OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

68 Hotels in Verona

 

Reisgids Verona - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Een gezellig stadje, de geboorteplaats van de wereldberoemde Shakespeare Romeo en Julia. Door het aantal bezienswaardigheden en het architecturale erfgoed concurreert Verona met Milaan en Rome.
Het visitekaartje van de stad is een oud Romeins amfitheater, dat is gebouwd in de 1e eeuw na Christus. Nu is het het beroemdste operahuis in de stad. Elke kenner van opera zal zeker van de voorstellingen genieten. Meer dan honderd jaar, worden in de open lucht voorstellingen gehouden. U kunt ook veel architectonische bezienswaardigheden zien in de buurt van het Piazza delle Erbe. Hier kunt u een oud koopmanshuis, gebouwd in de gotische stijl en ook het stadhuis zien. In de oudheid lag het Forum Romanum op het grondgebied van het plein, en het huis van Handelaren was de residentie van de Koopmans gilden. Een prominente architectonische structuur is het Paleis van De Raad gebouwd in de 15e eeuw. Op de kroonlijst van het paleis werden vijf standbeelden gevonden met de beeltenis van prominente figuren, die invloed op de geschiedenis en de ontwikkeling van de stad hebben gehad.
Wandelend door de straten van de stad, kunt u veel oude kerken en kathedralen zien. Het grootste en belangrijkste gebouw is de kerk van Santa Maria Antica. Het mooiste bouwwerk is de kerk van St. Anastasia. De vloer is versierd met een mozaïek van rood, wit en blauw marmer, en op de muren kunt u de prachtige fresco's zien. In de zalen van de kerk worden schilderijen van lokale kunstenaars bewaard, dus zal de reis zeer interessant zijn voor kunstliefhebbers.
Als voorbeeld van Veronese architectuur kan de kathedraal worden genoemd, die in de 12e eeuw is gebouwd. Dit gebouw verrast bezoekers met rijke versieringen van de zalen, luxe design met het zeldzame rode marmer, bladgoud, mooie schilderijenen en fijne muurschilderingen. Dit zijn enkele bezienswaardigheden, die veel gasten uit andere landen intereseren, om te komen kijken.
  De meest romantische plek in Verona is het Huis van Julia - een prachtig historisch gebouw uit de 13e eeuw, gelegen aan de Via Cappello. Het was in dit huis, volgens de geschiedenis van Shakespeare, dat de familie van de Capulets leefde. Tegenwoordig is er op de binnenplaats van het historische gebouw een beeldhouwwerk van Juliet. In het gebouw zelf, dat tegenwoordig het meest waardevolle architecturale monument is, is er een interessant museum gewijd aan Shakespeare-figuren. Deze attractie wordt het vaakst bezocht door verliefde stelletjes. Ze willen allemaal gefotografeerd worden onder het balkon van Julia, en ook een briefje achterlaten op de muur van het historische gebouw, waarop een gekoesterde wens is geschreven.
In Verona is er ook het House of Romeo - een streng gebouw in de middeleeuwse stijl, dat werd gebouwd in de 14e eeuw. Volgens beschikbare historische gegevens heeft dit gebouw nooit deel uitgemaakt van de familie van Montagues, maar bewonderaars van de tragedie van Shakespeare vinden het nog steeds een erezaak dit literaire monument te bezoeken. Momenteel bevindt het spectaculaire middeleeuwse gebouw zich in privébezit, zodat het niet mogelijk is om de binnenhuisarchitectuur te bewonderen.
Onder de opmerkelijke architectonische bezienswaardigheden moet het Palazzo Maffei zeker worden onderscheiden. De constructie begon in de 15e eeuw en werd pas 200 jaar later voltooid. Tegenwoordig wordt dit paleis beschouwd als een echt meesterwerk van barokke architectuur. De gevel is versierd met bekwame standbeelden van Romeinse goden, sierlijke bogen en balkons. In de directe omgeving van het paleis ligt de oude klokkentoren Gardello, die al in de 15e eeuw werd gebouwd. Ze worden meestal beschouwd als een enkel architecturaal ensemble.
Reizigers die ervan dromen om rond het grondgebied van een echt oud kasteel te lopen, moeten naar Castelvecchio gaan. Dit kasteel aan de oevers van de rivier de Adige werd gebouwd in het midden van de 14e eeuw. Gedurende vele jaren stond het bewaker over de rust van de stad. Vandaag in het majestueuze kasteel is een zeer interessant museum met een gevarieerde collectie. Er is ook een verzameling wapens, kunstwerken van onschatbare waarde en oude juwelen te zien. Tientallen unieke historische en religieuze monumenten worden bewaard op het grondgebied van Verona. Bovendien zijn veel unieke musea en kunstgalerijen in de stad actief.
Dit artikel over Verona is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Verona

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Verona:


Vicenza - 45.1 km
Vicenza is een hoofdstad van de gelijknamige provincie in de regio Veneto. Deze stad ligt op 60 kilometer van Venetië en op 200 km van Milaan. Vicenza is een stad van het wereldwijde historische en culturele erfgoed en...
verder
Padua - 69.1 km
Volgens een versie was de stichter van deze stad een machtige krijger Antinori, wiens graf nog niet is gevonden door archeologen. Dit is een belangrijk cultureel centrum en de thuisbasis van vele grote artiesten....
verder
Parma - 88 km
Dit is een van de populairste badplaatsen in Italië, een prachtige oude stad, die rijk bedeeld is met bezienswaardigheden en gastvrijheid. Fascinerende excursies naar de bijzondere plekken blijven behoren tot het meest...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Verona
 Verona foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Verona, Italie. Het plannen van een trip naar Verona met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.