OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

7 Hotels in Messina

 

Reisgids Messina - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De geschiedenis van de stad Messina is gehuld in vele fascinerende mythen en legenden. Dit is een echte stad van sprookjes, een betoverende en mysterieuze plaats. Volgens een van de verhalen, gooide boze Neptunus zijn drietand in het land en heeft Sicilië gescheiden, en het veranderd in een eenzaam eiland. Later was een andere god, Saturnus, verbaasd door de schoonheid van het eiland en stichtte een prachtige stad, die wordt genoemd Zankle. Dit is een van de meest bekende mythen over de oorsprong van de stad, maar er zijn vele anderen.
Messina is een belangrijke havenstad, die een groot strategisch belang heeft gehad tijdens al zijn geschiedenis. Zowel militaire- en handelsroutes zijn hier gevestigd. Tegenwoordig kunt u vele mooie jachten in de haven van de stad zien. Hier zijn georganiseerde boottochten en excursies naar de mooiste plaatsen van het eiland. We moeten ook vermelden dat de stad vrij klein is, maar ondanks dit feit, heeft het vele opmerkelijke plaatsen die zeker een bezoekje waard zijn.
Er zijn oude kathedralen, tempels en kerken in Messina. De kerk van de "Heilige Maagd Maria" is het meest grootschalige complex van deze plaats. De kerk werd gebouwd in de 12e eeuw op de plaats van een oude heidense tempel. Het centrale deel van de stad is de locatie van de Kathedraal "Duomo", die in 1160 werd voltooid. Dit is de oudste kerk op het eiland. Het enige monument verwijst naar de gotische architectuur is de kerk van de Via Santa Maria Aleman, die gedeeltelijk tijdens militaire operaties is vernietigd. U kunt ook de fontein van Neptunus en de bron van de Orion zien. Deze monumenten, die de verhalen van mythen illustreren, bevinden zich op het belangrijkste plein van de stad.
Messina heeft ook tal van leuke activiteiten voor de bezoekers. Hier vindt u winkelgalerijen, prachtige parken en... uiteraard, authentieke Italiaanse restaurants, een echte schat voor fijnproevers.
  Er zijn veel culturele centra en musea in de stad. Het Regionaal Museum van Messina bevindt zich in het gebouw van de oude spinnerij. Het werd gesticht in 1806. Oorspronkelijk was het museum gevestigd in het grote gebouw van het St. George's klooster. In 1908 overleefde Messina een zware aardbeving, waarna de stad letterlijk in puin lag. De bouw van het klooster was volledig verwoest. De eigenaren van het museum slaagden erin slechts een klein deel van kostbare tentoonstellingen te redden. Vandaag kunnen bezoekers van het museum door het pand van de oude fabriek wandelen, waarin collecties van historische voorwerpen en kunstwerken worden gepresenteerd.
Een geweldig museum bevindt zich binnen de muren van de kathedraal. De koninklijke schatkist bevindt zich hier ook. Vier grote kamers zijn toegewezen voor de opslag van kostbare tentoonstellingen. Een van de meest waardevolle exposities is een lamp gesneden uit een enkel stuk bergkristal. Het werd meer dan duizend jaar geleden aan een koninklijke persoon geschonken. In de schatkist bevinden zich veel juweliers en relikwieën van goud, evenals unieke items van kerkgerief.
In 2015 werd het Regionaal Interdisciplinair Museum geopend in Messina. Het was uitgerust in een voormalige militaire bunker die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd. Het gebied van deze bunker is 900 vierkante meter. In oorlogstijd kan dit tot 800 mensen tegelijk zijn. Het grootste deel van de tentoonstellingen van het museum zijn militaire artefacten, waaronder monsters van oude wapens en militaire uniformen. Het museum presenteert een interessante verzameling militaire onderscheidingen, oude kaarten en foto's.
Kunstliefhebbers zullen geïnteresseerd zijn in een bezoek aan de Cavour Art Gallery, die meer dan dertig jaar geleden werd geopend. Naast de unieke schilderijen van Europese meesters wordt er een verzameling interessante foto's in gepresenteerd. Tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars en fotografen vinden vaak plaats in de galerie. Gasten van Messina kunnen dit culturele centrum gratis bezoeken.
Aan het begin van de 20e eeuw werden, vanwege de aardbeving, bijna alle historische architecturale monumenten in de stad verwoest, maar sommige werden gerestaureerd. Een uitstekend voorbeeld is het paleis van Zanca. In 1914 begon de restauratie die tien jaar duurde. Nu beslaat het prachtige paleis in neogotische stijl een enorm gebied van 12.000 vierkante meter. Het bevat historische artefacten en verzamelingen van kunstwerken.
Dit artikel over Messina is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Messina

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Messina:


Catania - 86.6 km
Catania is gelegen in het oostelijke deel van Sicilië, vlakbij de vulkaan Etna. Het leven van de stad is volledig afhankelijk van de stemming van de glorieuze vulkaan. Tijdens zijn lange geschiedenis is Catania gewoon...
verder
Sicilie - 161.7 km
Het eiland Sicilië is een mooie plaats in Italië met de sporen van vele eeuwen en tijdperken. Vele jaren geleden trok Sicilië een groot aantal invallers. Op het grondgebied van de stad woonden de Romeinen, Grieken,...
verder
Palermo - 191.4 km
Dit is een mooie en originele stad, het echte hart van Sicilië. Het "Norman" paleis, waarvan de bouw werd gestart door de Arabieren, is het symbool van de stad. Volgens het plan was het bedoeld om een perfect...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Messina
 Messina foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Messina, Italie. Het plannen van een trip naar Messina met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.