OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

16 Hotels in Bolzano

 

Reisgids Bolzano - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Bolzano ligt in Italië en het is het administratieve centrum van de autonome provincie Bolzano. De bevolking spreekt er drie talen vloeiend, Italiaans, Duits en Retro Romaans. Het is het vermelden waard, dat het grootste deel van de bevolking Duits talig is.
Eerder was op de plaats van de stad een grote verscheidenheid aan moerasland. Pas in het vijftiende jaar voor Christus besloot de geadopteerde zoon van de keizer Augustus, om een brug en een paar wachtposten te bouwen.
Later werd dit land eigendom van bisschop Trento en hij gaf order om een grote stad te bouwen. De stad werd vele malen verbouwd en uitgebreid. Deze actie was zo systematisch, dat we nu veel van de gebouwen kunnen zien, die van verschillende architectonische stijlen en periodes zijn.
De Gotische kathedraal, die men begon te bouwen in 1295, zal zeker uw aandacht treken. Eigenlijk is de bouw eerder begonnen en het was gepland in de Romeinse stijl te worden gemaakt. Maar dat gebeurde niet en het gebouw werd pas voltooid in de 15e eeuw, waardoor de kathedraal door veel eigenschappen van de gotische stijl wordt gekenmerkt. Tegenwoordig heeft dit prachtige gebouw een 65 meter hoge klokkentoren. De stad heeft nog vele andere culturele en historische bezienswaardigheden.
  Degenen die van wandelen houden zullen zeker van Bolzano genieten; een van de mooiste straten van de stad wordt beschouwd als de Via dei Portici. In deze historische straat zijn er veel unieke gebouwen, versierde stucwerk lijsten, tegenwoordig veel historische gebouwen met interessante winkels. Elk van de gebouwen aan de straat heeft zijn eigen kenmerken, de zoektocht naar die is een van de favoriete activiteiten van toeristen. Ongelooflijk mooie sierlijsten, bewaard gebleven houten luiken, originele sieraden en barokke fresco's zijn aanwezig in dit historische gebied, dus u kunt veel interessante foto's maken.
Niet ver van het historische centrum van Bolzano ligt een prachtig kasteel Marecchia, prachtig bewaard gebleven na honderden jaren. Het is zeer interessant om dit oude kasteel in de warmere maanden te bezoeken; het is omgeven door een grote en prachtige tuin; waarin het ontspannend is om een ​​wandeling te maken.
In de directe omgeving van Bolzano ligt het kasteel van Roncole, dat werd gebouwd in de eerste helft van de 13e eeuw. De belangrijkste waarde van het oude kasteel wordt beschouwd als middeleeuwse fresco's, die verschillende scènes uit het leven van de rechtbank laten zien. In 2000 werd het kasteel volledig gerenoveerd, nu worden er regelmatig rondleidingen georganiseerd.
Onder de religieuze bezienswaardigheden moet het Franciscaner klooster zeker worden opgemerkt, het werd meer dan 800 jaar geleden gebouwd en vandaag is het een van de oudste gebouwen, niet alleen in de stad, maar in het hele land. In de Middeleeuwen werd het klooster omringd door een dikke muur, die ook tot op de dag van vandaag kon overleven. In het klooster zijn er tal van unieke elementen van decoratie, waaronder fresco's uit de 14e eeuw.
Degenen die dol zijn op het verkennen van de musea, zullen zich ook in Bolzano niet vervelen: hier kunnen ze het Archeologisch Museum van Zuid-Tirol bezoeken. De meest waardevolle tentoonstelling is 'besneeuwde mummie Ötzi' - de oude man die meer dan 5000 jaar geleden in de Alpen was doodgevroren. De stad heeft een zeer interessant Museum of Modern Art, waar regelmatig verschillende tentoonstellingen worden gehouden, en een van de meest ongewone musea wordt beschouwd als het Museum of Trade. Het is gevestigd in een gerenoveerd gebouw van het Mercantile-paleis en biedt de bezoekers een uitgebreide tentoonstelling over de geschiedenis van de economische ontwikkeling van de stad. Voor het redden van toeristen is het vermeldenswaard dat alle musea van de stad op bepaalde dagen van de week vrij zijn om te bezoeken.
Dit artikel over Bolzano is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bolzano

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bolzano:


Innsbruck - 85.6 km
Innsbruck wordt omringd door ongewoon prachtige bergen en is een aantrekkingspunt voor veel toeristen. Elk jaar wordt de stad en het gebied rondom de skigebieden bezocht door bijna twee miljoen bezoekers. Deze...
verder
Vicenza - 106.4 km
Vicenza is een hoofdstad van de gelijknamige provincie in de regio Veneto. Deze stad ligt op 60 kilometer van Venetië en op 200 km van Milaan. Vicenza is een stad van het wereldwijde historische en culturele erfgoed en...
verder
Garmisch-Partenkirchen - 113.2 km
Garmisch is een oude stad in Duitsland aan de rivier Loisach. In 1935 werd de stad samengevoegd met Partenkirchen stad en de nieuwe nederzetting werd genoemd Garmisch-Partenkirchen. Deze nieuwe stad staat nu bekend als...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Bolzano
 Bolzano foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bolzano, Italie. Het plannen van een trip naar Bolzano met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.