn sinds de bouw ongewijzigd gebleven, inclusief het beeld van St. Michael, dat het onderste deel van de gevel siert. Het interne ontwerp van de kerk, van groot belang is. Het vinden van gelijken in de stad zal niet gemakkelijk zijn. Er is ook een prachtige mozaïekkoepel, oude fresco's en sculpturen die eindeloos te bewonderen zijn.
Dit artikel over Cagliari is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Cagliari

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Cagliari:


Sassari - 174.5 km
De provincie Sassari is gelegen in het noordwesten van Sardinië. De historische wortels van dit gebied en de stichting van Sassari gaan diep in het Neolithicum. De stad Sassari zelf heeft niet zo‘n lange periode van...
verder
Baja Sardinia - 216 km
Sardinië is een van de bekendste eilanden in de Middellandse Zee. Dit is een plek met een lange geschiedenis die begint met de oude Nuraghe tot de Feniciërs, Arabieren en Romeinen. Tegenwoordig behoort het eiland tot...
verder
Tunis - 284.1 km
De hoofdstad van het land met dezelfde naam is een van de meest populaire badplaatsen in de wereld. De rust is georganiseerd op het hoogste niveau, er zijn: een prachtig uitzicht op zee, ruime schilderachtige stranden,...
verder

Onze diensten
 Cagliari foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Cagliari, Italie. Het plannen van een trip naar Cagliari met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.