OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

148 Hotels in Napels

 

Reisgids Napels - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze stad is al lang bekend als een populaire vakantiebestemming, het leven gaat hier dag en nacht door en er zijn altijd veel bezoekers, elk moment van het jaar. Velen noemen Napels de hoofdstad van kunst en architectuur vanwege het grote aantal musea en historische monumenten.
Het Nationale Museum, dat werd opgericht in de 18e eeuw, is de meest bekende culturele voorziening van de stad. Het vertoont een grote collectie oude kunst voorwerpen. De eerste verdieping van het museum is geheel gewijd aan beeldhouwkunst, en de tweede is voorzien van prachtige schilderijen en mozaïeken.
Het centrale deel van de stad is de locatie van het plein "Piazza del Plebiscito". Hier ligt de kathedraal van St. Francis. Het werd opgericht ter ere van de val van Napoleon en wordt beschouwd als een van de belangrijkste heilige plaatsen van Italië. Vlakbij is er een andere belangrijke architectonische structuur - het Koninklijke Paleis, de bouw waarvan in 1600 werd voltooid. Het kasteel "Castel dell'Ovo" gesticht door de Romeinen, het is nog een andere opmerkelijke architectonische plaats van deze stad. Tegenwoordig is het kasteel de tentoonstelling van het Museum van Oude Geschiedenis slaat en toont een grote collectie archeologische vondsten.
Als het gaat om entertainment, zijn er ten dienste van de gasten van de stad, tal van restaurants en café‘s geopend. Als u Napels in mei bezoekt, dan kunt u zeker deelnemen aan een belangrijke culinaire wedstrijd - het Festival van pizza. Nachtleven liefhebbers zullen zeker veel interessants vinden in de wijken, "Piazza Sannazzaro", "San Pasquale di Chiaia" en "Lungomare Mergellina" de beste nachtclubs van de stad zijn daar gevestigd. Fijnproevers kunnen deze stad gewoon niet verlaten zonder, minstens een keer, een bezoek aan "Brandi pizzeria" Dit is de oudste pizzeria in de stad. Als u beste Italiaanse pasta zoekt, dan zult u het in het restaurant "Da Umberto" vinden. Tot slot, vergeet niet, dat het "Bar Mexico" restaurant heerlijke Napolitaanse koffie serveert. Als u wilt winkelen, gaat u dan naar de galerij "Umberto" - het grootste winkelcentrum van de stad.
  Bezoekers van Napels krijgen de gelegenheid om een ​​uniek archeologisch gebied te verkennen - de oude Romeinse stad Pompeii. Het werd gesticht in de 6e eeuw voor Christus en bestond slechts 500 jaar. De welvarende stad werd volledig verwoest als gevolg van de uitbarsting van de Vesuvius. De ruïnes werden ontdekt in de 18e eeuw. Onder een dikke laag as vonden onderzoekers de ruïnes van oude gebouwen, waarvan de leeftijd meer dan 2,5 duizend jaar is. Het hele grondgebied van de oude stad werd officieel een nationaal park genoemd.
Een uniek monument van architectuur is de Cappella Sansevero waardevol vanwege zijn unieke interieurdecoratie. De grondlegger van deze tempel is John Francesco di Sangro, de hertog die zich op miraculeuze wijze heeft hersteld van een ernstige ziekte. Na zijn herstel besloot hij een prachtige tempel te bouwen in dankbaarheid aan de heilige Maagd. De constructie werd voltooid in de tweede helft van de 18e eeuw. Tegenwoordig biedt de kapel prachtige fresco's en sculpturen, evenals waardevolle knikkers die worden gebruikt voor binnenhuisinrichting.
Een zeer ongewone attractie is het religieuze complex van Santa Chiara. Het centrale doel ervan is een klooster dat in de 14e eeuw werd gesticht. Tegenwoordig biedt het complex onderdak aan een archeologisch museum en een kleine begraafplaats waar vertegenwoordigers van de adellijke Anjou-dynastie begraven liggen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vele historische monumenten verwoest maar vervolgens in strikte overeenstemming met de oorspronkelijke ontwerpen tegen 1953 gerestaureerd. Tegenwoordig is het complex aantrekkelijk vanwege de chique inrichting. Zeer mooie handgeschilderde tegels werden gebruikt voor het bekleden van gebouwen en decoratieve kolommen.
Toeristen die liever op historische plaatsen wandelen, vinden het interessant om Castel Sant'Elmo op een heuveltop te bezoeken. Het kasteel werd gebouwd op de plaats van een oude verwoeste kerk in de vroege Middeleeuwen. De laatste grote verbouwing van het kasteel vond plaats in de 16e eeuw. Sindsdien is het kasteel vrijwel ongewijzigd gebleven. Tegenwoordig is het kasteel dat vele grote veldslagen heeft overleefd omgeven door een grote aangelegde tuin. Tijdens het wandelen door het kasteel kunt u naar observatieplatformen gaan die bezoekers een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en de Vesuvius bieden.
Dit artikel over Napels is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Napels

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Napels:


Sorrento - 25.3 km
Sorrento is een echte culturele schat van Italië. Hier vindt u een groot aantal musea en theaters, historische gebouwen en monumenten. Dat kan een reiziger gewoon niet onverschillig laten. Capo di Sorrento is een...
verder
Agropoli - 82 km
De geschiedenis van deze mooie Italiaanse stad begon in de 6e eeuw, toen Agropoli werd bestuurd door een machtige lokale familie. Gedurende haar geschiedenis was de stad verscheidene keren aangevallen...
verder
Pescara - 181.4 km
Pescara is een grote havenstad en een centrum van scheepsbouw, textielindustrie en visserij. Daarnaast is de stad een bekende badplaats, dus in de zomer zijn er altijd veel toeristen hier. De totale lengte van alle...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Napels
 Napels foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Napels, Italie. Het plannen van een trip naar Napels met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.