OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Bari

 

Reisgids Bari - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Ondanks het feit dat Bari een vrij grote moderne stad is, heeft het een onbeschrijfelijke sfeer van comfort, meestal aan kleine steden voorbehouden. Naast de oude gebouwen en de strenge gotische kastelen ziet u de nieuwste winkelcentra en restaurants, die de stad nog meer raffinement geven.
Het meest populaire strandresort is 'Pane e Pomodoro' genaamd. Na een wandeling over de promenade langs de kust, kunt u naar het centrum van de stad gaan, dat de belangrijkste historische en architecturale monumenten van Bari herbergt. Een van de belangrijkste attracties is het Normandische Svevo kasteel, dat werd gebouwd in 1132 in opdracht van koning Ruggero II en lange tijd het belangrijkste controle punt van de stad is geweest. In de loop van een paar honderd jaar, is de status van het kasteel meerdere malen veranderd, het was een militaire basis, een fort en zelfs een gevangenis. Tegenwoordig is het het meest beroemde museum binnen de muren van de stad, dat een verzameling van natuurlijke, historische, architecturale en artistieke kunstvoorwerpen bevat. Sinds de moderne stad archeologische opgravingen heeft, zal het bezoek aan het Museum van Archeologie een ander interessant evenement zijn.
De meest bekende architectonische gebouwen van de barokke periode zijn de kathedraal en de basiliek van San Nicola, bijna duizend jaar geleden gedateerd.
Als overdag de belangrijkste attracties voor de toeristen bestaan uit een bezoek, excursies en ontspannende wandelingen langs de schaduwrijke steegjes en winkels, dan zal het begin van de duisternis Bari veranderen in een grote lawaaiige discotheek. Tientallen bars, pubs, nacht restaurants en uitgaansgelegenheden zijn gereed om bezoekers de hele nacht tot het ochtendgloren te vermaken.
  In Bari wacht de echte verrassing op alle fans van theatrale kunst - ze zullen in staat zijn om het legendarische Teatro Petruzzelli te bezoeken. Het is een van de vijf grootste theaters in Italië en is het grootste particuliere theater van Europa. De geschiedenis van de bouw van dit theater is heel interessant: het werd geopend door het initiatief van de burgers. Gedurende lange tijd hebben ze voorstellingen en culturele evenementen georganiseerd in de open ruimte van het oude plein, op verzoek van de burgers in 1898 in dit gebied was de bouw van het theater begonnen, dat werd geopend in 1903. Vandaag, in dit theater organiseert regelmatig klassieke muziekuitvoeringen, concerten, hier staan ​​en balletgezelschappen.
Fans van kunst zullen interessant zijn om het Kunstmuseum te bezoeken, de provincie Bari, die werd geopend in 1928. Tegenwoordig bevat het een verzameling unieke tentoonstellingen, die naar het museum werden gebracht vanuit een verscheidenheid aan oude kerken en kathedralen van de provincie . Veel van de artistieke meesterwerken die hier worden gepresenteerd zijn uit de 11e eeuw. Vandaag is het kunstmuseum vernoemd naar de beroemde schilder Corrado Giaquinto, het presenteert een grote verzameling van zijn unieke werken.
Het echte pakhuis van historische bezienswaardigheden is de Old Bari - pittoreske historische wijk, waar u urenlang kunt wandelen langs de sfeervolle oude straten en de gebouwen kunt bewonderen die werden gebouwd in het tijdperk van de Middeleeuwen. De historische wijk heeft nu veel interessante souvenirwinkels en restaurants die gespecialiseerd zijn in de etnische keuken.
In de directe omgeving van de stad zijn er veel verbazingwekkende natuurlijke attracties, waaronder de grotten van Castellana. Deze grotten zijn tegenwoordig de grootste van de ontdekkingen in Italië, bij de ingang van de grot is een afgrond met een diepte die ruw geschat wordt op ongeveer 60 meter. De ontdekking van de grotten vond plaats in 1938, vandaag zijn ze goed uitgerust voor excursies. De grot heeft een complex van bruggen en verlichting, waardoor toeristen kunnen genieten van de fantastische stalactieten en stalagmieten. In de buurt van de grotten liggen veel interessante wandelpaden, deze pittoreske plaats is het meest interessant om te bezoeken in de warmere maanden. Sommige wandelpaden zijn beschikbaar voor reizigers, zelfs in de winter.
Dit artikel over Bari is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bari

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bari:


Brindisi - 106.7 km
Brindisi is een kleine havenstad in het zuiden van het land. Dit is een mooie bestemming voor toeristen die dromen over probleemloze kalme rust. Ondanks het feit dat deze stad met het ontwikkelen als resort niet zo lang...
verder
Agropoli - 179.8 km
De geschiedenis van deze mooie Italiaanse stad begon in de 6e eeuw, toen Agropoli werd bestuurd door een machtige lokale familie. Gedurende haar geschiedenis was de stad verscheidene keren aangevallen...
verder
Cavtat - 196.8 km
In deze stad zijn de stenen zelfs geïmpregneerd met de geest van de geschiedenis. Het is ook geen wonder dat, Cavtat al beroemd is sinds de oudheid, als Epidaurus, een oude Griekse kolonie. Zelfs tegenwoordig kunnen...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Bari
 Bari foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bari, Italie. Het plannen van een trip naar Bari met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.