OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Ravenna

 

Reisgids Ravenna - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze stad is rijk aan historische en architectonische complexen, die van oudsher toeristen trekken van over de hele wereld. Hier vindt u oude kerken en graven die hebben overleefd uit de oudheid. Velen van hen werden gebouwd tijdens het bewind van het Romeinse Rijk.
Het Mausoleum van Galla Placido is een van de unieke gebouwen van deze stad. Hier zijn de oudste mozaïeken in Ravenna bewaard gebleven. De mozaïeken zijn een echt kostbaar kunstwerk. De Basiliek van San Vitale staat bekend als een van de mooiste kerken. De bouw vond plaats in het midden van de 6de eeuw. De gevel van de basiliek is versierd met een prachtig houtsnijwerk met bladgoud bedekt, en de interieur decoratie omvat vloer en muren bekleed met elegante mozaïeken. De vorm van het gebouw is ook echt ongebruikelijk - de basiliek heeft een achthoekige vorm, terwijl de meest voorkomende vorm voor dergelijke gebouwen een rechthoekige is. De Basiliek van Sant Apollinare Nuova, gebouwd in de 7e eeuw, is een niet minder interessant gebouw. Ravenna wordt ook wel de stad van de mozaïeken genoemd, en deze naam is waar. Veel kerken en gebouwen zijn versierd met fascinerende beelden gemaakt van stukjes gekleurd marmer. Meer dan twee dozijn afbeeldingen, die als mozaïek zijn gemaakt, tonen de scènes van het leven van Jezus Christus. U ziet ook de beelden van heiligen en engelen.
Vergeet niet om de kerk van Santo Spirito te bezoeken. Naast de rijke versiering van de gevel is deze kerk opmerkelijk door de schilderachtige tuin eromheen. Hier kunt u in rust en stilte wandelen, en van de pracht van het platteland en de lokale natuur genieten. Het mausoleum van Theodoric is zonder twijfel de meest bijzondere architectonische structuur van de stad. Het buiten ontwerp is gekenmerkt door de tienhoekige vorm, maar binnen is het mausoleum perfect rond. Naast deze bezienswaardigheden kunt u een tocht naar de basiliek van Sant 'Apollinare-in-Class maken of naar het mausoleum in de buurt van het graf van Dante lopen.
Dit artikel over Ravenna is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ravenna

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ravenna:


Cesena - 30.7 km
Deze stad ligt ver van de gebruikelijke toeristische routes, en op enige afstand van de kust. Maar zodra u aankomt bij Cesena, begint u te begrijpen, wat Italië is, en hoe het leeft zonder massa's toeristen, constante...
verder
Imola - 40.5 km
Imola is een klein provinciestadje, dat bezoekers trekt door zijn oude architectonische bezienswaardigheden, prachtige musea en onvergetelijke landschappen. Echter, deze feiten zijn niet de redenen voor de populariteit...
verder
Rimini - 49.4 km
Elke dag doorgebracht in de prachtige Italiaanse stad Rimini zal speciaal en uniek zijn, want er zijn zo veel interessante dingen hier. Entertainment en attracties zijn er voor elk wat wils.

Liefhebbers van...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Ravenna
 Ravenna foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ravenna, Italie. Het plannen van een trip naar Ravenna met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.